Brukere online: 2233
Brukere i dag: 24200
Brukere siste 7 dager: 195513
Her skal du få et tips av meg til helgen!
Vi skal igjen til Italia, og den populære desserten Panna cotta (som betyr "kokt fløte" på italiensk).
Panna cotta er veldig lettvint å lage, og kan varieres på mange måter. Her har du en variant med kaffe og sjokolade, som gir en nydelig dessert for voksne!
♥
Oppskriften gir 4 små porsjoner.
Ingredienser:
♥ 4 dl kremfløte
♥ 50 g sukker
♥ 2 ss kaffepulver (frysetørket, se tips)
♥ 1,5 dl kokende varmt vann
♥ 3 plater gelatin
♥ 100 g kokesjokolade
Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Ha kremfløte og sukker i en kjele.
Løs opp kaffepulveret i kokende vann så du får en skikkelig sterk kaffe og ha også denne i kjelen.
Varm opp blandingen i kjelen til den så vidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og ha dem i kjelen. Rør raskt rundt så de løser seg opp og blander seg jevnt i den varme kaffefløten.
Tilsett hakket kokesjokolade og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Når du ser at sjokoladen har smeltet helt, er det fint å vispe litt med en håndvisp eller stavmikser for å sikre at den smeltede sjokoladen løser seg jevnt opp i fløten.
Avkjøl sjokoladefløten til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende. Rør i den av og til.
Hell sjokoladefløten i små dessertskåler eller glass. Sett dem i kjøleskapet i minst 4 timer (og gjerne over natten) til panna cottaen har stivnet helt.
Pynt med hakket kokesjokolade rett før servering.
Panna cotta er alltid populært!
Lekker panna cotta-variant dette her for alle som er glad i kaffe og sjokolade! 😍
Tips:
♥ Det går fint å bruke koffeinfri, frysetørket kaffepulver, som kan være kjekt dersom du har lyst til å servere denne desserten på ettermiddag/kveld uten å få problemer med å sovne på natten.
♥ Panna cotta holder seg god i kjøleskapet i et par dager.
♥ Se også Sjokolade-panna cotta med konjakk og Iskaffe-panna cotta.
♥ Den yngre garde vil nok sette veldig pris på å få servert Panna cotta med melkesjokolade eller Sjokoladepudding med krem.
Nydelig dessert med kaffe- og sjokoladesmak! 😋
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 dl kremfløte
♥ 50 g sukker
♥ 2 ss kaffepulver (frysetørket, se tips)
♥ 1,5 dl kokende varmt vann
♥ 3 plater gelatin
♥ 100 g kokesjokolade
Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade
Ha kremfløte og sukker i en kjele. Løs opp kaffepulveret i kokende vann så du får en skikkelig sterk kaffe og ha også denne i kjelen. Varm opp blandingen i kjelen til den så vidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og ha dem i kjelen. Rør raskt rundt så de løser seg opp og blander seg jevnt i den varme kaffefløten.
Tilsett hakket kokesjokolade og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Når du ser at sjokoladen har smeltet helt, er det fint å vispe litt med en håndvisp eller stavmikser for å sikre at den smeltede sjokoladen løser seg jevnt opp i fløten. Avkjøl sjokoladefløten til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende. Rør i den av og til.
Hell sjokoladefløten i små dessertskåler eller glass. Sett dem i kjøleskapet i minst 4 timer (og gjerne over natten) til panna cottaen har stivnet helt.
Pynt med hakket kokesjokolade rett før servering.
♥ Det går fint å bruke koffeinfri, frysetørket kaffepulver, som kan være kjekt dersom du har lyst til å servere denne desserten på ettermiddag/kveld uten å få problemer med å sovne på natten.
♥ Panna cotta holder seg god i kjøleskapet i et par dager.
♥ Se også Sjokolade-panna cotta med konjakk og Iskaffe-panna cotta.
♥ Den yngre garde vil nok sette veldig pris på å få servert Panna cotta med melkesjokolade eller Sjokoladepudding med krem.
Skriv ny kommentar