Bruschetta med tomater og rødløk

Bruschetta (uttales "brusketta") er i all sin enkelhet noe av det deiligste Italia har å by på, og det sies at denne tradisjonsrike forretten ble servert allerede på Romerrikets tid.

Bruschetta består i sin mest klassiske form av sprøstekt brød som gnis med hvitløk og så toppes med søte tomater og god olivenolje. Bland i tillegg gjerne litt hakket rødløk og frisk basilikum i tomattoppingen. 

 

 

Du finner flere varianter av Bruschetta HER på Det søte liv. Se også versjoner av Crostini, som er små varianter av Bruschetta. 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

 4 skiver loff eller landbrød (se tips)
 0,5 dl extra virgin olivenolje
2 fedd hvitløk
4 søte, røde tomater
0,5 rødløk
1 neve friske basilikumblader
kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Stek brødskivene i stekepanne med olivenolje. Brødskivene skal bli gylne og sprø på begge sider. 

 

 

 

Du kan alternativt dryppe olivenolje på brødene og legge dem på en bakepapirdekket stekeplate. Sett stekeplaten midt i ovnen som er godt oppvarmet til 225°C og stek brødskivene i 5 - 10 minutter, til de har fått fin, gyllen farge og begynner å bli sprø i kantene.

Skjær hvitløksfeddene over på midten, og gni snittflaten godt over de nystekte brødskivene. 

Forbered tomattoppingen. Skjær tomatene i båter og fjern innmaten.

 

 

Kutt tomatene opp i små terninger. Finhakk rødløk og basilikumblader. 

 

 

Bland dette sammen med 3 ss olivenolje. Krydre med kvernet salt og pepper. 

 

 

Legg tomatblandingen oppå de stekte brødene. Ringle eventuelt over litt ekstra olivenolje helt til slutt. 

Serveres straks. 

 

 

Bruschetta er skikkelig herlig å servere på sommeren! 

 

 

Så enkelt og så godt!  😍

 

 

Tips: 

Det er avgjørende for smaken at du bruker råvarer av god kvalitet. Bruk godt brød, søte tomater, frisk basilikum og skikkelig god olivenolje. 

Siden brødskivene skal stekes, går det fint å bruke daggammelt brød. Du kan bruke skiver av loff, landbrød, surdeigsbrød, baguetter osv. 

Bruschetta bør serveres nylaget, mens brødet er sprøtt (brødet blir etter hvert bløtt av tomatblandingen). Det går imidlertid fint å gjøre klar tomattoppingen i forkant, og så steke og toppe brødskivene rett før servering. 

Som nevnt innledningsvis, kan Bruschetta varieres med ulike toppinger, se HER. En klassiker er å supplere tomatsalaten med fersk mozzarella eller burrata, pesto og parmesan og/eller med italiensk parmaskinke. Se også Toast med burrata og konfiterte tomater

For en spansk vri, se Pan con tomate (Spansk tomatbrød)

 

 

Deilig antipasto-favoritt!  😃

 

 

      

Bruschetta med tomater og rødløk
Ingredienser

 4 skiver loff eller landbrød (se tips)
 0,5 dl extra virgin olivenolje
2 fedd hvitløk
4 søte, røde tomater
0,5 rødløk
1 neve friske basilikumblader
kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Stek brødskivene i stekepanne med olivenolje. Brødskivene skal bli gylne og sprø på begge sider. 

Du kan alternativt dryppe olivenolje på brødene og legge dem på en bakepapirdekket stekeplate. Sett stekeplaten midt i ovnen som er godt oppvarmet til 225°C og stek brødskivene i 5 - 10 minutter, til de har fått fin, gyllen farge og begynner å bli sprø i kantene.

Skjær hvitløksfeddene over på midten, og gni snittflaten godt over de nystekte brødskivene. 

Forbered tomattoppingen. Skjær tomatene i båter og fjern innmaten. Kutt tomatene opp i små terninger. Finhakk rødløk og basilikumblader. 

Bland dette sammen med 3 ss olivenolje. Krydre med kvernet salt og pepper. 

Legg tomatblandingen oppå de stekte brødene. Ringle eventuelt over litt ekstra olivenolje helt til slutt. 

Serveres straks. 

Tips

Det er avgjørende for smaken at du bruker råvarer av god kvalitet. Bruk godt brød, søte tomater, frisk basilikum og skikkelig god olivenolje. 

Siden brødskivene skal stekes, går det fint å bruke daggammelt brød. Du kan bruke skiver av loff, landbrød, surdeigsbrød, baguetter osv. 

Bruschetta bør serveres nylaget, mens brødet er sprøtt (brødet blir etter hvert bløtt av tomatblandingen). Det går imidlertid fint å gjøre klar tomatsalaten i forkant, og så steke og toppe brødskivene rett før servering. 

Som nevnt innledningsvis, kan Bruschetta varieres med ulike toppinger, se HER. En klassiker er å supplere tomatsalaten med fersk mozzarella eller burrata, pesto og parmesan og/eller med italiensk parmaskinke. Se også Toast med burrata og konfiterte tomater

For en spansk vri, se Pan con tomate (Spansk tomatbrød)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift