Brukere online: 3246
Brukere i dag: 38625
Brukere siste 7 dager: 230713
Bruschetta (uttales "brusketta") er i all sin enkelhet noe av det deiligste Italia har å by på, og det sies at denne tradisjonsrike forretten ble servert allerede på Romerrikets tid.
Bruschetta består i sin mest klassiske form av sprøstekt brød som gnis med hvitløk og så toppes med søte tomater og god olivenolje. Bland i tillegg gjerne litt hakket rødløk og frisk basilikum i tomattoppingen.
Du finner flere varianter av Bruschetta HER på Det søte liv. Se også versjoner av Crostini, som er små varianter av Bruschetta.
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 4 skiver loff eller landbrød (se tips)
♥ 0,5 dl extra virgin olivenolje
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 4 søte, røde tomater
♥ 0,5 rødløk
♥ 1 neve friske basilikumblader
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Stek brødskivene i stekepanne med olivenolje. Brødskivene skal bli gylne og sprø på begge sider.
Du kan alternativt dryppe olivenolje på brødene og legge dem på en bakepapirdekket stekeplate. Sett stekeplaten midt i ovnen som er godt oppvarmet til 225°C og stek brødskivene i 5 - 10 minutter, til de har fått fin, gyllen farge og begynner å bli sprø i kantene.
Skjær hvitløksfeddene over på midten, og gni snittflaten godt over de nystekte brødskivene.
Forbered tomattoppingen. Skjær tomatene i båter og fjern innmaten.
Kutt tomatene opp i små terninger. Finhakk rødløk og basilikumblader.
Bland dette sammen med 3 ss olivenolje. Krydre med kvernet salt og pepper.
Legg tomatblandingen oppå de stekte brødene. Ringle eventuelt over litt ekstra olivenolje helt til slutt.
Serveres straks.
Bruschetta er skikkelig herlig å servere på sommeren!
Så enkelt og så godt! 😍
Tips:
♥ Det er avgjørende for smaken at du bruker råvarer av god kvalitet. Bruk godt brød, søte tomater, frisk basilikum og skikkelig god olivenolje.
♥ Siden brødskivene skal stekes, går det fint å bruke daggammelt brød. Du kan bruke skiver av loff, landbrød, surdeigsbrød, baguetter osv.
♥ Bruschetta bør serveres nylaget, mens brødet er sprøtt (brødet blir etter hvert bløtt av tomatblandingen). Det går imidlertid fint å gjøre klar tomattoppingen i forkant, og så steke og toppe brødskivene rett før servering.
♥ Som nevnt innledningsvis, kan Bruschetta varieres med ulike toppinger, se HER. En klassiker er å supplere tomatsalaten med fersk mozzarella eller burrata, pesto og parmesan og/eller med italiensk parmaskinke. Se også Toast med burrata og konfiterte tomater.
For en spansk vri, se Pan con tomate (Spansk tomatbrød).
♥
Deilig antipasto-favoritt! 😃
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 skiver loff eller landbrød (se tips)
♥ 0,5 dl extra virgin olivenolje
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 4 søte, røde tomater
♥ 0,5 rødløk
♥ 1 neve friske basilikumblader
♥ kvernet salt og pepper
Stek brødskivene i stekepanne med olivenolje. Brødskivene skal bli gylne og sprø på begge sider.
Du kan alternativt dryppe olivenolje på brødene og legge dem på en bakepapirdekket stekeplate. Sett stekeplaten midt i ovnen som er godt oppvarmet til 225°C og stek brødskivene i 5 - 10 minutter, til de har fått fin, gyllen farge og begynner å bli sprø i kantene.
Skjær hvitløksfeddene over på midten, og gni snittflaten godt over de nystekte brødskivene.
Forbered tomattoppingen. Skjær tomatene i båter og fjern innmaten. Kutt tomatene opp i små terninger. Finhakk rødløk og basilikumblader.
Bland dette sammen med 3 ss olivenolje. Krydre med kvernet salt og pepper.
Legg tomatblandingen oppå de stekte brødene. Ringle eventuelt over litt ekstra olivenolje helt til slutt.
Serveres straks.
♥ Det er avgjørende for smaken at du bruker råvarer av god kvalitet. Bruk godt brød, søte tomater, frisk basilikum og skikkelig god olivenolje.
♥ Siden brødskivene skal stekes, går det fint å bruke daggammelt brød. Du kan bruke skiver av loff, landbrød, surdeigsbrød, baguetter osv.
♥ Bruschetta bør serveres nylaget, mens brødet er sprøtt (brødet blir etter hvert bløtt av tomatblandingen). Det går imidlertid fint å gjøre klar tomatsalaten i forkant, og så steke og toppe brødskivene rett før servering.
♥ Som nevnt innledningsvis, kan Bruschetta varieres med ulike toppinger, se HER. En klassiker er å supplere tomatsalaten med fersk mozzarella eller burrata, pesto og parmesan og/eller med italiensk parmaskinke. Se også Toast med burrata og konfiterte tomater.
For en spansk vri, se Pan con tomate (Spansk tomatbrød).
Skriv ny kommentar