Brukere online: 3234
Brukere i dag: 38642
Brukere siste 7 dager: 230720
Denne marmeladen laget på gule cherrytomater ble en skikkelig positiv overraskelse! 😃
Marmeladen ligner litt på plommesyltetøy på smak, men er likevel noe for seg selv.
Supergodt sammen med oster, og også veldig godt tilbehør til retter med blant annet svinefilet og viltkjøtt.
Ingredienser:
♥ 500 g gule cherrytomater
♥ 1 dl vann
♥ 1 sitron, presset saft
♥ 2 dl brunt sukker (se tips)
♥ 1 vaniljestang (se tips)
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Del de gule cherrytomatene på midten og ha dem i en kjele sammen med vann, presset sitronsaft og brunt sukker. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut vaniljefrøene. Ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen i kjelen.
Varm opp på middels varme til du ser at tomatene begynner å bli myke og avgi væske. Øk da temperaturen på platen og la marmeladen småkoke uten lokk i ca 10 - 15 minutter. Rør hele tiden så marmeladen ikke setter seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen, fjern vaniljestangen, og avkjøl syltetøyet før du heller det i en syltetøyskål (eller et syltetøyglass).
Gul tomatmarmelade er veldig god til ost!
Jeg serverte marmeladen her med søte havrekjeks og ostene Emmentaler (også kalt Sveitserost) og den franske osten Gabietou (kjøpt i butikk med ekstra godt utvalg av oster), men marmeladen vil nok også gå veldig godt til Jarlsberg, Brie og Camembert og mange andre, gode oster.
Mmm... så godt!
Tips:
♥ Jeg brukte her 1 vaniljestang, men det går like bra og er en god del billigere å bruke 1 ts vaniljepasta (som er en vaniljesirup som fås kjøpt i de fleste matbutikkene).
♥ Med brunt sukker mener jeg her (og ellers også) lysebrunt demerarasukker - altså ikke mørkebrunt farinsukker.
♥ Gul tomatmarmelade bør oppbevares kjølig. Skal du oppbevare den over lengre tid, anbefaler jeg deg å fryse den ned i plastbokser.
♥ Denne porsjonen gir en mellomstor skål med marmelade. Det er bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage en større porsjon.
♥
Kos deg! 😋
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g gule cherrytomater
♥ 1 dl vann
♥ 1 sitron, presset saft
♥ 2 dl brunt sukker (se tips)
♥ 1 vaniljestang (se tips)
Finn frem ingrediensene.
Del de gule cherrytomatene på midten og ha dem i en kjele sammen med vann, presset sitronsaft og brunt sukker. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut vaniljefrøene. Ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen i kjelen.
Varm opp på middels varme til du ser at tomatene begynner å bli myke og avgi væske. Øk da temperaturen på platen og la marmeladen småkoke uten lokk i ca 10 - 15 minutter. Rør hele tiden så marmeladen ikke setter seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen, fjern vaniljestangen, og avkjøl syltetøyet før du heller det i en syltetøyskål (eller et syltetøyglass).
♥ Jeg brukte her 1 vaniljestang, men det går like bra og er en god del billigere å bruke 1 ts vaniljepasta (som er en vaniljesirup som fås kjøpt i de fleste matbutikkene).
♥ Med brunt sukker mener jeg her (og ellers også) lysebrunt demerarasukker - altså ikke mørkebrunt farinsukker.
♥ Gul tomatmarmelade bør oppbevares kjølig. Skal du oppbevare den over lengre tid, anbefaler jeg deg å fryse den ned i plastbokser.
♥ Denne porsjonen gir en mellomstor skål med marmelade. Det er bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage en større porsjon.
Skriv ny kommentar