Morellsyltetøy med vanilje

Lag et skikkelig luksussyltetøy med moreller! 

Dette nydelige syltetøyet lages på noen minutter, og smaker like godt på brødskiven som på boller og vafler.

Som topping på vaniljeis gir syltetøyet en deilig dessert.

Morellsyltetøyet er også veldig godt å servere sammen med modne, smakfulle oster. 

 

 

Ingredienser: 

♥ 600 g moreller (renset vekt, se tips)
♥ 150 g syltesukker
♥ 0,5 dl vann
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)
♥ 2 ss sitronsaft

 

Fremgangsmåte: 

Ha rensede moreller i en middels stor kjele.

 

 

Tilsett de øvrige ingrediensene. Varm opp på middels sterk varme til du ser at morellene begynner å avgi saft. Øk da varmen og la morellene småkoke i ca. 10 minutter. Rør hele tiden så syltetøyet ikke setter seg i bunnen av kjelen.

Ta kjelen av platen og avkjøl syltetøyet før du heller det på varme, rene syltetøyglass. 

 

 

Dette morellsyltetøyet smaker deilig! 

 

 

Kjekt å kose seg med utover høsten! 

 

 

 

Tips: 

♥ Jeg har her brukt 600 gram moreller, veid opp etter at jeg hadde fjernet stilker og stener. Før jeg renset morellene veide de ca. 700 gram. 

 

 

♥ Det går fint å lage morellsyltetøy av frosne moreller. Det er lurt å rense morellene for stener og stilker før du legger dem i fryseren, så er de klare til bruk. 

♥ Merk at sukkermengden er veiledende. Jeg synes den angitte mengde er passe, men du må selv smake deg til hvor søtt syltetøy du liker.

♥ Syltesukker er sukker tilsatt pektin og fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Pektin gjør at syltetøyet tykner mer enn om du bruker vanlig sukker, men bortsett fra at syltetøyet blir litt tynnere, går det helt greit å lage syltetøy med vanlig sukker.

 

 

♥ Vaniljepasta er en vaniljesirup som gir veldig god vaniljesmak, og fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Du kan alternativt bruke 2 ts vaniljeekstrakt. 

♥ Syltetøyet bør oppbevares kjølig. Syltetøy i åpen syltetøyskål bør spises opp i løpet av noen dager. Skal du oppbevare det over lengre tid, anbefaler jeg deg å fryse det ned enten i syltetøyglass (ikke fyll dem helt fulle ellers sprekker glassene i fryseren) eller i plastbokser.

♥ Denne porsjonen syltetøy gir to middels store syltetøyglass. Det er bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage en større porsjon. 

Se også oppskrift på nydelig Jordbærsyltetøy med moreller og rips

 

 

Morellsyltetøy med vanilje burde du smake!  😊

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Morellsyltetøy med vanilje
Ingredienser

♥ 600 g moreller (renset vekt, se tips)
♥ 150 g syltesukker
♥ 0,5 dl vann
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)
♥ 2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Ha rensede moreller og de øvrige ingrediensene i en kjele. Varm opp på middels sterk varme til du ser at morellene begynner å avgi saft. Øk da varmen og la morellene småkoke i ca. 10 minutter. Rør hele tiden så syltetøyet ikke setter seg i bunnen av kjelen.

Ta kjelen av platen og avkjøl syltetøyet før du heller det på varme, rene syltetøyglass. 

Tips

♥ Jeg har her brukt 600 gram moreller, veid opp etter at jeg hadde fjernet stilker og stener. Før jeg renset morellene veide de ca. 700 gram. 

♥ Det går fint å lage morellsyltetøy av frosne moreller. Det er lurt å rense morellene for stener og stilker før du legger dem i fryseren, så er de klare til bruk. 

♥ Merk at sukkermengden er veiledende. Jeg synes den angitte mengde er passe, men du må selv smake deg til hvor søtt syltetøy du liker.

♥ Syltesukker er sukker tilsatt pektin og fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Pektin gjør at syltetøyet tykner mer enn om du bruker vanlig sukker, men bortsett fra at syltetøyet blir litt tynnere, går det helt greit å lage syltetøy med vanlig sukker.

♥ Vaniljepasta er en vaniljesirup som gir veldig god vaniljesmak, og fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Du kan alternativt bruke 2 ts vaniljeekstrakt. 

♥ Syltetøyet bør oppbevares kjølig. Syltetøy i åpen syltetøyskål bør spises opp i løpet av noen dager. Skal du oppbevare det over lengre tid, anbefaler jeg deg å fryse det ned enten i syltetøyglass (ikke fyll dem helt fulle ellers sprekker glassene i fryseren) eller i plastbokser.

♥ Denne porsjonen syltetøy gir to middels store syltetøyglass. Det er bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage en større porsjon. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift