Insalata Tricolore

Insalata Tricolore er en italiensk salat som går i fargene rødt, hvitt og grønt, som derfor gir assosiasjoner til det italienske flagget ("il Tricolore").

På samme måte som Insalata Caprese, er dette en salat basert på røde tomat, hvit mozzarella og grønne basilikumblader, men det er vanlig å også tilsette avokado i en Tricolore-salat. Man kan også tilsette andre ingredienser, så lenge de er i de samme tre fargene (for eksempel rød paprika, tynne skiver løk, grønne oliven og agurk).

Insalata Tricolore er enkel å tilberede, men likevel vakker og smakfull. Server salaten gjerne sammen med andre forretter (antipasti) slik som gode oliven, italiensk skinke og toastet ciabatta. Salaten er også veldig anvendelig som tilbehør til italienske middagsretter. 

 

 

Ingredienser: 

♥ 6 tomater (gjerne store plommetomater, se tips)
♥ 5 avokado
♥ 3 mozzarella (à 125 gram hver, se tips)
♥ basilikumblader

Dressing:
♥ 0,5 dl extra virgin olivenolje
♥ flaksalt og kvernet pepper

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem et stort serveringsfat.

Skjær tomatene i båter og legg på fatet. Skrell avokado og skjær dem i store terninger, som du legger innimellom tomatbåtene. 

Riv mozzarella-ostene fra hverandre i store biter og fordel dem rundt omkring på fatet. 

Dander med basilikumblader. 

Ringle over rikelig med god olivenolje. Dryss over flaksalt og kvern over pepper. 

 

 

Deilig salat med italienske smaker!  ♥

 

 

Tips: 

♥ Bruk store, modne tomater, som har søt og god smak.

♥ Fersk mozzarella er formet som kuler og fås kjøpt i poser der ostekulene ligger i lake. Den beste smaken får du om du bruker mozzarella laget av bøffelmelk. Det går imidlertid også helt fint å bruke mozzarella som er laget med kumelk. Jeg bruker her mozzarellakuler i ordinær størrelse (125 gram per kule).

♥ Salaten oppbevares kjølig frem til servering og bør serveres samme dag som den er laget. 

 

 

Buon appetito!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Insalata Tricolore
Ingredienser

♥ 6 tomater (gjerne store plommetomater, se tips)
♥ 5 avokado
♥ 3 mozzarella (à 125 gram hver, se tips)
♥ basilikumblader

Dressing:
♥ 0,5 dl extra virgin olivenolje
♥ flaksalt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Finn frem et stort serveringsfat.

Skjær tomatene i båter og legg på fatet. Skrell avokado og skjær dem i store terninger, som du legger innimellom tomatbåtene. 

Riv mozzarella-ostene fra hverandre i store biter og fordel dem rundt omkring på fatet. 

Dander med basilikumblader. 

Ringle over rikelig med god olivenolje. Dryss over flaksalt og kvern over pepper. 

Tips

♥ Bruk store, modne tomater, som har søt og god smak.

♥ Fersk mozzarella er formet som kuler og fås kjøpt i poser der ostekulene ligger i lake. Den beste smaken får du om du bruker mozzarella laget av bøffelmelk. Det går imidlertid også helt fint å bruke mozzarella som er laget med kumelk. Jeg bruker her mozzarellakuler i ordinær størrelse (125 gram per kule).

♥ Salaten oppbevares kjølig frem til servering og bør serveres samme dag som den er laget. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift