Brukere online: 1259
Brukere i dag: 40286
Brukere siste 7 dager: 195869
Herlig tomatsalat med masse smak!
Jeg bruker her hjemmelaget basilikumpesto som dressing.
Rødløk, ristede pinjekjerner og gode oliven gjør at denne tomatsalaten blir ekstra god og full av smak.
Bruk gjerne vakre tomater i ulike farger hvis du får tak i det!
Server tomatsalaten til stekt fisk, kjøtt eller kylling (jeg serverte denne til Helstekt kylling med hvitløkssmør).
Tomatsalaten er også god alene sammen med ristet brød og smør.
Ingredienser:
Hjemmelaget basilikumpesto:
♥ 125 g parmesan
♥ 2 basilikumplanter
♥ 70 g pinjekjerner
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1,5 dl god olivenolje
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 1 ts maldonsalt
Tomatsalat:
♥ 1 kg tomater (se tips)
♥ 1 dl hjemmelaget basilikumpesto
♥ 0,5 rødløk
♥ 50 g pinjekjerner
♥ 150 g gode oliven
♥ 1 neve frisk basilikum
Ved servering:
♥ extra virgin olivenolje
♥ flaksalt
♥ toast med smør
Fremgangsmåte:
Hjemmelaget basilikumpesto:
Finn frem ingrediensene.
Start med å rive parmesanosten (eller kjør den til smuler i en food processor). Ha den revne parmesanosten, basilikumblader (og -stilker) og pinjekjerner i en food processor. Press hvitløken med hvitløkspresse og ha i.
Kjør blandingen sammen til en kornete masse. Tilsett olivenolje og kjør blandingen videre til alt blir most fint sammen.
Smak til med presset sitronsaft og maldonsalt.
Ha pestoen på et glass og oppbevar i kjøleskapet. Du bruker bare 1 dl til tomatsalaten.
Tomatsalat:
Finn frem tomatene. Lag hjemmelaget pesto.
Skjær tomatene i båter.
Finsnitt rødløken.
Rist pinjekjernene i tørr stekepanne.
Ha tomatene i en serveringsskål sammen med gode oliven. Ha over rødløk, pinjekjerner og pesto.
Bland salaten godt sammen.
Pynt med frisk basilikum.
Ved servering kan du dryppe litt ekstra olivenolje og eventuelt drysse flaksalt over salaten.
Salaten er nydelig servert som den er med ristet brød og smør.
Tips:
♥ Porsjonen basilikumpesto gir mer pesto enn det du trenger til denne tomatsalaten. Halver gjerne oppskriften hvis du ikke ønsker å ha så mye til overs. Selv lager jeg alltid full porsjon. 😍 Pesto kan oppbevares i mange uker i kjøleskapet.
♥ Tomatsalaten blir ekstra fin om du bruker tomater i ulike farger. Ellers går det veldig fint å bruke bare røde tomater, men pass på at de er solmodne og smakfulle.
♥ Tomatsalaten bør serveres samme dag.
Skikkelig lekker tomatsalat! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Hjemmelaget basilikumpesto:
♥ 125 g parmesan
♥ 2 basilikumplanter
♥ 70 g pinjekjerner
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1,5 dl god olivenolje
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 1 ts maldonsalt
Tomatsalat:
♥ 1 kg tomater (se tips)
♥ 1 dl hjemmelaget basilikumpesto
♥ 0,5 rødløk
♥ 50 g pinjekjerner
♥ 150 g gode oliven
♥ 1 neve frisk basilikum
Ved servering:
♥ extra virgin olivenolje
♥ flaksalt
♥ toast med smør
Hjemmelaget basilikumpesto:
Start med å rive parmesanosten (eller kjør den til smuler i en food processor). Ha den revne parmesanosten, basilikumblader (og -stilker) og pinjekjerner i en food processor. Press hvitløken med hvitløkspresse og ha i. Kjør blandingen sammen til en kornete masse. Tilsett olivenolje og kjør blandingen videre til alt blir most fint sammen. Smak til med presset sitronsaft og maldonsalt.
Ha pestoen på et glass og oppbevar i kjøleskapet. Du bruker bare 1 dl til tomatsalaten.
Tomatsalat:
Finn frem tomatene. Lag hjemmelaget pesto. Skjær tomatene i båter. Finsnitt rødløken. Rist pinjekjernene i tørr stekepanne.
Ha tomatene i en serveringsskål sammen med gode oliven. Ha over rødløk, pinjekjerner og pesto.
Bland salaten godt sammen. Pynt med frisk basilikum.
Ved servering kan du dryppe litt ekstra olivenolje og eventuelt drysse flaksalt over salaten.
♥ Porsjonen basilikumpesto gir mer pesto enn det du trenger til denne tomatsalaten. Halver gjerne oppskriften hvis du ikke ønsker å ha så mye til overs. Selv lager jeg alltid full porsjon. 😍 Pesto kan oppbevares i mange uker i kjøleskapet.
♥ Tomatsalaten blir ekstra fin om du bruker tomater i ulike farger. Ellers går det veldig fint å bruke bare røde tomater, men pass på at de er solmodne og smakfulle.
♥ Tomatsalaten bør serveres samme dag.
Skriv ny kommentar