Brukere online: 249
Brukere i dag: 837
Brukere siste 7 dager: 202913
Lotus Biscoff-kjeks trender fortsatt, og med den karamelliserte pepperkakesmaken de har, passer de utrolig bra til jul! 😍
Jeg har tidligere laget Lotus Biscoff Ostekake, som er fantastisk god! Her har du en litt enklere variant, som lages direkte i dessertskåler eller små glass.
Det er hakket Daim i ostekremen, som gir den en herlig crunch. I tillegg til kjeksen bruker jeg smørepålegget Lotus Biscoff Spread som topping.
Denne desserten er rask å lage og kan fint stå kjølig over natten. Den er derfor super å forberede hvis du skal ha gjester.
Oppskriften gir 8 porsjoner, men det er bare å halvere oppskriften hvis du vil lage færre - eller doble hvis du skal ha et stort juleselskap! 😃
Ingredienser:
Kjeksbunn:
♥ 250 g Lotus Biscoff kjeks
♥ 75 g smør
Ostekrem med Daim:
♥ 400 g kremost
♥ 2 dl melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 dobbel Daim
Glasur og pynt:
♥ 200 g Lotus Biscoff Spread
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 Lotus Biscoff kjeks (knust)
♥ 8 Lotus Biscoff kjeks (hele, kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Kjeksbunn:
Ha kjeksene i en food processor og kjør dem til smuler.
Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Fordel kjeksen i 8 dessertglass.
Trykk lett på kjekssmulene slik at de legger seg jevnt i bunnen av glasset.
Ostekrem med Daim:
Pisk sammen kremost, melis og vaniljesukker i en bolle (bruk helst ekte vaniljesukker).
Pisk kremfløten til krem i en annen bolle (jeg pisker 3 dl kremfløte og sparer ca. 1/3 til pynt). Bland den piskede kremen inn i ostekremen.
Hakk Daim-sjokoladen fint og vend inn i ostekremen.
Fordel ostekremen i dessertglassene.
Sett glassene i kjøleskapet i minst 2 timer, slik at ostekremen blir fastere i konsistensen.
Glasur og pynt:
Varm opp Biscoff Spread helt kort i mikrobølgeovnen (noen sekunder), så den blir litt mer tyntflytende uten å bli for varm (se tips).
Ta glassene ut av kjøleskapet. Bruk en spiseskje til å øse litt Biscoff Spread over ostekremen i hvert glass.
Sett glassene tilbake i kjøleskapet i 30 minutter.
Pynt deretter dessertene med sprøytet krem og et dryss av knuste Biscoff-kjeks. Hvis du vil, kan du også stikke en hel Biscoff-kjeks ned i hver dessert.
Lekre dessertglass, som blir litt ekstra festlige hvis du stikker hele kjeks nedi som pynt! 😃
Dessert med nydelig smak, som passer perfekt til julen!
Tips:
♥ En pakke Lotus Biscoff kjeks inneholder 250 g, så du trenger 2 pakker til denne desserten hvis du vil pynte hvert dessertglass med hele kjeks. Hvis ikke, klarer du deg med 1 pakke, bare spar et par kjeks til å lage smuler som du bruker til pynt. Jeg har funnet både kjeksene og pålegget hos Meny og Coop Mega.
♥ 1 glass med Lotus Biscoff Spread er på 400 g, så det holder med 1 glass. Vær nøye på å ikke varme innholdet for mye, og blir det for varmt, bør du avkjøle det igjen før du har det på ostekremen, ellers risikerer du at ostekremen smelter.
♥ Jeg brukte 1 dobbel Daim til ostefyllet (56 gram) (selv om det er to doble Daim på bildet 😊).
♥ Dessertene må oppbevares kjølig siden de inneholder pisket kremfløte. Jeg liker imidlertid å la dem stå fremme i romtemperatur i ca. 30 minutter før servering, slik at glasurtoppingen blir myk og kremete i konsistensen.
♥
God fornøyelse! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kjeksbunn:
♥ 250 g Lotus Biscoff kjeks
♥ 75 g smør
Ostekrem med Daim:
♥ 400 g kremost
♥ 2 dl melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 dobbel Daim
Glasur og pynt:
♥ 200 g Lotus Biscoff Spread
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 Lotus Biscoff kjeks (knust)
♥ 8 Lotus Biscoff kjeks (hele, kan sløyfes)
Kjeksbunn:
Ha kjeksene i en food processor og kjør dem til smuler. Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Fordel kjeksen i 8 dessertglass. Trykk lett på kjekssmulene slik at de legger seg jevnt i bunnen av glasset.
Ostekrem med Daim:
Pisk sammen kremost, melis og vaniljesukker i en bolle (bruk helst ekte vaniljesukker).
Pisk kremfløten til krem i en annen bolle (jeg pisker 3 dl kremfløte og sparer ca. 1/3 til pynt). Bland den piskede kremen inn i ostekremen.
Hakk Daim-sjokoladen fint og vend inn i ostekremen.
Fordel ostekremen i dessertglassene. Sett glassene i kjøleskapet i minst 2 timer, slik at ostekremen blir fastere i konsistensen.
Glasur og pynt:
Varm opp Biscoff Spread helt kort i mikrobølgeovnen (noen sekunder), så den blir litt mer tyntflytende uten å bli for varm (se tips).
Ta glassene ut av kjøleskapet. Bruk en spiseskje til å øse litt Biscoff Spread over ostekremen i hvert glass. Sett glassene tilbake i kjøleskapet i 30 minutter.
Pynt deretter dessertene med sprøytet krem og et dryss av knuste Biscoff-kjeks. Hvis du vil, kan du også stikke en hel Biscoff-kjeks ned i hver dessert.
♥ En pakke Lotus Biscoff kjeks inneholder 250 g, så du trenger 2 pakker til denne desserten hvis du vil pynte hvert dessertglass med hele kjeks. Hvis ikke, klarer du deg med 1 pakke, bare spar et par kjeks til å lage smuler som du bruker til pynt. Jeg har funnet både kjeksene og pålegget hos Meny og Coop Mega.
♥ 1 glass med Lotus Biscoff Spread er på 400 g, så det holder med 1 glass. Vær nøye på å ikke varme innholdet for mye, og blir det for varmt, bør du avkjøle det igjen før du har det på ostekremen, ellers risikerer du at ostekremen smelter.
♥ Jeg brukte 1 dobbel Daim til ostefyllet (56 gram).
♥ Dessertene må oppbevares kjølig siden de inneholder pisket kremfløte. Jeg liker imidlertid å la dem stå fremme i romtemperatur i ca. 30 minutter før servering, slik at glasurtoppingen blir myk og kremete i konsistensen.
Skriv ny kommentar