Lotus Biscoff ostekake i glass

Lotus Biscoff-kjeks trender fortsatt, og med den karamelliserte pepperkakesmaken de har, passer de utrolig bra til jul! 😍

Jeg har tidligere laget Lotus Biscoff Ostekake, som er fantastisk god! Her har du en litt enklere variant, som lages direkte i dessertskåler eller små glass.

 

 

Det er hakket Daim i ostekremen, som gir den en herlig crunch. I tillegg til kjeksen bruker jeg smørepålegget Lotus Biscoff Spread som topping. 

Denne desserten er rask å lage og kan fint stå kjølig over natten. Den er derfor super å forberede hvis du skal ha gjester. 

 

 

Oppskriften gir 8 porsjoner, men det er bare å halvere oppskriften hvis du vil lage færre - eller doble hvis du skal ha et stort juleselskap! 😃

 

 

Ingredienser: 

Kjeksbunn:
♥ 250 g Lotus Biscoff kjeks 
♥ 75 g smør

Ostekrem med Daim: 
♥ 400 g kremost 
♥ 2 dl melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 dobbel Daim 

Glasur og pynt:
♥ 200 g Lotus Biscoff Spread
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 Lotus Biscoff kjeks (knust)
♥ 8 Lotus Biscoff kjeks (hele, kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte: 

Kjeksbunn: 

Ha kjeksene i en food processor og kjør dem til smuler.

 

 

Bland kjekssmulene med smeltet smør. 

 

 

Fordel kjeksen i 8 dessertglass.

 

 

Trykk lett på kjekssmulene slik at de legger seg jevnt i bunnen av glasset. 

 

 

Ostekrem med Daim: 

Pisk sammen kremost, melis og vaniljesukker i en bolle (bruk helst ekte vaniljesukker). 

 

 

Pisk kremfløten til krem i en annen bolle (jeg pisker 3 dl kremfløte og sparer ca. 1/3 til pynt). Bland den piskede kremen inn i ostekremen. 

 

 

Hakk Daim-sjokoladen fint og vend inn i ostekremen. 

 

 

Fordel ostekremen i dessertglassene. 

 

 

Sett glassene i kjøleskapet i minst 2 timer, slik at ostekremen blir fastere i konsistensen.
 

Glasur og pynt: 

Varm opp Biscoff Spread helt kort i mikrobølgeovnen (noen sekunder), så den blir litt mer tyntflytende uten å bli for varm (se tips). 

Ta glassene ut av kjøleskapet. Bruk en spiseskje til å øse litt Biscoff Spread over ostekremen i hvert glass. 

 

 

Sett glassene tilbake i kjøleskapet i 30 minutter. 

Pynt deretter dessertene med sprøytet krem og et dryss av knuste Biscoff-kjeks. Hvis du vil, kan du også stikke en hel Biscoff-kjeks ned i hver dessert. 

 

 

Lekre dessertglass, som blir litt ekstra festlige hvis du stikker hele kjeks nedi som pynt!  😃

 

 

 

Dessert med nydelig smak, som passer perfekt til julen! 

 

 

Tips: 

♥ En pakke Lotus Biscoff kjeks inneholder 250 g, så du trenger 2 pakker til denne desserten hvis du vil pynte hvert dessertglass med hele kjeks. Hvis ikke, klarer du deg med 1 pakke, bare spar et par kjeks til å lage smuler som du bruker til pynt. Jeg har funnet både kjeksene og pålegget hos Meny og Coop Mega. 

 

 

♥ 1 glass med Lotus Biscoff Spread er på 400 g, så det holder med 1 glass. Vær nøye på å ikke varme innholdet for mye, og blir det for varmt, bør du avkjøle det igjen før du har det på ostekremen, ellers risikerer du at ostekremen smelter. 

♥ Jeg brukte 1 dobbel Daim til ostefyllet (56 gram) (selv om det er to doble Daim på bildet 😊).

 

 

♥ Dessertene må oppbevares kjølig siden de inneholder pisket kremfløte. Jeg liker imidlertid å la dem stå fremme i romtemperatur i ca. 30 minutter før servering, slik at glasurtoppingen blir myk og kremete i konsistensen. 

 

God fornøyelse! 😊

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Lotus Biscoff ostekake i glass
Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 250 g Lotus Biscoff kjeks 
♥ 75 g smør

Ostekrem med Daim: 
♥ 400 g kremost 
♥ 2 dl melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 dobbel Daim 

Glasur og pynt:
♥ 200 g Lotus Biscoff Spread
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 Lotus Biscoff kjeks (knust)
♥ 8 Lotus Biscoff kjeks (hele, kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Kjeksbunn: 
Ha kjeksene i en food processor og kjør dem til smuler. Bland kjekssmulene med smeltet smør. 

Fordel kjeksen i 8 dessertglass. Trykk lett på kjekssmulene slik at de legger seg jevnt i bunnen av glasset. 

Ostekrem med Daim: 
Pisk sammen kremost, melis og vaniljesukker i en bolle (bruk helst ekte vaniljesukker). 

Pisk kremfløten til krem i en annen bolle (jeg pisker 3 dl kremfløte og sparer ca. 1/3 til pynt). Bland den piskede kremen inn i ostekremen. 

Hakk Daim-sjokoladen fint og vend inn i ostekremen. 

Fordel ostekremen i dessertglassene. Sett glassene i kjøleskapet i minst 2 timer, slik at ostekremen blir fastere i konsistensen.

Glasur og pynt: 
Varm opp Biscoff Spread helt kort i mikrobølgeovnen (noen sekunder), så den blir litt mer tyntflytende uten å bli for varm (se tips). 

Ta glassene ut av kjøleskapet. Bruk en spiseskje til å øse litt Biscoff Spread over ostekremen i hvert glass. Sett glassene tilbake i kjøleskapet i 30 minutter. 

Pynt deretter dessertene med sprøytet krem og et dryss av knuste Biscoff-kjeks. Hvis du vil, kan du også stikke en hel Biscoff-kjeks ned i hver dessert. 

Tips

♥ En pakke Lotus Biscoff kjeks inneholder 250 g, så du trenger 2 pakker til denne desserten hvis du vil pynte hvert dessertglass med hele kjeks. Hvis ikke, klarer du deg med 1 pakke, bare spar et par kjeks til å lage smuler som du bruker til pynt. Jeg har funnet både kjeksene og pålegget hos Meny og Coop Mega. 

♥ 1 glass med Lotus Biscoff Spread er på 400 g, så det holder med 1 glass. Vær nøye på å ikke varme innholdet for mye, og blir det for varmt, bør du avkjøle det igjen før du har det på ostekremen, ellers risikerer du at ostekremen smelter. 

♥ Jeg brukte 1 dobbel Daim til ostefyllet (56 gram).

♥ Dessertene må oppbevares kjølig siden de inneholder pisket kremfløte. Jeg liker imidlertid å la dem stå fremme i romtemperatur i ca. 30 minutter før servering, slik at glasurtoppingen blir myk og kremete i konsistensen. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift