Kakaostenger

Kakaostenger er gammeldagse småkaker som fortjener å hentes frem i lyset igjen! 

Kakene er lette å lage, og får god sjokoladesmak av kakaopulver. Du velger selv om du vil pynte dem med melisglasur, men personlig synes jeg at kakene blir finest med glasur. 

 

 

Oppskriften gir et stekebrett med kaker (ca. 60 stk). 

 

Ingredienser: 

♥ 300 g hvetemel
♥ 125 g sukker
♥ 35 g kakaopulver
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør
♥ 1 egg

Pynt:
♥ ca. 3 dl melis
♥ ca. 3 ss vann eller 1 eggehvite (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Bland mel, sukker, kakaopulver, bakepulver og vaniljesukker godt sammen (sikt blandingen eller kjør den sammen i en food processor). 

Tilsett romtemperert smør og smuldre smøret inn i det tørre (bruk fingrene eller food processor).

Tilsett egget og kna deigen raskt sammen (bruk hendene eller food processor). 

Del deigen i 4 like store emner. Trill ut emnene til 4 lenger som legges på en bakepapirdekket stekeplate. 

Klem stengene litt flatere med fingrene. 

 

 

Stek lengdene midt i ovnen ved 180°C i 10 - 15 minutter. 

 

 

Bruk en skarp kniv til å skjære lengdene opp i stenger mens de fortsatt er varme. 

 

 

La kakene avkjøles på platen til de er helt kalde. 

Bland melis og vann (eller eggehvite) til en tykk melisglasur. 

Sprøyt glasuren over kakene.

 

 

 

La glasuren stivne og løsne så stengene fra hverandre. 

Og så kan du servere hjemmelagde Kakaostenger!  😍

 

 

Tips:

♥ Jeg lager deigen i food processor, men det er ikke nødvendig å ha en food processor for å lage disse kakene, for det går fint å bruke hendene. Bland først det tørre, så smuldrer du i smøret, og til sist knar du inn egget. 

♥ Disse kakene flyter ikke så mye ut under stekingen, derfor går det fint å steke alle fire stengene på samme stekeplate. 

♥ Du velger selv om du vil lage melisglasur av melis og vann, eller om du vil bruke melis og eggehvite. Bruker du eggehvite, vil melisglasuren stivne og bli hardere enn om du bruker vann. I begge tilfeller bør du blande glasuren nokså tykk, men selvfølgelig bløt nok til at den kan sprøytes ut. 

♥ Kakaostenger kan oppbevares i tett kakeboks. 

For lignende kaker, seg også Sjokoladesnitter, Seige sjokoladesnitter, Sjokoladesmåbrød og Skriverfruens kaffekaker. En spennende vri får du om du lager Sjokoladepinner med lakris

 

Kjempegode Kakaostenger! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kakaostenger
Ingredienser

♥ 300 g hvetemel
♥ 125 g sukker
♥ 35 g kakaopulver
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør
♥ 1 egg

Pynt:
♥ ca. 3 dl melis
♥ ca. 3 ss vann eller 1 eggehvite (se tips)

Fremgangsmåte

Bland mel, sukker, kakaopulver, bakepulver og vaniljesukker godt sammen (sikt blandingen eller kjør den sammen i en food processor). 

Tilsett romtemperert smør og smuldre smøret inn i det tørre (bruk fingrene eller food processor).

Tilsett egget og kna deigen raskt sammen (bruk hendene eller food processor). 

Del deigen i 4 like store emner. Trill ut emnene til 4 lenger som legges på en bakepapirdekket stekeplate. 

Klem stengene litt flatere med fingrene. 

Stek lengdene midt i ovnen ved 180°C i 10 - 15 minutter. 

Bruk en skarp kniv til å skjære lengdene opp i stenger mens de fortsatt er varme. 

La kakene avkjøles på platen til de er helt kalde. 

Bland melis og vann (eller eggehvite) til en tykk melisglasur. 

Sprøyt glasuren over kakene. La glasuren stivne og løsne så stengene fra hverandre. 

Tips

♥ Jeg lager deigen i food processor, men det er ikke nødvendig å ha en food processor for å lage disse kakene, for det går fint å bruke hendene. Bland først det tørre, så smuldrer du i smøret, og til sist knar du inn egget. 

♥ Disse kakene flyter ikke så mye ut under stekingen, derfor går det fint å steke alle fire stengene på samme stekeplate. 

♥ Du velger selv om du vil lage melisglasur av melis og vann, eller om du vil bruke melis og eggehvite. Bruker du eggehvite, vil melisglasuren stivne og bli hardere enn om du bruker vann. I begge tilfeller bør du blande glasuren nokså tykk, men selvfølgelig bløt nok til at den kan sprøytes ut. 

♥ Kakaostenger kan oppbevares i tett kakeboks. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Hei,

Disse så skikkelig gode ut!
Ønsker litt sunnere julesnacks til barna i år og lurer derfor på;

- Kan man erstatte noe av mengden hvetemel med sammalt hvetemel? Eller sammalt rugmel eller sammalt byggmel? Hvor mye?

- Kan man redusere sukkermengden?

- Kan man erstatte sukkeret enten helt eller delvis med annen søtning (som barn kan spise). Dadler? Evt hvor mye kan erstattes? Om ikke alt? :)

Dette så spennende ut!
Hvordan er spisekonsistensen?
Blir de harde som pepperkaker, eller mer sprø utenpå og mykere inni?

Kan du si noe om holdbarheten på denne baksten? Det kan tydeligvis ikke Google 😅 h😑Jeg har lyst å sende disse i julegave, men da trenger jeg at de holder seg gode frem til julaften 😊

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift