Saus til pinnekjøtt med øl og sennep

Denne pinnekjøttsausen tar utgangspunkt i kraften som blir igjen i kjelen når man lager Øldampet pinnekjøtt. Kraften vil da ha smak av både øl og pinnekjøtt. Jeg smaksetter sausen dessuten med en god skje søtsterk sennep.

Knallgod saus til pinnekjøtt! 

 

 

Ingredienser: 

♥ 3 ss smør
♥ 3 ss hvetemel
♥ 6 dl pinnekjøttkraft + vann
♥ 1 ss dijonsennep (gjerne søtet med honning)
♥ kvernet pepper

 

Fremgangsmåte: 

Utgangspunktet her er som nevnt pinnekjøtt som jeg har dampet i øl (med mandelpoteter i bunnen av kjelen), se innlegget HER

 

 

Sil av kraften som pinnekjøttet har dampet i. 

 

 

Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Rør dette til en glatt jevning. 

 

 

Spe med halvparten av kraften og rør til en klumpfri blanding. 

 

 

Spe med litt og litt mer kraft (eller eventuelt noe vann hvis du synes at sausen blir for salt av bare kraft). 

Gi sausen et oppkok. 

 

 

Smak til sausen med sennep og eventuelt litt kvernet pepper. 

Pinnekjøttsausen er klar for servering! 

 

 

Tips: 

♥ Siden pinnekjøttkraften er nokså salt, vil det mest sannsynlig ikke være nødvendig å salte sausen. 

♥ Bruk gjerne dijonsennep som er søtet med litt honning. Alternativt kan du bruke vanlig dijonsennep. 

 

 

 

Digg saus til pinnekjøtt med øl og sennep!  😍

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Saus til pinnekjøtt med øl og sennep
Ingredienser

♥ 3 ss smør
♥ 3 ss hvetemel
♥ 6 dl pinnekjøttkraft + vann
♥ 1 ss dijonsennep (gjerne søtet med honning)
♥ kvernet pepper

Fremgangsmåte

Utgangspunktet her er som nevnt pinnekjøtt som jeg har dampet i øl (med mandelpoteter i bunnen av kjelen), se innlegget HER

Sil av kraften som pinnekjøttet har dampet i. 

Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Rør dette til en glatt jevning. 

Spe med halvparten av kraften og rør til en klumpfri blanding. 

Spe med litt og litt mer kraft (eller eventuelt noe vann hvis du synes at sausen blir for salt av bare kraft). 

Gi sausen et oppkok. 

Smak til sausen med sennep og eventuelt litt kvernet pepper. 

Tips

♥ Siden pinnekjøttkraften er nokså salt, vil det mest sannsynlig ikke være nødvendig å salte sausen. 

♥ Bruk gjerne dijonsennep som er søtet med litt honning. Alternativt kan du bruke vanlig dijonsennep. 

Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift