Crostini med røkt skinke, blåmuggost og bjørnebær

Godt nyttår, folkens! Heart

Måtte 2025 bli fylt med bakeglede og gode matopplevelser! 😃

En kjempedeilig ost som jeg nylig har fått øynene opp for er Montagnolo. Dette er en nydelig, kremete og mild blåmuggost - ja, så mild at jeg nesten vil kalle den en blanding av brie og blåmuggost. Likevel utrolig god på smak!

Her har laget noen små, sprøstekte toast ("Crostini") med et tynt lag kremost, røkt skinke og Montagnolo, og så toppet med glaserte bjørnebær. 

 

 

Perfekte å servere til et glass med bobler!

 

 

Får du ikke tak i Montagnolo, er det ingen grunn til å fortvile, for de fleste andre varianter av blåmuggost kan brukes her. Oster som ligner på Montagnolo er Cambozola og Gorgonzola dolce. Blåmuggosten Rochebaron er også et godt alternativ - for å nevne noen. 

 

Oppskriften gir 8 stk.

 

Ingredienser: 

♥ 8 skiver baguette
♥ 2 ss smør
♥ 50 g kremost
♥ 150 g røkt skinke (se tips)
♥ 150 g Montagnolo (eller annen blåmuggost, se tips)
♥ 150 g bjørnebær
♥ 4 ss crema di balsamico (se tips)
♥ 4 ss flytende honning
♥ frisk timian

 

Fremgangsmåte:

Skjær baguetteskiver på skrå, slik at skivene blir større (så du får plass til mye topping 😊 ).

Smør baguetteskivene med smør på begge sider. Legg skivene i en stekepanne og stek dem sprø og gylne på middels varme. 

 

 

Stryk et tynt lag kremost på hver toast.

 

 

Dekk med røkt skinke og en god bit Montagnolo (eller annen blåmuggost).

 

 

 

Legg bjørnebærene i en skål. Ringle over balsamico glaze og flytende honning.

 

 

Legg et par bjørnebær på hver toast (og ha eventuelt over litt ekstra balsamico glaze og honning). 

 

 

Pynt med frisk timian.

 

 

Voilà! Så har du et fat med lekker fingermat til selskapet! 

 

 

Tips: 

♥ Montagnolo Affinè er en tysk ost som fås kjøpt i matbutikker med ostedisk (jeg har kjøpt osten hos Meny). Får du ikke tak i Montagnolo, kan du som sagt bruke blåmuggostene CambozolaGorgonzola dolce eller Rochebaron - eller velg en helt annen blåmuggost du liker!  

 

 

♥ Jeg har her brukt røkt skinke, som passer veldig godt på smak sammen med blåmuggosten. Får du ikke tak i dette, kan du bruke annen type skinke. 

 

 

 

♥ Crema di balsamico er en type glaze laget av balsamicoeddik som er tykkere og søtere enn ren balsamicoeddik. Fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. 

♥ Crostini er kjempefine å servere som fingermat eller som del av et større koldtbord eller tapasbord. Se også Crostini med bellotaskinke og mascarpone, Crostini med røkelakskrem og Tartines med chèvre, valnøtter og honning

 

God fornøyelse! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Crostini med røkt skinke, blåmuggost og bjørnebær
Ingredienser

♥ 8 skiver baguette
♥ 2 ss smør
♥ 50 g kremost
♥ 150 g røkt skinke (se tips)
♥ 150 g Montagnolo (eller annen blåmuggost, se tips)
♥ 150 g bjørnebær
♥ 4 ss crema di balsamico (se tips)
♥ 4 ss flytende honning
♥ frisk timian

Fremgangsmåte

Skjær baguetteskiver på skrå, slik at skivene blir større (så du får plass til mye topping 😊 ).

Smør baguetteskivene med smør på begge sider. Legg skivene i en stekepanne og stek dem sprø og gylne på middels varme. 

Stryk et tynt lag kremost på hver toast.

Dekk med røkt skinke og en god bit Montagnolo (eller annen blåmuggost).

Legg bjørnebærene i en skål. Ringle over balsamico glaze og flytende honning. Legg et par bjørnebær på hver toast. 

Pynt med frisk timian.

Tips

♥ Montagnolo Affinè er en tysk ost som fås kjøpt i matbutikker med ostedisk (jeg har kjøpt osten hos Meny). Får du ikke tak i Montagnolo, kan du som sagt bruke blåmuggostene CambozolaGorgonzola dolce eller Rochebaron - eller velg en helt annen blåmuggost du liker!  

♥ Jeg har her brukt røkt skinke, som passer veldig godt på smak sammen med blåmuggosten. Får du ikke tak i dette, kan du bruke annen type skinke. 

♥ Crema di balsamico er en type glaze laget av balsamicoeddik som er tykkere og søtere enn ren balsamicoeddik. Fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. 

♥ Crostini er kjempefine å servere som fingermat eller som del av et større koldtbord eller tapasbord. Se også Crostini med bellotaskinke og mascarpone, Crostini med røkelakskrem og Tartines med chèvre, valnøtter og honning

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift