Tartines med chèvre, valnøtter og honning

Hei dere! 

Jeg starter uken med litt herlig fingermat! 😍

Tartines er en fransk betegnelse på skiver brød (gjerne toast) med forskjellige typer topping. Her har jeg valgt meg den enkle, men digge varianten som består av små skiver baguette som dekkes med chèvre, valnøtter og honning. Brødbitene varmes i ovnen til osten smelter. 

 

 

Mmmm... Tartines au chèvre chaud... Très bon!

 

 

Verdens enkleste oppskrift: 


Ingredienser:

♥ 1 baguette
♥ 250 g chèvre (se tips)
♥ 100 g valnøtter
♥ flytende honning


Fremgangsmåte:

Finn frem ingrediensene. Del baguetten i tynne skiver (se tips).

 

 

Legg skivene utover en stekeplate. Platen kan gjerne være dekket med aluminiumsfolie, men det går også fint med bakepapir. 

Legg en skive chèvre på hver lille brødskive og legg på noen valnøttbiter.

 

 

Ringle over rikelig med flytende honning.

 

 

 

Dette smaker godt også før bitene når ovnen, skal jeg si deg... 😉 

 

 

Sett platen inn i ovnen og stek brødskivene ved 200°C (gjerne varmluft) i 5-10 minutter, eller til du ser at osten begynner å smelte og at brødet blir gyllent i kantene.

 

 

Ah.... nam! 

 

 

 

Serveres nylaget! 

 

 

Når passer det å servere disse små, lekre sakene? 

Det finnes alltid en anledning! 😄

 

 

Tips:

♥ Skjær baguetten i tynne skiver (ca. 1/2 cm). Jo tynnere, jo sprøere blir de!  

♥ Chèvre er en fransk geitost. Jeg har her brukt chèvreruller med skorpe, som skjært i skiver passer perfekt i størrelse til små baguetteskiver.

♥ Selv om jeg ikke har gjort det her, kan du gjerne legge på litt fersk timian i stedet for eller i tillegg til valnøttene. 

 

 

♥ Se også varianter av italienske Bruschetta eller italienske mini-toast som kalles for Crostini

 

 

Varm chèvre er virkelig godt - se også Chèvre chaud her på Det søte liv og flere oppskrifter med chèvre HER.

 

 

Bon appétit!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Tartines med chèvre, valnøtter og honning
Ingredienser

♥ 1 baguette
♥ 250 g chèvre (se tips)
♥ 100 g valnøtter
♥ flytende honning

Fremgangsmåte

Del baguetten i tynne skiver (se tips).

Legg skivene utover en stekeplate. Platen kan gjerne være dekket med aluminiumsfolie, men det går også fint med bakepapir. 

Legg en skive chèvre på hver lille brødskive og legg på noen valnøttbiter.

Ringle over rikelig med flytende honning.

Sett platen inn i ovnen og stek brødskivene ved 200°C (gjerne varmluft) i 5-10 minutter, eller til du ser at osten begynner å smelte og at brødet blir gyllent i kantene.

Serveres nylaget! 

Tips

♥ Skjær baguetten i tynne skiver (ca. 1/2 cm). Jo tynnere, jo sprøere blir crostiniene. 

♥ Chèvre er en fransk geitost. Jeg har her brukt chèvreruller med skorpe, som skjært i skiver passer perfekt i størrelse til små baguetteskiver.

♥ Selv om jeg ikke har gjort det her, kan du gjerne legge på litt fersk timian i stedet for eller i tillegg til valnøttene. 

♥ Se også varianter av italienske Bruschetta eller italienske mini-toast som kalles for Crostini

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift