Crème fraîche-ostekake med rabarbra og jordbær

Kombinasjonen rabarbra og jordbær er noe jeg aldri blir lei. I denne kremete ostekaken kommer smakene virkelig til sin rett! 

Sommerlig nytelse! 

 

 

Ingredienser:

Bunn:
300 g Bixit (eller annen søt havrekjeks)
100 g smør

Rabarbra- og jordbærkompott:
150 g rabarbra
150 g jordbær
0,5 dl sukker

Ostefyll:
200 g kremost
1,5 dl sukker
6 dl crème fraîche
1 ss vaniljesukker
6 stk gelatinplater
0,5 dl kokende vann


Fremgangsmåte:

Bunn:
Knus havrekjeksene. Bland kjekssmulene med smeltet smør. 

Press kjeksmassen i bunnen og godt ut i kantene av en rund form (24 cm i diameter, se tips). Sett formen i kjøleskapet.
 

Rabarbra- og jordbærkompott:
Start gjerne kvelden i forveien med å lage kompott av rabarbra og jordbær:

Rens og del rabarbra og jordbær i mindre biter. Ha bitene i en kjele sammen med sukker. La stå i 30 minutter så bærene begynner å sukre seg og avgi væske.

Varm deretter opp på middels varme og småkok i ca. 10 minutter, til du får en kompott.

Avkjøl kompotten til den er helt kald, og la den gjerne stå i kjøleskapet i noen timer (eller over natten). 
 

Ostefyll:
Pisk kremost og sukker til en glatt masse. Bland inn crème fraîche og vaniljesukker. 

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i litt kokende vann.

Ha den flytende, varme gelatinen i ostefyllet, litt og litt om gangen, i en tynn stråle mens du rører hele tiden. 

Hell ostefyllet i kakeformen og la den stå i 30 minutter, så ostefyllet begynner å festne seg litt (men ikke vent til det er helt stivt).

Ta så den kalde kompotten ut av kjøleskapet. Fordel kompotten på ostefyllet med en spiseskje, og dytt det ned i ostefyllet i noen groper, slik at det får et dekorativt, marmorert mønster.

Sett kaken i kjøleskapet i minst 5 timer, og gjerne over natten, slik at det stivner helt.

 

 

Løsne kakeringen fra kaken før servering. 

 

 

Lekker sommerkake! 

 

 

Kaken blir bløt og kremete, og smaker nydelig! 

 

 

Tips:

Jeg har her brukt en kombinert kakefat og kakeform (Bake it Easy). Alternativt kan du bruke kakeringen til en springform (24 cm i diameter) og sette kakeringen på et kakefat. Husk da at kjeksblandingen må presses helt mot kanten av kakeringen slik at det ikke blir sprekker som ostefyllet kan renne igjennom.

Det er viktig at rabarbra- og jordbærkompotten er helt kald før du blander den med ostefyllet, ellers kommer ostefyllet til å bli rennende. Du kan gjerne lage den klar dagen i forveien og oppbevare i kjøleskapet i en tett boks til dagen etter. 

For å unngå gelatintråder i ostefyllet, er det viktig at du blander gelatinvannet varmt inn i ostefyllet. Hell i litt og litt i en tynn stråle. Rør raskt rundt med en ballongvisp eller lignende, slik at gelatinene strask blander seg med fyllet. 

Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering. Kaken holder seg god i flere dager.


Se også oppskrift på Crème fraîche-ostekake her på Det søte liv. 

 

 

På sommeren er det nydelig å bake kaker med rabarbra og jordbær!

 

 

God fornøyelse og nyt sommerdagene! 

 



    

Crème fraîche-ostekake med rabarbra og jordbær
Ingredienser

Bunn:
300 g Bixit (eller annen søt havrekjeks)
100 g smør

Rabarbra- og jordbærkompott:
150 g rabarbra
150 g jordbær
0,5 dl sukker
​​​​​​​
Ostefyll:
200 g kremost
1,5 dl sukker
6 dl crème fraîche
1 ss vaniljesukker
6 stk gelatinplater
0,5 dl kokende vann

Fremgangsmåte

Bunn:
Knus havrekjeksene. Bland kjekssmulene med smeltet smør. 

Press kjeksmassen i bunnen og godt ut i kantene av en rund form (24 cm i diameter, se tips). Sett formen i kjøleskapet.

Rabarbra- og jordbærkompott:
Start gjelder kvelden i forveien med å lage kompott av rabarbra og jordbær: Rens og del rabarbra og jordbær i mindre biter. Ha bitene i en kjele sammen med sukker. La stå i 30 minutter så bærene begynner å sukre seg og avgi væske.

Varm deretter opp på middels varme og småkok i ca. 10 minutter, til du får en kompott.

Avkjøl kompotten til den er helt kald, og la den gjerne stå i kjøleskapet i noen timer (eller over natten). 

Ostefyll:
Pisk kremost og sukker til en glatt masse. Bland inn crème fraîche og vaniljesukker. 

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i litt kokende vann.

Ha den flytende, varme gelatinen i ostefyllet, litt og litt om gangen, i en tynn stråle mens du rører hele tiden. 

Hell ostefyllet i kakeformen og la den stå i 30 minutter, så ostefyllet begynner å festne seg litt (men ikke vent til det er helt stivt).

Ta så den kalde kompotten ut av kjøleskapet. Fordel kompotten på ostefyllet med en spiseskje, og dytt det ned i ostefyllet i noen groper, slik at det får et dekorativt, marmorert mønster.

Sett kaken i kjøleskapet i minst 5 timer, og gjerne over natten, slik at det stivner helt.

Tips

Jeg har her brukt en kombinert kakefat og kakeform (Bake it Easy). Alternativt kan du bruke kakeringen til en springform (24 cm i diameter) og sette kakeringen på et kakefat. Husk da at kjeksblandingen må presses helt mot kanten av kakeringen slik at det ikke blir sprekker som ostefyllet kan renne igjennom.

Det er viktig at rabarbra- og jordbærkompotten er helt kald før du blander den med ostefyllet, ellers kommer ostefyllet til å bli rennende. Du kan gjerne lage den klar dagen i forveien og oppbevare i kjøleskapet i en tett boks til dagen etter. 

For å unngå gelatintråder i ostefyllet, er det viktig at du blander gelatinvannet varmt inn i ostefyllet. Hell i litt og litt i en tynn stråle. Rør raskt rundt med en ballongvisp eller lignende, slik at gelatinene strask blander seg med fyllet. 

Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering. Kaken holder seg god i flere dager.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Hei :-)
Regner med at det menes 6 STK gelantinplater??
I oppskriften står det 6 dl gelantinplater.
Prøver med 6 stk og ser hvordan det går.

Som svar på av Elisabeth Lien (ikke bekreftet)

Hei, ja det skal såklart være 6 plater gelatin :-) Har rettet opp oppskriften nå. Takk for at du ga beskjed!

Min kake ble helt stiv etter 10 min i kjøleskapet, så ble umulig å marmorere. Skulle ønske jeg gjorde det med en gang i stedet for å sette i kjøleskapet.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift