Enkel bærkake

På sommeren er det fantastisk å kunne sette en myk og nybakt kake på bordet uten å måtte bruke lang tid på kjøkkenet.

Denne nydelige kaken rører du sammen på bare noen få minutter. Kaken inneholder rømme og har mild smak av vanilje og bær.

 


Ingredienser:

♥ 3 dl hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl rømme
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 75 g smør
♥ 2 dl bringebær
♥ 2 dl jordbær, delt i biter
♥ 1 ss sukker

Pynt:
♥ 1 ss melis


Fremgangsmåte:

Bland mel, bakepulver, natron og sukker i en bolle. Bland rømme, egg, vaniljeekstrakt og smeltet smør i en annen bolle. Ha dette i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott (ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å unngå at den blir seig). Deigen skal være nokså fast og kompakt.

Del bringebær og jordbær i mindre biter og mål opp 4 dl til sammen. Vend omtrent halvparten av bærene forsiktig i deigen.

Smør en liten form (ca. 20 cm i diameter) med smør. Ha deigen i formen og jevn til overflaten. Fordel resten av bærene på deigen. Dryss over litt sukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt. Server kaken nylaget.

 

 

 

Sikt over melis til pynt. 

 

 

Myk, deilig bærkake!

 

 

Tips:

♥ Server kaken gjerne nystekt, sammen med vanileiskrem eller vaniljesaus. 

♥ Du kan lage kaken med alle slags bær! 

 

 

Kos deg med en enkel sommerkake!  Smile  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

 

Enkel bærkake
Ingredienser

♥ 3 dl hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl rømme
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 75 g smør
♥ 2 dl bringebær
♥ 2 dl jordbær, delt i biter
♥ 1 ss sukker

Pynt:
♥ 1 ss melis

Fremgangsmåte

Bland mel, bakepulver, natron og sukker i en bolle. Bland rømme, egg, vaniljeekstrakt og smeltet smør i en annen bolle. Ha dette i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott (ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å unngå at den blir seig). Deigen skal være nokså fast og kompakt.

Del bringebær og jordbær i mindre biter og mål opp 4 dl til sammen. Vend omtrent halvparten av bærene forsiktig i deigen.

Smør en liten form (ca. 20 cm i diameter) med smør. Ha deigen i formen og jevn til overflaten. Fordel resten av bærene på deigen. Dryss over litt sukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt. Server kaken nylaget.

Tips

♥ Server kaken gjerne nystekt, sammen med vanileiskrem eller vaniljesaus. 

♥ Du kan lage kaken med alle slags bær! 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei,

Kan denne kaken fryses? I såfall, kan man ta den opp, og steke den litt i stekeovnen før servering?

Veldig enkel og god kake. Jeg ganget oppskriften med 1,5 og brukte 24 cm springform, og la til 15 minutter ekstra steketid.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift