Brukere online: 75
Brukere i dag: 1620
Brukere siste 7 dager: 200585
Kombinasjonen rabarbra og jordbær er noe jeg aldri blir lei. I denne kremete ostekaken kommer smakene virkelig til sin rett!
Sommerlig nytelse!
Ingredienser:
Bunn:
♥ 300 g Bixit (eller annen søt havrekjeks)
♥ 100 g smør
Rabarbra- og jordbærkompott:
♥ 150 g rabarbra
♥ 150 g jordbær
♥ 0,5 dl sukker
Ostefyll:
♥ 200 g kremost
♥ 1,5 dl sukker
♥ 6 dl crème fraîche
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 6 stk gelatinplater
♥ 0,5 dl kokende vann
Fremgangsmåte:
Bunn:
Knus havrekjeksene. Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Press kjeksmassen i bunnen og godt ut i kantene av en rund form (24 cm i diameter, se tips). Sett formen i kjøleskapet.
Rabarbra- og jordbærkompott:
Start gjerne kvelden i forveien med å lage kompott av rabarbra og jordbær:
Rens og del rabarbra og jordbær i mindre biter. Ha bitene i en kjele sammen med sukker. La stå i 30 minutter så bærene begynner å sukre seg og avgi væske.
Varm deretter opp på middels varme og småkok i ca. 10 minutter, til du får en kompott.
Avkjøl kompotten til den er helt kald, og la den gjerne stå i kjøleskapet i noen timer (eller over natten).
Ostefyll:
Pisk kremost og sukker til en glatt masse. Bland inn crème fraîche og vaniljesukker.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i litt kokende vann.
Ha den flytende, varme gelatinen i ostefyllet, litt og litt om gangen, i en tynn stråle mens du rører hele tiden.
Hell ostefyllet i kakeformen og la den stå i 30 minutter, så ostefyllet begynner å festne seg litt (men ikke vent til det er helt stivt).
Ta så den kalde kompotten ut av kjøleskapet. Fordel kompotten på ostefyllet med en spiseskje, og dytt det ned i ostefyllet i noen groper, slik at det får et dekorativt, marmorert mønster.
Sett kaken i kjøleskapet i minst 5 timer, og gjerne over natten, slik at det stivner helt.
Løsne kakeringen fra kaken før servering.
Lekker sommerkake!
Kaken blir bløt og kremete, og smaker nydelig!
Tips:
♥ Jeg har her brukt en kombinert kakefat og kakeform (Bake it Easy). Alternativt kan du bruke kakeringen til en springform (24 cm i diameter) og sette kakeringen på et kakefat. Husk da at kjeksblandingen må presses helt mot kanten av kakeringen slik at det ikke blir sprekker som ostefyllet kan renne igjennom.
♥ Det er viktig at rabarbra- og jordbærkompotten er helt kald før du blander den med ostefyllet, ellers kommer ostefyllet til å bli rennende. Du kan gjerne lage den klar dagen i forveien og oppbevare i kjøleskapet i en tett boks til dagen etter.
♥ For å unngå gelatintråder i ostefyllet, er det viktig at du blander gelatinvannet varmt inn i ostefyllet. Hell i litt og litt i en tynn stråle. Rør raskt rundt med en ballongvisp eller lignende, slik at gelatinene strask blander seg med fyllet.
♥ Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering. Kaken holder seg god i flere dager.
Se også oppskrift på Crème fraîche-ostekake her på Det søte liv.
På sommeren er det nydelig å bake kaker med rabarbra og jordbær!
God fornøyelse og nyt sommerdagene!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Bunn:
♥ 300 g Bixit (eller annen søt havrekjeks)
♥ 100 g smør
Rabarbra- og jordbærkompott:
♥ 150 g rabarbra
♥ 150 g jordbær
♥ 0,5 dl sukker
Ostefyll:
♥ 200 g kremost
♥ 1,5 dl sukker
♥ 6 dl crème fraîche
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 6 stk gelatinplater
♥ 0,5 dl kokende vann
Bunn:
Knus havrekjeksene. Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Press kjeksmassen i bunnen og godt ut i kantene av en rund form (24 cm i diameter, se tips). Sett formen i kjøleskapet.
Rabarbra- og jordbærkompott:
Start gjelder kvelden i forveien med å lage kompott av rabarbra og jordbær: Rens og del rabarbra og jordbær i mindre biter. Ha bitene i en kjele sammen med sukker. La stå i 30 minutter så bærene begynner å sukre seg og avgi væske.
Varm deretter opp på middels varme og småkok i ca. 10 minutter, til du får en kompott.
Avkjøl kompotten til den er helt kald, og la den gjerne stå i kjøleskapet i noen timer (eller over natten).
Ostefyll:
Pisk kremost og sukker til en glatt masse. Bland inn crème fraîche og vaniljesukker.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i litt kokende vann.
Ha den flytende, varme gelatinen i ostefyllet, litt og litt om gangen, i en tynn stråle mens du rører hele tiden.
Hell ostefyllet i kakeformen og la den stå i 30 minutter, så ostefyllet begynner å festne seg litt (men ikke vent til det er helt stivt).
Ta så den kalde kompotten ut av kjøleskapet. Fordel kompotten på ostefyllet med en spiseskje, og dytt det ned i ostefyllet i noen groper, slik at det får et dekorativt, marmorert mønster.
Sett kaken i kjøleskapet i minst 5 timer, og gjerne over natten, slik at det stivner helt.
♥ Jeg har her brukt en kombinert kakefat og kakeform (Bake it Easy). Alternativt kan du bruke kakeringen til en springform (24 cm i diameter) og sette kakeringen på et kakefat. Husk da at kjeksblandingen må presses helt mot kanten av kakeringen slik at det ikke blir sprekker som ostefyllet kan renne igjennom.
♥ Det er viktig at rabarbra- og jordbærkompotten er helt kald før du blander den med ostefyllet, ellers kommer ostefyllet til å bli rennende. Du kan gjerne lage den klar dagen i forveien og oppbevare i kjøleskapet i en tett boks til dagen etter.
♥ For å unngå gelatintråder i ostefyllet, er det viktig at du blander gelatinvannet varmt inn i ostefyllet. Hell i litt og litt i en tynn stråle. Rør raskt rundt med en ballongvisp eller lignende, slik at gelatinene strask blander seg med fyllet.
♥ Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering. Kaken holder seg god i flere dager.
3 kommentarer
Hei :-)
Hei :-)
Regner med at det menes 6 STK gelantinplater??
I oppskriften står det 6 dl gelantinplater.
Prøver med 6 stk og ser hvordan det går.
Hei, ja det skal såklart være
Hei, ja det skal såklart være 6 plater gelatin :-) Har rettet opp oppskriften nå. Takk for at du ga beskjed!
Min kake ble helt stiv etter…
Min kake ble helt stiv etter 10 min i kjøleskapet, så ble umulig å marmorere. Skulle ønske jeg gjorde det med en gang i stedet for å sette i kjøleskapet.
Skriv ny kommentar