Brukere online: 3540
Brukere i dag: 41152
Brukere siste 7 dager: 231246
Det kommer ikke an på hva man spiser mellom jul og nyttår, men hva man spiser mellom nyttår og jul.
(Rolf Wesenlund)
Delfiakake med marsipan tilsvarer vel omtrent et helt års kosemerker og er således ikke noe for slankere. Best å sende slankekuren på ferie og begynne et nytt og bedre liv etter nyttår...
Serveres kald og i tynne skiver.
250 g delfiafett
250 g kokesjokolade
4 ss sterk kaffe
2 egg
2 ss sukker
- -
200 g ekte marsipan
1/2 pk Per-kjeks
Pynt:
100 g ekte marsipan
gelétopper
valnøtter
Smelt delfiafett i en kjele. Tilsett oppdelt sjokolade og kaffe og rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen og visp godt til røren blir glatt og fin.
Kle en smurt, avlang form (1 liter) med bakepapir. Hell sjokoladerøren i formen lagvis med kjeks og marsipanskiver. Begynn og avslutt med sjokoladen. Pynt toppen med marsipan, gelétopper og valnøtter. Sett i kjøleskapet over natten.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Ha kaken på et avlangt fat og sett i kjøleskapet frem til servering.
PER-kjeks er firkantede, søte kjeks som egner seg ypperlig til Delfiakake. Du kan alternativt bruke Mariekjeks.
Delfiakake er svært holdbar. Oppbevares kjølig.
Se Delfiakake, Delfiakake med Kvikk Lunsj og Mild Delfiakake. Se også oppskrift på Kalter Hund, som er en tysk og svært god variant av vår norske Delfiakake.
Skriv ny kommentar