Falsk honningkake


"Falsk honningkake" er en billig langpannekake fra gamle dager. Kaken er "falsk" fordi den inneholder sirup i stedet for honning, men kaken smaker nesten som en honningkake allikevel! Oppskriften passer til stor langpanne.

Falsk honningkake
Ingredienser

400 g sukker
1 ts ingefær
0,5 ts malt pepper
2,5 ts natron
7,5 dl surmelk
2 dl lys sirup
2 ss appelsinmarmelade
1 kg hvetemel

Fremgangsmåte

Bland sukker, krydder og natron. Rør inn surmelk. Varm opp sirup til den er flytende og bland med appelsinmarmeladen. Ha dette i deigen. Rør til slutt inn hvetemelet (bruk en stålvisp, slik at alle melklumper fjernes).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i ca 30-40 min (sjekk med en kakenål når kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

"Falsk honningkake" er kjempefin å fryse!

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Vi bruker å lage denne i brødform, skjære i skiver og spise med smør og brunost. Kjempegodt!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift