Fruktdipp med kremost og karamell

Denne fruktdippen (Cream Cheese Caramel Apple Dip) har jeg lenge hatt lyst til å teste ut! 

Her er det crispy, grønne eplebåter som dyppes i en kjempegod kremostdipp. Som karamell brukes Dulce de leche, enten ferdigkjøpt (se tips) eller hjemmelaget (se oppskrift HER). Dippen toppes med hakket Daim, som gir deilig crunch. 

 

 

Kjempegodt! 

 

 

Ingredienser: 

200 g kremost
1 ss melis
400 g dulce de leche (se tips)
1 dobbel Daim

Servering:
2 grønne epler (Granny Smith)

 

Fremgangsmåte: 

Ha kremost og melis på en liten tallerken.

 

 

Bland dette sammen og smør kremosten utover tallerkenen. 

 

 

Ha dulce de leche i en sprøytepose og sprøyt den utover kremosten. 

 

 

 

Jevn til overflaten.

(Karamellkremen kan også smøres over kremosten med en kniv.)

 

 

Hakk Daim og dryss bitene over karamellkremen. 

 

 

Rett før servering skjæres grønne epler i båter. Server fruktdippen til eplebåtene. 

 

 

Dette ble veldig godt!  😍

 

 

Tips: 

"Dulce de leche" betyr "søt melk", og er en karamellkrem som lages av melk og sukker som kokes til melken karamelliseres. Dulce de leche fås kjøpt ferdiglaget i enkelte matbutikker, men kan være litt vanskelig å få tak i her i Norge.

Det norske pålegget HaPå har en lignende smak, men er litt fastere og kraftigere. 

 

 

 

HaPå, kremost naturell og dobbel Daim får du kjøpt i de fleste norske matbutikkene. 

 

 

Personlig foretrekker jeg Hjemmelaget Dulce de leche, hvis jeg ikke finner ferdiglaget i butikken. Dette lages ved å koke en boks søtet, kondensert melk i drøye 3 timer. Når du deretter åpner boksen, vil du se en deilig, lysebrun karamellkrem som smaker fantastisk! 

 

 

Granny Smith er grønne, crispy og litt syrlige epler, som passer veldig godt sammen med denne dippen. 

 

 

Å NAM!  😋

 

 

 

      

Fruktdipp med kremost og karamell
Ingredienser

200 g kremost
1 ss melis
400 g dulce de leche (se tips)
1 dobbel Daim

Servering:
2 grønne epler (Granny Smith)

Fremgangsmåte

Ha kremost og melis på en liten tallerken. Bland dette sammen og smør kremosten utover tallerkenen. 

Ha dulce de leche i en sprøytepose og sprøyt den utover kremosten. Jevn til overflaten. (Karamellkremen kan også smøres over kremosten med en kniv). 

Hakk Daim og dryss bitene over karamellkremen. 

Rett før servering skjæres grønne epler i båter. Server fruktdippen til eplebåtene. 

Tips

"Dulce de leche" betyr "søt melk", og er en karamellkrem som lages av melk og sukker som kokes til melken karamelliseres. Dulce de leche fås kjøpt ferdiglaget i enkelte matbutikker, men kan være litt vanskelig å få tak i her i Norge.

Det norske pålegget HaPå har en lignende smak, men er litt fastere og kraftigere. 

Personlig foretrekker jeg Hjemmelaget Dulce de leche, hvis jeg ikke finner ferdiglaget i butikken. Dette lages ved å koke en boks søtet, kondensert melk i drøye 3 timer. Når du deretter åpner boksen, vil du se en deilig, lysebrun karamellkrem som smaker fantastisk! 

Kremost naturell og dobbel Daim får du kjøpt i de fleste norske matbutikkene. 

Granny Smith er grønne, crispy og litt syrlige epler, som passer veldig godt sammen med denne dippen. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift