Brukere online: 1101
Brukere i dag: 31270
Brukere siste 7 dager: 168202
Havreflarn med kokos er kaker som er enkle å lage.
Kakene flyter utover under stekingen, som gjør at de blir tynne, lette og sprø.
Oppskriften gir ca. 35 stk.
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 1 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 dl kokos
♥ 3 dl havregryn (små, lettkokte)
Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret. Rør inn lett sammenpisket egg og sukker. Bland inn bakepulver. Tilsett til slutt kokos og havregryn.
La deigen stå og svelle i kjøleskapet i 1 time, så deigen blir fast og kald.
Form teskjestore kuler og sett på bakepapirkledd stekeplate. Kakene flyter mye utover under stekingen, så ikke sett flere enn 9 stk på hver plate.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 - 12 minutter (til de er gylne i kantene).
La kakene avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.
Herlig å fylle kakeboksen med noen enkle, supergode småkaker!
Tips:
♥ Det er ikke hvetemel i denne oppskriften, og derfor må deigen stå i kjøleskapet i 1 time. Da vil havregryn og kokos svelle og gjøre deigen tykkere.
♥ Husk at kakene flyter mye utover under stekingen. Lag dem derfor ikke for store (1 ts deig per kake er nok) og beregn god avstand mellom kakene på stekeplaten.
♥ Kakene er holdbare i tett kakeboks. Kakene kan også fryses.
Se også oppskrift på Havreflarn, Doble havreflarn med sjokolade, Karamellflarn og Mandelflarn.
♥
Kos deg med julebaksten! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 150 g smør
♥ 1 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 dl kokos
♥ 3 dl havregryn (små, lettkokte)
Smelt og avkjøl smøret. Rør inn lett sammenpisket egg og sukker. Bland inn bakepulver. Tilsett til slutt kokos og havregryn.
La deigen stå og svelle i kjøleskapet i 1 time, så deigen blir fast og kald.
Form teskjestore kuler og sett på bakepapirkledd stekeplate. Kakene flyter mye utover under stekingen, så ikke sett flere enn 9 stk på hver plate.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 - 12 minutter (til de er gylne i kantene).
La kakene avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.
♥ Det er ikke hvetemel i denne oppskriften, og derfor må deigen stå i kjøleskapet i 1 time. Da vil havregryn og kokos svelle og gjøre deigen tykkere.
♥ Husk at kakene flyter mye utover under stekingen. Lag dem derfor ikke for store (1 ts deig per kake er nok) og beregn god avstand mellom kakene på stekeplaten.
♥ Kakene er holdbare i tett kakeboks. Kakene kan også fryses.
Skriv ny kommentar