Havreflarn med kokos

Havreflarn med kokos er kaker som er enkle å lage.

Kakene flyter utover under stekingen, som gjør at de blir tynne, lette og sprø.

Oppskriften gir ca. 35 stk.

 


 

Ingredienser: 

150 g smør
1 egg
2 dl sukker
1 ts bakepulver
2 dl kokos
3 dl havregryn (små, lettkokte)

 

Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Rør inn lett sammenpisket egg og sukker. Bland inn bakepulver. Tilsett til slutt kokos og havregryn.

La deigen stå og svelle i kjøleskapet i 1 time, så deigen blir fast og kald.

Form teskjestore kuler og sett på bakepapirkledd stekeplate. Kakene flyter mye utover under stekingen, så ikke sett flere enn 9 stk på hver plate.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 - 12 minutter (til de er gylne i kantene).

La kakene avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt. 

 

 

Herlig å fylle kakeboksen med noen enkle, supergode småkaker! 

 


 

Tips: 

Det er ikke hvetemel i denne oppskriften, og derfor må deigen stå i kjøleskapet i 1 time. Da vil havregryn og kokos svelle og gjøre deigen tykkere.

Husk at kakene flyter mye utover under stekingen. Lag dem derfor ikke for store (1 ts deig per kake er nok) og beregn god avstand mellom kakene på stekeplaten.

Kakene er holdbare i tett kakeboks. Kakene kan også fryses.

Se også oppskrift på Havreflarn, Doble havreflarn med sjokolade, Karamellflarn og Mandelflarn

 

Kos deg med julebaksten!  😊

 



      

Havreflarn med kokos
Ingredienser

150 g smør
1 egg
2 dl sukker
1 ts bakepulver
2 dl kokos
3 dl havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Rør inn lett sammenpisket egg og sukker. Bland inn bakepulver. Tilsett til slutt kokos og havregryn.

La deigen stå og svelle i kjøleskapet i 1 time, så deigen blir fast og kald.

Form teskjestore kuler og sett på bakepapirkledd stekeplate. Kakene flyter mye utover under stekingen, så ikke sett flere enn 9 stk på hver plate.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 - 12 minutter (til de er gylne i kantene).

La kakene avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt. 

Tips

Det er ikke hvetemel i denne oppskriften, og derfor må deigen stå i kjøleskapet i 1 time. Da vil havregryn og kokos svelle og gjøre deigen tykkere.

Husk at kakene flyter mye utover under stekingen. Lag dem derfor ikke for store (1 ts deig per kake er nok) og beregn god avstand mellom kakene på stekeplaten.

Kakene er holdbare i tett kakeboks. Kakene kan også fryses.

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift