Karamellflarn


Karamellflarn (eller Knekkflarn, som de også kalles) er gammeldagse, norske julekaker som ligner havreflarn, men som blir tynnere og har mer karamellaktig smak!

Oppskriften gir ca 35 stk.

Karamellflarn
Ingredienser

150 g smør
0,5 dl lys sirup
0,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
2 dl sukker
2 dl hvetemel
2 dl havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Smelt smør og sirup i en kjele. Ha i de øvrige ingrediensene og rør raskt sammen til en jevn deig.
Sett deigen på stekeplater dekket med bakepapir, ca 1 liten teskje til hver kake. Ikke lag dem for store og beregn ekstremt god plass! Det er ikke vits i å ha flere enn 6-8 kaker pr plate, ellers flyter kakene inn i hverandre.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 7-8 min. Følg godt med, kakene skal ha gylden karamellfarge og ikke bli brente i kantene.

Ta stekeplaten ut av ovnen og dra bakepapiret med de stekte kakene over på en rist. La kakene ligge på bakepapiret til de er helt kalde og lett kan tas av bakepapiret.

Tips

Karamellflarn er skjøre og må behandles med forsiktighet. Kakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Karamellflarn kan rulles sammen og dyppes i sjokolade, se Rullede karamellflarn med sjokolade. Eller du kan legge sammen to og to med smeltet sjokolade imellom, se Karamellflarn med sjokoladefyll. 

Se også oppskrift på Havreflarn og Mandelflarn.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Er det riktig med 2 dl mel? Andre oppskrifter har mye mindre. Mine ble ikke flate, rant ikke ut. Helt mislykka

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift