Brukere online: 166
Brukere i dag: 1159
Brukere siste 7 dager: 200574
Karamellflarn (eller Knekkflarn, som de også kalles) er gammeldagse, norske julekaker som ligner havreflarn, men som blir tynnere og har mer karamellaktig smak!
Oppskriften gir ca 35 stk.
150 g smør
0,5 dl lys sirup
0,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
2 dl sukker
2 dl hvetemel
2 dl havregryn (små, lettkokte)
Smelt smør og sirup i en kjele. Ha i de øvrige ingrediensene og rør raskt sammen til en jevn deig.
Sett deigen på stekeplater dekket med bakepapir, ca 1 liten teskje til hver kake. Ikke lag dem for store og beregn ekstremt god plass! Det er ikke vits i å ha flere enn 6-8 kaker pr plate, ellers flyter kakene inn i hverandre.
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 7-8 min. Følg godt med, kakene skal ha gylden karamellfarge og ikke bli brente i kantene.
Ta stekeplaten ut av ovnen og dra bakepapiret med de stekte kakene over på en rist. La kakene ligge på bakepapiret til de er helt kalde og lett kan tas av bakepapiret.
Karamellflarn er skjøre og må behandles med forsiktighet. Kakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.
Karamellflarn kan rulles sammen og dyppes i sjokolade, se Rullede karamellflarn med sjokolade. Eller du kan legge sammen to og to med smeltet sjokolade imellom, se Karamellflarn med sjokoladefyll.
Se også oppskrift på Havreflarn og Mandelflarn.
3 kommentarer
Hvor mange knekk-kaker blir
Hvor mange knekk-kaker blir det av denne oppskriften?
Når det står smør i dine…
Når det står smør i dine oppskrifter,mener du da smør som i meierismør??
Er det riktig med 2 dl mel?…
Er det riktig med 2 dl mel? Andre oppskrifter har mye mindre. Mine ble ikke flate, rant ikke ut. Helt mislykka
Skriv ny kommentar