Krydderkake med eple (liten langpanne)

Dette er en herlig kombinasjon av eplekake og krydderkake! 😍

Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften på Krydderkake med ostekrem, som er kjempepopulær her på Det søte liv! Det skyldes nok både at kaken er så lettvint å lage og at kaken har så god smak. 😋 I stedet for ostekrem, dekket jeg kaken med epleskiver, sukker og kanel før steking, akkurat som når man lager en vanlig eplekake. Jeg halverte oppskriften for å få den til å passe til liten langpanne, men ikke noe i veien for å doble igjen til stor langpanne. 

Enten du synes dette minner mest om en eplekake med kryddersmak eller en krydderkake med eple, så er dette en kjempegod kake! 

😃

 

Oppskriften nedenfor er altså til liten langpanne. 
 

Ingredienser: 

♥ 100 g smør
♥ 5 dl kefir
♥ 250 g sukker
♥ 2 ts natron
♥ 2 ts kanel
♥ 1,5 ts kardemomme
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 325 g hvetemel

Topping: 
♥ 4 store epler
♥ 2 ss sukker
♥ 2 ss kanel

 

Fremgangsmåte: 

Smelt og avkjøl smøret. Ha sukkeret i en stor bakebolle. Bland inn kefir. Tilsett natron og rør godt. Ha så i alt krydderet og det avkjølte smøret.

Bland til slutt i hvetemelet og rør deigen sammen til den er jevn og klumpfri (ikke rør mer enn nødvendig, se tips).

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).

Skrell og rens eplene og del dem i skiver. Legg epleskivene tett i tett oppå kakedeigen. Dryss over sukker og kanel. 

'Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken helt i formen, før du deler den i firkanter. 

 

 

Tips: 

♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Dette for å få en luftig og myk kake i stedet for en kompakt kake. Jeg rører for hånd med en ballongvisp og stopper så snart det ikke lenger er melklumper i deigen. 

♥ Dobbel porsjon passer som sagt til stor langpanne (ca. 30 x 40 cm). 

♥ Kaken er kjempefin å fryse. 
 

Se også Eplekake med krydder og Eplekake med krydder og vaniljekrem, som lages i rund form. Andre gode tips er Eplekake med yoghurt, krydder og mandler og Eplekake med mersmak.

Se også langpannekaken Krydret eplekake i langpanne med vaniljekrem og nøtter

 

 

Deilig høstkake! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Krydderkake med eple (liten langpanne)
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 5 dl kefir
♥ 250 g sukker
♥ 2 ts natron
♥ 2 ts kanel
♥ 1,5 ts kardemomme
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 325 g hvetemel

Topping: 
♥ 4 store epler
♥ 2 ss sukker
♥ 2 ss kanel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Ha sukkeret i en stor bakebolle. Bland inn kefir. Tilsett natron og rør godt. Ha så i alt krydderet og det avkjølte smøret.

Bland til slutt i hvetemelet og rør deigen sammen til den er jevn og klumpfri (ikke rør mer enn nødvendig, se tips).

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).

Skrell og rens eplene og del dem i skiver. Legg epleskivene tett i tett oppå kakedeigen. Dryss over sukker og kanel. 

'Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken helt i formen, før du deler den i firkanter. 

Tips

♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Dette for å få en luftig og myk kake i stedet for en kompakt kake. Jeg rører for hånd med en ballongvisp og stopper så snart det ikke lenger er melklumper i deigen. 

♥ Dobbel porsjon passer som sagt til stor langpanne (ca. 30 x 40 cm). 

♥ Kaken er kjempefin å fryse. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift