Grønnsakssuppe med pepperoni

Grønnsakssuppe er en populær hverdagsmiddag, der man bare kan pøse på med alt man har av rester i grønnsaksskuffen. Derfor blir ingen grønnsakssuppe helt lik den andre. Ingrediensene jeg har angitt i denne oppskriften er kun et forslag, så bytt ut eller legg til andre grønnsaker som du måtte ønske. 

Jeg bruker masse hvitløk og fersk ingefær i suppen for å gjøre den skikkelig styrkende og god. For å piffe opp smaken på grønnsakssuppen, liker jeg dessuten veldig godt å ha biter av pepperoni i suppen. Da blir dette alt annet enn en kjedelig grønnsakssuppe! 😃

 

 

Server suppen rykende varm, og gjerne sammen med sprø hvitløkstoast! 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

♥ 5 fedd hvitløk (eller mer 😊 )
♥ 2 cm bit fersk ingefær
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 4 sjalottløk
♥ 1 purreløk
♥ 2 vårløk
♥ 1 sellerirot
♥ 1 kålrot
♥ 3 gulrøtter
♥ 4 pastinakk
♥ 2 liter vann (se tips)
♥ 4 ss spiseskjeer grønnsaksbuljong (se tips)
♥ 130 g pepperoni (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

Sprø hvitløkstoast: 
♥ 50 g smør
♥ 5 hvitløksfedd, presset
♥ 1 baguette

 

Fremgangsmåte: 

Grønnsakssuppe: 

Finn frem en stor kjele. 

Finhakk hvitløk og fersk ingefær. Fres dette sammen med olje i et par minutter. 

Kutt opp sjalottløk, purreløk og vårløk. Ha dette i kjelen og la dette surre med i oljen til all løken blir myk og blank. 

Imens renser du de øvrige grønnsakene og skjærer dem i jevnstore terninger. 

Ha alle grønnsaksbitene i kjelen og fyll opp med vann så vannet dekker grønnsakene. Tilsett grønnsaksbuljong. 

La suppen koke opp og la den småkoke til grønnsakene er helt møre (ca. 15 minutter). 

Skjær pepperoniskivene på midten og ha bitene i kjelen de siste 5 minuttene av koketiden. 

Smak til suppen til slutt med kvernet salt og pepper, eller eventuelt litt ekstra grønnsaksbuljong.

 

 

En kjele proppfull at næring og smak! 

 

 

Sprø hvitløkstoast: 

Bland smør med pressede hvitløksfedd. 

 

 

 

Skjær baguetten i ca. 1 cm tykke skiver og stryk over et lag hvitløkssmør. Legg skivene på en bakepapirdekket stekeplate.

 

 

Stek skivene midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 - 15 minutter, eller til du ser at de er gylne og sprø. 

 

 

Voilà!

 

 

Hvis du ønsker myke hvitløksbrød, er det bare å steke litt kortere. 

 

 

Sunn og veldig god grønnsakssuppe! 

 

 

Tips: 

♥ Jeg bruker gjerne denne varianten av grønnsaksbuljongpulver.

 

 

Du kan alternativt bruke grønnsakskraft eller buljongterninger.

♥ Tilpass mengde vann og grønnsaksbuljong ut fra hvor mye grønnsaker du har i suppen. 

♥ Pepperoni er en spicy, italiensk salami. Du kan alternativt bruke spansk chorizo. 130 g pepperoni tilsvarer som regel 1 pk. 

♥ Husk at du kan variere grønnsakene etter hva du måtte ha for hånden! 

 

 

Selvsagt kan man lage grønnsakssuppe uten pepperoni, men jeg synes at grønnsakssuppe virkelig blir noe ganske annet dersom man tilsetter god salami med kraftig smak. 

 

 

Det blir små, spicy fettperler i suppen etter pepperonipølsen. Nydelig sammen grønnsakene! 

 

 

God middag! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Grønnsakssuppe med pepperoni
Ingredienser

♥ 5 fedd hvitløk (eller mer 😊 )
♥ 2 cm bit fersk ingefær
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 4 sjalottløk
♥ 1 purreløk
♥ 2 vårløk
♥ 1 sellerirot
♥ 1 kålrot
♥ 3 gulrøtter
♥ 4 pastinakk
♥ 2 liter vann (se tips)
♥ 4 ss spiseskjeer grønnsaksbuljong (se tips)
♥ 130 g pepperoni (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

Sprø hvitløkstoast: 
♥ 50 g smør
♥ 5 hvitløksfedd, presset
♥ 1 baguette

Fremgangsmåte

Grønnsakssuppe: 
Finn frem en stor kjele. Finhakk hvitløk og fersk ingefær. Fres dette sammen med olje i et par minutter. 

Kutt opp sjalottløk, purreløk og vårløk. Ha dette i kjelen og la dette surre med i oljen til all løken blir myk og blank. 

Imens renser du de øvrige grønnsakene og skjærer dem i jevnstore terninger. Ha alle grønnsaksbitene i kjelen og fyll opp med vann så vannet dekker grønnsakene. Tilsett grønnsaksbuljong. La suppen koke opp og la den småkoke til grønnsakene er helt møre (ca. 15 minutter). 

Skjær pepperoniskivene på midten og ha bitene i kjelen de siste 5 minuttene av koketiden. 

Smak til suppen til slutt med kvernet salt og pepper, eller eventuelt litt ekstra grønnsaksbuljong.

Sprø hvitløkstoast: 
Bland smør med pressede hvitløksfedd. 

Skjær baguetten i ca. 1 cm tykke skiver og stryk over et lag hvitløkssmør. Legg skivene på en bakepapirdekket stekeplate.

Stek skivene midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 - 15 minutter, eller til du ser at de er gylne og sprø. 

Tips

♥ Jeg bruker gjerne grønnsaksbuljongpulver. Du kan alternativt bruke grønnsakskraft eller buljongterninger.

♥ Tilpass mengde vann og grønnsaksbuljong ut fra hvor mye grønnsaker du har i suppen. 

♥ Pepperoni er en spicy, italiensk salami. Du kan alternativt bruke spansk chorizo. 130 g pepperoni tilsvarer som regel 1 pk. 

♥ Husk at du kan variere grønnsakene etter hva du måtte ha for hånden! 

Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift