Brukere online: 76
Brukere i dag: 2227
Brukere siste 7 dager: 198211
Ja, jula varer jo helt til påske dere
Siden jeg hadde en boks med pepperkaker igjen fra julen, ble det pepperkakebunn på denne fantastisk nydelige mandarinostekaken. Du kan selvsagt også bruke vanlige kjeks, men eventuelt tilsette litt krydder for å få pepperkakesmak likevel (se tipsfeltet nedenfor).
Mandarinene på toppen gir en utrolig vakker, solgul påskekake!
Mmmmm........ superdeilig ostekake!!
♥ Ingredienser:
Kjeksbunn:
250 g pepperkaker (se tips)
150 g smør
Ostefyll:
3 dl seterrømme
2 dl melis
375 g kremost mandarin/ananas
6 pl gelatin
5 dl kremfløte
Pynt:
3 små bokser hermetiske mandariner
♥ Fremgangsmåte:
Knus pepperkakene til fine smuler (jeg bruker food processor med hakkekniv eller morter til dette). Bland med smeltet smør.
Ha blandingen i bunnen på en kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir (se tips) og press den jevnt utover. Stek kjeksbunnen midt i ovnen ved 175°C i 10 min. Avkjøl helt.
Pisk sammen seterrømme, melis og kremost til en jevn og klumpfri osterøre. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den (dette kan gjøres på et par sekunder i en kopp i mikro). Bland den smeltede gelatinen raskt i ostefyllet og rør godt. Pisk kremfløten til krem og vend inn i ostefyllet til slutt. Bruk en stålvisp så alle kremklumper forsvinner og osterøren blir helt jevn og glatt.
Hell ostefyllet over pepperkakebunnen i kakeformen og sett formen i kjøleskapet over natten. Løsne kakeringen forsiktig fra kaken.
La mandarinene renne godt av seg i en sil. Dekk hele toppen av ostekaken tett i tett med mandarinene.
For en flott påskekake!
Tips:
♥ 375 g kremost mandarin/ananas tilsvarer 3 pk fra Tine.
♥ Har du ikke pepperkaker tilgjengelig, kan du bruke Digestivekjeks eller annen søt havrekjeks i stedet.
♥ Den nye typen "Sibas søt havrekjeks" fra Korni er kjempegod til ostekake!
♥ Hvis du vil ha kryddersmak selv om du bruker havrekjeks, kan du tilsette 0,5 ts kanel, 1/4 ts kardemomme, 1/4 ts nellik og 1/4 ts ingefær i den knuste kjeksblandingen.
♥ Det kan være lurt å bruke en kakeform med innebygget kakefat (fra Porsgrund). Det har jeg gjort da jeg lagde kaken du ser på bildet, og jeg trengte da bare å fjerne kakeringen før servering. Det er da heller ikke nødvendig med bakepapir i bunnen av formen.
♥ Se også "Ostekake til jul", som er basert på samme oppskrift, men uten mandarinene på toppen. Se også "Ostekake til påske" for en litt annen ostekakevariant med gult gelélokk.
MASSE MANDARINER, OSTEKAKE, PEPPERKAKER = Fantastisk smakskombinasjon!
NAM!
♥ ♥ ♥ ♥
Happy baking!
Kjeksbunn:
250 g pepperkaker (se tips)
150 g smør
Ostefyll:
3 dl seterrømme
2 dl melis
375 g kremost mandarin/ananas
6 pl gelatin
5 dl kremfløte
Pynt:
3 små bokser hermetiske mandariner
Knus pepperkakene til fine smuler (jeg bruker food processor med hakkekniv eller morter til dette). Bland med smeltet smør.
Ha blandingen i bunnen på en kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir (se tips) og press den jevnt utover. Stek kjeksbunnen midt i ovnen ved 175°C i 10 min. Avkjøl helt.
Pisk sammen seterrømme, melis og kremost til en jevn og klumpfri osterøre. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den (dette kan gjøres på et par sekunder i en kopp i mikro). Bland den smeltede gelatinen raskt i ostefyllet og rør godt. Pisk kremfløten til krem og vend inn i ostefyllet til slutt. Bruk en stålvisp så alle kremklumper forsvinner og osterøren blir helt jevn og glatt.
Hell ostefyllet over pepperkakebunnen i kakeformen og sett formen i kjøleskapet over natten. Løsne kakeringen forsiktig fra kaken.
La mandarinene renne godt av seg i en sil. Dekk hele toppen av ostekaken tett i tett med mandarinene. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
♥ 375 g kremost mandarin/ananas tilsvarer 3 pk fra Tine.
♥ Har du ikke pepperkaker tilgjengelig, kan du bruke Digestivekjeks eller annen søt havrekjeks i stedet. Tips: Den nye typen "Sibas søt havrekjeks" fra Korni er kjempegod til ostekake! Hvis du vil ha kryddersmak, kan du tilsette 0,5 ts kanel, 1/4 ts kardemomme, 1/4 ts nellik og 1/4 ts ingefær i den knuste kjeksblandingen.
♥ Det kan være lurt å bruke en kakeform med innebygget kakefat (fra Porsgrund). Det har jeg gjort da jeg lagde kaken du ser på bildet, og jeg trengte da bare å fjerne kakeringen før servering. Det er da heller ikke nødvendig med bakepapir i bunnen av formen.
1 kommentar
Kan denne kaken fryses?
Kan denne kaken fryses?
Skriv ny kommentar