Brukere online: 67
Brukere i dag: 1419
Brukere siste 7 dager: 195584
En julete variant av ostekake får du om du bruker knuste pepperkaker som kjeksbunn og kremost med mandarinsmak i ostefyllet.
Mandarinsmaken er utrolig god til den krydrede bunnen!
Du føler deg antakelig litt ferdig med julen nå tenker jeg, men denne ostekaken er faktisk også fin å lage i januar om du har pepperkakerester etter julen som du ønsker å bruke opp.
Til pynt har jeg her laget geléhjerter og géletrær i rødt og grønt, men et annet godt pyntetips som vel passer bedre nå i januar er å dekke kaken med hermetiske mandariner og kanskje et ørlite dryss knuste pepperkaker.
Friskt og deilig!
♥ Ingredienser:
Kjeksbunn:
250 g pepperkaker
150 g smør
Ostefyll:
3 dl seterrømme
2 dl melis
375 g kremost mandarin/ananas
6 pl gelatin
5 dl kremfløte
♥ Fremgangsmåte:
Knus pepperkakene til fine smuler (jeg bruker food processor med hakkekniv eller morter til dette). Bland med smeltet smør.
Ha blandingen i bunnen på en kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir (se tips) og press den jevnt utover. Stek kjeksbunnen midt i ovnen ved 175°C i 10 min. Avkjøl helt.
Pisk sammen seterrømme, melis og kremost til en jevn og klumpfri osterøre. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den (dette kan gjøres på et par sekunder i en kopp i mikro). Bland den smeltede gelatinen i ostefyllet. Pisk kremfløten til krem og vend inn i ostefyllet til slutt. Bruk en stålvisp så alle kremklumper forsvinner og osterøren blir helt jevn og glatt.
Hell ostefyllet over pepperkakebunnen i kakeformen og sett formen i kjøleskapet over natten. Løsne kakeringen fra kaken og pynt kaken etter ønske før servering.
♥ Tips:
375 g kremost mandarin/ananas tilsvarer 3 pk fra Tine.
Det kan være lurt å bruke en kakeform med innebygget kakefat (fra Porsgrund). Det har jeg gjort da jeg lagde kaken du ser på bildet, og jeg trengte da bare å fjerne kakeringen før servering. Det er da heller ikke nødvendig med bakepapir i bunnen av formen.
Vil du pynte med geléfigurer, lager du dette ved å løse opp rød og/eller grønn gelé i kokende vann. Bruk 3 dl vann til 1 pk gelé. Hell geléen i en kjele eller form slik at geléen blir ca 1 cm høy. Sett i kjøleskapet over natten sammen med ostekaken. Når geléen er helt stiv kan den dras ut av formen. Stikk ut figurer med pepperkakeutstikkere.
Som nevnt er det også veldig godt med hermetiske mandariner som pynt oppå denne ostekaken! Se "Mandarinostekake på pepperkakebunn".
Se også oppskrift på "Stekt ostekake på pepperkakebunn" og "Pepperkakecheesecake" her på Det søte liv.
♥ ♥ ♥ ♥
Kjeksbunn:
250 g pepperkaker
150 g smør
Ostefyll:
3 dl seterrømme
2 dl melis
375 g kremost mandarin/ananas
6 pl gelatin
5 dl kremfløte
Pynt (se tips):
1 pk rød gele + 3 dl vann
1 pk grønn gele + 3 dl vann
Knus pepperkakene til fine smuler (jeg bruker food processor med hakkekniv eller morter til dette). Bland med smeltet smør.
Ha blandingen i bunnen på en kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir (se tips) og press den jevnt utover. Stek kjeksbunnen midt i ovnen ved 175°C i 10 min. Avkjøl helt.
Pisk sammen seterrømme, melis og kremost til en jevn og klumpfri osterøre. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den (dette kan gjøres på et par sekunder i en kopp i mikro). Bland den smeltede gelatinen raskt i ostefyllet og rør godt. Pisk kremfløten til krem og vend inn i ostefyllet til slutt. Bruk en stålvisp så alle kremklumper forsvinner og osterøren blir helt jevn og glatt.
Hell ostefyllet over pepperkakebunnen i kakeformen og sett formen i kjøleskapet over natten. Løsne kakeringen fra kaken og pynt kaken etter ønske før servering.
375 g kremost mandarin/ananas tilsvarer 3 pk fra Tine.
Det kan være lurt å bruke en kakeform med innebygget kakefat (fra Porsgrund). Det har jeg gjort da jeg lagde kaken du ser på bildet, og jeg trengte da bare å fjerne kakeringen før servering. Det er da heller ikke nødvendig med bakepapir i bunnen av formen.
Vil du pynte med geléfigurer, lager du dette ved å løse opp rød og/eller grønn gelé i kokende vann. Bruk 3 dl vann til 1 pk gelé. Hell geléen i en kjele eller form slik at geléen blir ca 1 cm høy. Sett i kjøleskapet over natten sammen med ostekaken. Når geléen er helt stiv kan den dras ut av formen. Stikk ut figurer med pepperkakeutstikkere.
Som nevnt er det også veldig godt med hermetiske mandariner som pynt oppå denne ostekaken!
2 kommentarer
Når jeg skal knuse kjeksene
Når jeg skal knuse kjeksene jeg bruker i ostekakebunnen legger jeg dem flatt i en brødpose og ruller over med en kjevle et par - tre ganger. Enkelt - lettvint - og lite arbeid etterpå! :)
Ja, det er et godt og
Ja, det er et godt og praktisk alternativ til å bruke food processor, Ann-Elin:)
Skriv ny kommentar