Norsk eplekake

Det er typisk norsk å være god!

(berømt sitat av tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland fra nyttårstalen 1. januar 1992)

Dette er i hvert fall en kjempegod og veldig typisk norsk eplekake!

Kaken har to lag med epler, og blir derfor ekstra saftig og god.  Yum  

Norsk eplekake
Ingredienser

200 g smør
200 g sukker
4 store egg
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver

Fyll:
4 epler
2 ts sukker
1 ts kanel
1 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Skrell eplene og del dem i båter.

Ha halvparten av deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Ha på halvparten av eplene på deigen og trykk dem litt ned i røren. Dryss på litt kanel og sukker. Fordel resten av deigen oppå eplene og jevn til overflaten. Legg på resten av eplene i pent mønster. Dryss på litt kanel og perlesukker.

Stek kaken nederst i ovnen ved 170°C i ca 45-50 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.

Tips

Server "Norsk eplekake" lunken med pisket krem, vaniljesaus eller vaniljeis.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

15 kommentarer

Som svar på av Jøran (ikke bekreftet)

Fin oppskrift. Dette er 4. gangen jeg lager den Har laget meg en litt annerledes vri hvor jeg legger i et lag med tynne bananer, deretter et lag med epler, vaniljekrem, epler og hakkede mandler og brunt sukker på toppen.
Bruker da 2 små modne bananer, og 3 små epler.. Men basisen er den samme. Så godt!!..., og så enkelt :) Heart

Hei,
Har baka denne eplekaka fleire gonger og den er berre kjemegod!
Ein sikker seier!

Hei. Har laget denne mange ganger. Her er det jo bare fantasien som setter grenser. Ser over at noen bruker banan og epler. Jeg bruker Epler og modne pærer. Her er det bare å prøve seg frem. Lykke til.

Måtte steke kaken 25 min ekstra. Gjorde akkurat som det står i oppskrift og brukte 22cm form

Har brukt mange av dine oppskrifter, og de er kjempe bra. Men denne her var dårlig altså. Den inneholder jo ingen melk.. Endte opp med en deig istedetfor en røre, så kaken ble jo alt for hard.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift