Brukere online: 79
Brukere i dag: 1651
Brukere siste 7 dager: 200585
Det er typisk norsk å være god!
(berømt sitat av tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland fra nyttårstalen 1. januar 1992)
♥
Dette er i hvert fall en kjempegod og veldig typisk norsk eplekake!
Kaken har to lag med epler, og blir derfor ekstra saftig og god.
200 g smør
200 g sukker
4 store egg
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
Fyll:
4 epler
2 ts sukker
1 ts kanel
1 ss perlesukker
Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt mel og bakepulver og rør inn i deigen.
Skrell eplene og del dem i båter.
Ha halvparten av deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Ha på halvparten av eplene på deigen og trykk dem litt ned i røren. Dryss på litt kanel og sukker. Fordel resten av deigen oppå eplene og jevn til overflaten. Legg på resten av eplene i pent mønster. Dryss på litt kanel og perlesukker.
Stek kaken nederst i ovnen ved 170°C i ca 45-50 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.
Server "Norsk eplekake" lunken med pisket krem, vaniljesaus eller vaniljeis.
15 kommentarer
Kunne stått i oppskriften at
Kunne stått i oppskriften at det muligens holder med to epler!
Nei, 4 er bra!:)
Nei, 4 er bra!:)
Fin oppskrift. Dette er 4.
Fin oppskrift. Dette er 4. gangen jeg lager den Har laget meg en litt annerledes vri hvor jeg legger i et lag med tynne bananer, deretter et lag med epler, vaniljekrem, epler og hakkede mandler og brunt sukker på toppen.
Bruker da 2 små modne bananer, og 3 små epler.. Men basisen er den samme. Så godt!!..., og så enkelt :) Heart
jeg tok 5....synes nesten det
jeg tok 5....synes nesten det var litt lite...men kommå nok ann på str!!!!
Hvilke epler er best å bruke?
Hvilke epler er best å bruke? Har aldri laget eplekake før :)
Hei,
Hei,
Har baka denne eplekaka fleire gonger og den er berre kjemegod!
Ein sikker seier!
Kaken var ikkje gjennomstekt
Kaken var ikkje gjennomstekt etter 50 min. Måtte stå i ovn i 25 min til.
Prøv å bytt epler med
Prøv å bytt epler med rabarbra, det er supergodt
Skal det være melk i
Skal det være melk i eplekaken?
Hei. Har laget denne mange
Hei. Har laget denne mange ganger. Her er det jo bare fantasien som setter grenser. Ser over at noen bruker banan og epler. Jeg bruker Epler og modne pærer. Her er det bare å prøve seg frem. Lykke til.
Kaka mi var ikke gjennomstekt
Kaka mi var ikke gjennomstekt før den hadde stått i 20 min ekstra. Men veldig god kake:-)
Måtte steke kaken 25 min
Måtte steke kaken 25 min ekstra. Gjorde akkurat som det står i oppskrift og brukte 22cm form
Alle mål bør for øvrig være i
Alle mål bør for øvrig være i gram (inkludert epler) da andre mål kan variere mye.
Har brukt mange av dine…
Har brukt mange av dine oppskrifter, og de er kjempe bra. Men denne her var dårlig altså. Den inneholder jo ingen melk.. Endte opp med en deig istedetfor en røre, så kaken ble jo alt for hard.
Melissa: Prøv å piske smør,…
Melissa:
Prøv å piske smør, sukker og egg litt lengre så går det bra 👍🏼
Skriv ny kommentar