Brukere online: 2512
Brukere i dag: 11686
Brukere siste 7 dager: 197435
Pepperkakesnitter er veldig populære julekaker fordi de er så raske å lage. Kakene lages med julekrydder og brunt sukker (demerarasukker).
Oppskriften er ikke så stor, men gir kaker med mye smak.
Med denne oppskriften tar det ikke lang tid før du får det til å lukte nystekte pepperkaker på kjøkkenet!
Oppskriften gir ca. 25 kaker.
Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 1,5 ss lys sirup
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 0,5 ts nellik
♥ 2,5 dl hvetemel
Pynt:
♥ brunt sukker
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og brunt sukker godt sammen. Tilsett sirup, bakepulver, vaniljesukker og krydder og pisk det godt inn i smørkremen. Bland så inn hvetemelet til en jevn deig.
Del deigen i tre deler. Trill hver del til lengder som er like lange som stekeplaten. Legg lengdene på en bakepapirdekket stekeplate. Trykk lengdene flatere med fingrene og dryss over litt brunt sukker.
Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 12-15 minutter.
Ta platen ut av ovnen og skjær lengdene opp på skrå mens de fortsatt er varme.
Dra snittene litt fra hverandre og la dem bli helt kalde på platen.
Kjekt med lettvinte Pepperkakersnitter!
Nydelig smak av jul!
Tips:
♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks.
♥ En annen lettvint pepperkaketype er Gaffelpepperkaker.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 100 g smør
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 1,5 ss lys sirup
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 0,5 ts nellik
♥ 2,5 dl hvetemel
Pynt:
♥ brunt sukker
Pisk mykt smør og brunt sukker godt sammen. Tilsett sirup, bakepulver, vaniljesukker og krydder og pisk det godt inn i smørkremen. Bland så inn hvetemelet til en jevn deig.
Del deigen i tre deler. Trill hver del til lengder som er like lange som stekeplaten. Legg lengdene på en bakepapirdekket stekeplate. Trykk lengdene flatere med fingrene og dryss over litt brunt sukker.
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 12-15 minutter.
Ta platen ut av ovnen og skjær lengdene opp på skrå mens de fortsatt er varme. Dra snittene litt fra hverandre og la dem bli helt kalde på platen.
♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks.
Skriv ny kommentar