Brukere online: 2019
Brukere i dag: 20177
Brukere siste 7 dager: 196066
Kjempegode og superlettvinte pepperkaker!
Deigen trenger ikke å hvile over natten og trenger heller ikke kjevles og skjæres! Du bare triller kuler som du trykker ned med en gaffel.
Oppskriften gir ca. 70 stk.
200 g smør
2 dl sukker
2 ss lys sirup
2 ss rømme
2 ts kanel
2 ts ingefær
1 ts nellik
2 ts natron
6 dl hvetemel
Pynt:
60 stk skåldede mandler
Pisk mykt smør, sukker og sirup luftig. Rør i rømme, krydder og natron. Ha i hvetemel og bland til en jevn deig (se tips).
Rull deigen ut til små kuler (ca 2 cm i diameter, og jeg bruker ca. 15 gram deig per kule). Legg kulene på bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand imellom. Trykk hver kule ned med en gaffel. Legg en skåldet mandel på hver kake.
Stek pepperkakene midt i ovnen ved 175°C i 10-15 minutter. Avkjøles litt på platen før de flyttes over på rist og avkjøles helt.
Synes du deigen virker for bløt, kan du sette den i kjøleskapet en liten stund før du ruller ut kuler.
Gaffelpepperkaker oppbevares i tettsluttet kakeboks.
En annen lettvint pepperkakevariant er Pepperkakesnitter.
Skriv ny kommentar