Pepperkakesnitter

Pepperkakesnitter er veldig populære julekaker fordi de er så raske å lage. Kakene lages med julekrydder og brunt sukker (demerarasukker).

Oppskriften er ikke så stor, men gir kaker med mye smak.

Med denne oppskriften tar det ikke lang tid før du får det til å lukte nystekte pepperkaker på kjøkkenet!

 

 

Oppskriften gir ca. 25 kaker. 

 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 1,5 ss lys sirup
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 0,5 ts nellik
♥ 2,5 dl hvetemel

Pynt:
♥ brunt sukker


Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og brunt sukker godt sammen. Tilsett sirup, bakepulver, vaniljesukker og krydder og pisk det godt inn i smørkremen. Bland så inn hvetemelet til en jevn deig.   

Del deigen i tre deler. Trill hver del til lengder som er like lange som stekeplaten. Legg lengdene på en bakepapirdekket stekeplate. Trykk lengdene flatere med fingrene og dryss over litt brunt sukker. 

Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 12-15 minutter.

Ta platen ut av ovnen og skjær lengdene opp på skrå mens de fortsatt er varme.

 

 

Dra snittene litt fra hverandre og la dem bli helt kalde på platen.

 

 

Kjekt med lettvinte Pepperkakersnitter!  Smile chrome  

 

 

Nydelig smak av jul! 

 

 

Tips:

♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks.

♥ En annen lettvint pepperkaketype er Gaffelpepperkaker

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Pepperkakesnitter
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 1,5 ss lys sirup
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 0,5 ts nellik
♥ 2,5 dl hvetemel

Pynt:
♥ brunt sukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og brunt sukker godt sammen. Tilsett sirup, bakepulver, vaniljesukker og krydder og pisk det godt inn i smørkremen. Bland så inn hvetemelet til en jevn deig.   

Del deigen i tre deler. Trill hver del til lengder som er like lange som stekeplaten. Legg lengdene på en bakepapirdekket stekeplate. Trykk lengdene flatere med fingrene og dryss over litt brunt sukker. 

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 12-15 minutter.

Ta platen ut av ovnen og skjær lengdene opp på skrå mens de fortsatt er varme. Dra snittene litt fra hverandre og la dem bli helt kalde på platen.

Tips

♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift