Tilslørte julepiker

Tilslørte julepiker er en julete variant av den tradisjonelle, norske desserten som kalles Tilslørte bondepiker.

Her legges krem og eplekompott lagvis med knuste pepperkaker til en herlig dessert! I stedet for pepperkaker, kan du bruke knuste sirupssnipper eller andre tørre småkaker du måtte ha til overs.

 

 

Ønsker dere alle en fin julaften!  Smile Heart  

 

Ingredienser:

Eplekompott:
♥ 4 epler
♥ 0,5 dl eplejuice
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 1 ss kanel

Pepperkakesmuler:
♥ 100 g pepperkaker
♥ 2 ss smør
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 100 g valnøtter (kan sløyfes)

Fløtekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljesukker


Fremgangsmåte:

Eplekompott:

Skrell og rens eplene og del dem i terninger. Kok eplene møre sammen med eplejuice, sukker, sitronsaft og kanel.

 

 

Det skal bli en tykk eplemos, men med noen hele, møre eplebiter igjen.

 

 

Avkjøl eplekompotten til den er kald.
 

Pepperkakesmuler:

Knus pepperkakene og ha smulene i en stekepanne med smør, brunt sukker, kanel og grovt hakkede valnøtter.

 

 

Varm opp og stek blandingen litt på middels varme så du får frem den gode aromaen, mens du hele tiden rører med en stekespade.

Avkjøl.

 

 

Fløtekrem:

Pisk kremfløte og vaniljesukker til tykk og fløyelsmyk fløtekrem.


Servering:

Finn frem 4 dessertglass eller -skåler.

Legg først i et godt lag med fløtekrem og pepperkakesmuler.

 

 

Bruk gjerne høye stettglass! 

 

 

Dekk med eplekompott.

 

 

Lekkert! 

 

 

Legg på et tykt lag krem.

Gjenta med et nytt lag pepperkakesmuler, og så eplekompott og krem.

 

 

Tilpass antall lag ettesom hvor høye glass du bruker. 

 

 

Dryss pepperkakesmuler på toppen til pynt.

 

 

Oppbevar dessertene i kjøleskapet frem til servering.

 



Tips:

♥ Det går fint å lage eplekompotten og pepperkakesmulene dagen i forveien. Desserten bør settes sammen med fløtekrem på serveringsdagen. 

 

 

Deilig, lettvint juledessert med epler, pepperkaker og fløtekrem! 
 

God jul! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Tilslørte julepiker
Ingredienser

Eplekompott:
♥ 4 epler
♥ 0,5 dl eplejuice
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 1 ss kanel

Pepperkakesmuler:
♥ 100 g pepperkaker
♥ 2 ss smør
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 100 g valnøtter (kan sløyfes)

Fløtekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljesukker

Fremgangsmåte

Eplekompott:
Skrell og rens eplene og del dem i terninger. Kok eplene møre sammen med eplejuice, sukker, sitronsaft og kanel. Det skal bli en tykk eplemos, men med noen hele, møre eplebiter igjen. Avkjøl eplekompotten til den er kald.

Pepperkakesmuler:
Knus pepperkakene og ha smulene i en stekepanne med smør, brunt sukker, kanel og grovt hakkede valnøtter. Varm opp og stek blandingen litt på middels varme så du får frem den gode aromaen, mens du hele tiden rører med en stekespade. Avkjøl.

Fløtekrem:
Pisk kremfløte og vaniljesukker til tykk og fløyelsmyk fløtekrem.

Servering:
Finn frem 4 dessertglass eller -skåler. Legg først i et godt lag med pepperkakesmuler.

Dekk med eplekompott. Legg på et tykt lag krem.

Gjenta med et nytt lag pepperkakesmuler, og så eplekompott og krem. Dryss pepperkakesmuler på toppen til pynt.

Oppbevar dessertene i kjøleskapet frem til servering.

Tips

♥ Det går fint å lage eplekompotten og pepperkakesmulene dagen i forveien. Desserten bør settes sammen med fløtekrem på serveringsdagen. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift