Punsjestenger

Punsjestenger er konditorifavoritter som faktisk er superlette å lage selv. Og smaken blir selvfølgelig mye bedre enn på dem man får kjøpt i butikken!

I Sverige kalles Punsjestenger noe så artig som "Dammsugare" (som betyr støvsugere på norsk Smile ).

Du kan variere Punsjestengene ved å bruke ulike farger på marsipanen; her har jeg laget lyse, pastellfargede Punsjestenger, men det blir kjempelekkert med f eks røde og hvite Punsjestenger til jul. 

Punsjestenger
Ingredienser

100 g kokesjokolade
5 dl myke kakesmuler (se tips)
3 dl aprikossyltetøy (se tips)
0,5 dl brun rom

Pynt:
500 g marsipan eller fondant (se tips)
200 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt kokesjokoladen i vannbad. Bland i kakesmuler, syltetøyet og rom. Prøv deg frem; deigen skal være nokså løs, men likevel fast nok til å kunne forme deigen med hendene.

Form deigen til små pølser på størrelse med små sossisser. Kle hver pølse med farget marsipan eller fondant som er kjevlet ut på forhånd.

Legg pølsene på et brett dekket med bakepapir og sett i kjøleskapet i 1 time. 

Smelt kokesjokoladen. Ta punsjestengene ut av kjøleskapet og dypp sidene i smeltet sjokolade.  Legg kakene tilbake på brettet og deretter i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Deretter kan punsjestengene legges i en pose eller i en boks. Oppbevares kjølig.  

Tips

♥ Akkurat som Punsjeboller, går det an å lage Punsjestenger"med forskjellige type kakesmuler. Selv synes jeg resultatet alltid blir best om man bruker rester av myk sjokoladekake.

♥ Aprikossyltetøy kan byttes ut med f eks bringebærsyltetøy eller blåbærsyltetøy. 

♥ Jeg liker smaken av marsipan mye bedre enn smaken av fondant og bruker derfor helst farget marsipan. 

♥ Oppbevar Punsjestenger kjølig, ellers smelter sjokoladepynten og kakene blir klissete.

♥ Se Punsjeboller (med syltetøy) som er basert på samme oppskrift. Se også Punsjeboller, Punsjeboller med mild smak og Punsjeboller med nøtter

♥ 

 

Kakekategori
Sesong

6 kommentarer

Samboeren min er svensk, han elsker disse.
Håper å få svar innen den 23.des
Jeg lurte på om jeg må ha grønn masipan?
For jeg finner ikke dem i butikken:-(
Håper det går også an å farge hvit masipan til grønn med koditorifarger.
Takk;-)

Hei! :) jeg lurte på holdbarheten på disse? Tenkt å gi i julepresang og vil helst lage i god tid i forveien.

Hei!
3 dl syltetøy ble altfor mye væske med min myke sjokoladekake... Hva kan jeg gjøre for å få den fastere

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift