Sjokoladefestkake

ANNONSE: Freia

Hei!

Festkakesesongen er over oss, og hva slår vel bedre an enn en kjempestor og deilig sjokoladekake!

 

 

Jeg har her en kake til deg, som med temmelig stor sannsynlighet kommer til å bli festens mest populære kake! 😃

 

 

Denne kaken består av 4 myke, firkantede sjokoladekakebunner som settes sammen med en helt himmelsk god sjokoladekrem. Den gode sjokoladesmaken kommer av at jeg bruker Freia Dronningsjokolade, både som biter i sjokoladekakebunnene og i solide mengder i sjokoladekremen. Kremen blir tykk, «glossy» og fristende.

Jeg lover deg, alle som smaker på denne kaken kommer til å spørre om oppskriften! 😊

 

 

Ingredienser:

Kakebunner:

♥ 150 g smør
♥ 3,5 dl vann
♥ 3 ss kakaopulver
♥ 5 dl sukker
♥ 2 dl seterrømme
♥ 3 egg
♥ 8 dl hvetemel
♥ 1,5 ts natron
♥ 100 g Freia Dronningsjokolade

Sjokoladekrem:
♥ 400 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 4 dl kremfløte
♥ 800 g Freia Dronningsjokolade


Fremgangsmåte:

Sjokoladekrem:

Det lønner seg å starte med å lage sjokoladekremen tidlig på dagen fordi den trenger flere timer på å få den rette, tykke konsistensen (se tips).

Smelt smøret i en mellomstor kjele. Tilsett sukker og kremfløte og gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og tilsett Freia Dronningsjokolade, som er oppdelt i biter.

 

 

 

La sjokoladen ligge i kjelen og rør forsiktig rundt til sjokoladen har smeltet helt.

 

 

 

La sjokoladeblandingen avkjøles i romtemperatur til den er helt tykk og kremete. Dette tar flere timer (se tips).


Kakebunner:

Smelt smøret i en middels stor kjele. Tilsett vann og kakaopulver og visp dette sammen så kakaopulveret løser seg opp. Rør deretter inn sukkeret.

Ha blandingen i en bakebolle. Visp inn seterrømme og lett sammenpiskede egg.

Sikt sammen hvetemel og natron og bland dette inn i deigen. Rør godt slik at deigen blir klumpfri, men ikke lenger enn nødvendig.

Hakk Freia Dronningsjokolade opp i biter og vend sjokoladebitene inn i deigen.

 

 

 

Del deigen i to like store deler.

 

 

Ha den ene halvparten av deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Smør deigen jevnt utover i et tynt lag.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 – 12 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken i formen.

 

 

Hvelv den så ut av langpannen og dra forsiktig av bakepapiret.

Gjenta med den andre halvparten av deigen.

 

 

Del så hver kake i to slik at du får 4 firkantede kakebunner.

 

 

Montering:

Finn frem et firkantet kakefat som passer til størrelsen på kakebunnene.

Legg kakebunnene sammen med omtrent 2/3 av sjokoladekremen mellom lagene og på toppen. Ha resten av sjokoladekremen i en kakesprøyte og sprøyt ut rosetter oppå kaken som pynt.

 

 

 

Denne sjokoladekaken vil garantert vekke begeistring!

 

 

Det er virkelig gøy å bake når resultatet blir så bra!  😊

Kakebordets flotteste sjokoladekake!

 

 

Det blir mange gode kakestykker av denne kaken. Perfekt når det kommer en del gjester som er glad i kake!

 

 


Tips:

♥ Det viktigste for å lykkes med denne kaken er å ha tålmodighet når det gjelder å la sjokoladekremen få tykne gradvis. Når den er varm og nylaget, vil den være helt tyntflytende, men etter å ha stått og avkjølt seg i flere timer (gjerne minst 5 – 6 timer), vil den tykne så mye at det går fint å sprøyte ut rosetter.

♥ Jeg foretrekker å la kremen tykne i romtemperatur og rører kraftig i den av og til så den skal tykne jevnt. Dersom kremen settes i kjøleskapet, vil den stivne ujevnt og miste noe av det blanke uttrykket. Hvis du likevel vil sette sjokoladekremen i kjøleskapet for å raske på prosessen, bør du i hvert fall rører i den ofte til den har passe konsistens.

♥ Siden dette er en såpass stor porsjon sjokoladekrem, liker jeg å fordele den i to eller tre skåler når den er nylaget. Da går det en del  raskere å få sjokoladekremen til å tykne og få den rette konsistensen enn om hele porsjonen sjokoladekrem beholdes i kjelen. Det går også an å lage sjokoladekremen i to omganger.

♥ Det er mye sjokolade i denne kaken, og det er avgjørende for smaken at du bruker kokesjokolade av god kvalitet, derfor anbefaler jeg at du bruker Freia Dronningsjokolade.

 

 

♥ Sjokoladefestkake tåler fint å stå i romtemperatur i flere timer, og egner seg derfor fint for å stå lenge på kakebordet gjennom en lang fest. Jeg oppbevarer kaken kjølig over natten, men setter den i romtemperatur igjen i et par timer før servering, slik at sjokoladekremen er myk.

♥ Kake som blir til overs, kan gjerne fryses.

 

VINN BAKEDAG HOS FREIA
Du har nå muligheten til å vinne en bakedag hos Freia for deg og en venn.
Les mer om konkurransen på freia.no.

 

 

Sjokoladefestkake passer til alle slags festlige anledninger!

 

 

Ingen sak å invitere gjester når man kan servere en så stor og supersaftig, hjemmelaget sjokoladekake med skikkelig god sjokoladesmak! 😊

 

 

Nam, kjempegod kake! 😋

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Sjokoladefestkake
Ingredienser

Kakebunner:
♥ 150 g smør
♥ 3,5 dl vann
♥ 3 ss kakaopulver
♥ 5 dl sukker
♥ 2 dl seterrømme
♥ 3 egg
♥ 8 dl hvetemel
♥ 1,5 ts natron
♥ 100 g Freia Dronningsjokolade

Sjokoladekrem:
♥ 400 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 4 dl kremfløte
♥ 800 g Freia Dronningsjokolade

Fremgangsmåte

Sjokoladekrem:
Det lønner seg å starte med å lage sjokoladekremen tidlig på dagen fordi den trenger flere timer på å få den rette, tykke konsistensen (se tips).

Smelt smøret i en mellomstor kjele. Tilsett sukker og kremfløte og gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og tilsett Freia Dronningsjokolade, som er oppdelt i biter. La sjokoladen ligge i kjelen og rør forsiktig rundt til sjokoladen har smeltet helt.

La sjokoladeblandingen avkjøles i romtemperatur til den er helt tykk og kremete. Dette tar flere timer (se tips).

Kakebunner:
Smelt smøret i en middels stor kjele. Tilsett vann og kakaopulver og visp dette sammen så kakaopulveret løser seg opp. Rør deretter inn sukkeret.

Ha blandingen i en bakebolle. Visp inn seterrømme og lett sammenpiskede egg. Sikt sammen hvetemel og natron og bland dette inn i deigen. Rør godt slik at deigen blir klumpfri, men ikke lenger enn nødvendig. Hakk Freia Dronningsjokolade opp i biter og vend sjokoladebitene inn i deigen.

Del deigen i to like store deler.

Ha den ene halvparten av deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Smør deigen jevnt utover i et tynt lag.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 – 12 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.

Hvelv den så ut av langpannen og dra forsiktig av bakepapiret.

Gjenta med den andre halvparten av deigen.

Del så hver kake i to slik at du får 4 firkantede kakebunner.

Montering:
Finn frem et firkantet kakefat som passer til størrelsen på kakebunnene.

Legg kakebunnene sammen med omtrent 2/3 av sjokoladekremen mellom lagene og på toppen.

Ha resten av sjokoladekremen i en kakesprøyte og sprøyt ut rosetter oppå kaken som pynt.

Tips

♥ Det viktigste for å lykkes med denne kaken er å ha tålmodighet når det gjelder å la sjokoladekremen få tykne gradvis. Når den er varm og nylaget, vil den være helt tyntflytende, men etter å ha stått og avkjølt seg i flere timer (gjerne minst 5 – 6 timer), vil den tykne så mye at det går fint å sprøyte ut rosetter.

♥ Jeg foretrekker å la kremen tykne i romtemperatur og rører kraftig i den av og til så den skal tykne jevnt. Dersom kremen settes i kjøleskapet, vil den stivne ujevnt og miste noe av det blanke uttrykket. Hvis du likevel vil sette sjokoladekremen i kjøleskapet for å raske på prosessen, bør du i hvert fall rører i den ofte til den har passe konsistens.

♥ Siden dette er en såpass stor porsjon sjokoladekrem, liker jeg å fordele den i to eller tre skåler når den er nylaget. Da går det en del  raskere å få sjokoladekremen til å tykne og få den rette konsistensen enn om hele porsjonen sjokoladekrem beholdes i kjelen. Det går også an å lage sjokoladekremen i to omganger.

♥ Det er mye sjokolade i denne kaken, og det er avgjørende for smaken at du bruker kokesjokolade av god kvalitet, derfor anbefaler jeg at du bruker Freia Dronningsjokolade.

♥ Sjokoladefestkake tåler fint å stå i romtemperatur i flere timer, og egner seg derfor fint for å stå lenge på kakebordet gjennom en lang fest. Jeg oppbevarer kaken kjølig over natten, men setter den i romtemperatur igjen i et par timer før servering, slik at sjokoladekremen er myk.

♥ Kake som blir til overs, kan gjerne fryses.

Kakekategori
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Mektig kake, her ble det en del glasur til overs, mulig kakeformen jeg brukte var noe mindre enn i oppskriften. Veldig god men absolutt best etter at den har fått stått litt i kjøleskapet.

Må den dekkes til i kjøleskapet? Vanskelig å finne en kakeform med lokk som er høy nok. Og dumt med plastfolie.

Wow, denne var SKIKKELIG god!😋 Fikk veldig mye skryt da jeg lagde denne til bursdagsfest sist helg.
Istedenfor å bygge den opp med 4 halve bunner så la jeg bare de to langpanne-bunnene oppå hverandre, som ble helt perfekt det også. Ble litt kake til overs som jeg fryste ned, har tint og smakt på den i etterkant og det gikk helt fint😊
Anbefales sterkt!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift