Brukere online: 1153
Brukere i dag: 30928
Brukere siste 7 dager: 168211
Pimientos de Padrón ("paprika fra Padrón", ofte bare kalt for Padron) er små, mørkegrønne chilipaprika, som stammer fra området Padrón i Galicia, som ligger nordvest i Spania.
De er vanligvis milde på smak, men innimellom kan man komme borti en og annen som er overraskende sterk. Litt spenning der altså... 😉
Padron er et populært innslag på tapasbordet, og serveres ofte godt stekte med bare litt olivenolje og flaksalt på.
Her kommer en enda mer spennende variant der halve padrons er fylt med kremost med hvitløk og surret inn i bacon, og deretter stekt i ovnen.
Resultatet blir noen skikkelig herlige smaksbomber!
I tillegg til å passe godt til tapas, kan de gjerne serveres som fingermat eller snacks.
En iskald øl gjør seg godt som tilbehør har jeg fått høre! 😄
Ingredienser:
♥ 300 g padron-paprika
♥ 300 g kremost
♥ 3 fedd hvitløk
♥ kvernet salt og pepper
♥ 300 g bacon i skiver
Fremgangsmåte:
Skyll padrons i kaldt vann.
Del dem så på midten, og behold stilken på den ene delen.
Rens ut frø og kjerne inni hver padron under rennende kaldt vann.
Tørk de rensede paprikaene med kjøkkenpapir.
Bland kremost med pressede hvitløksfedd og smak til med kvernet salt og pepper.
Fyll hver halve padron med kremosten.
Del baconskiver på midten.
Surr en halv baconskive rundt hver fylte padron.
Legg dem på en bakepapirdekket stekeplate.
Stek dem midt i ovnen ved 200°C - 220°C i ca. 15 minutter, til baconet ser sprøtt og godt stekt ut.
Gjett om dette lukter herlig!
Serveres varme og nystekte!
Åh, dette er så DIGG! 😍
Tips:
♥ Padron varierer litt i størrelse, noen er store og noen er små. Det pleier å holde med 2 pk bacon (ca. 300 gram), men det kan være kjekt å kjøpe inn litt ekstra av både bacon og kremost, så er du sikker på at du har nok.
♥ Padrons med kremost og bacon smaker helt klart best når de er varme og nystekte. De du får til overs og sparer til dagen etter, bør helst varmes opp på nytt i ovnen før de serveres.
Se også Mini-paprika med kremostfyll.
ENJOY!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 300 g padron-paprika
♥ 300 g kremost
♥ 3 fedd hvitløk
♥ kvernet salt og pepper
♥ 300 g bacon i skiver
Skyll padrons i kaldt vann. Del dem så på midten, og behold stilken på den ene delen. Rens ut frø og kjerne inni hver padron under rennende kaldt vann.
Tørk de rensede paprikaene med kjøkkenpapir.
Bland kremost med pressede hvitløksfedd og smak til med kvernet salt og pepper. Fyll hver halve padron med kremosten.
Del baconskiver på midten og surr en halv baconskive rundt hver fylte padron.
Legg dem på en bakepapirdekket stekeplate. Stek dem midt i ovnen ved 200°C - 220°C i ca. 15 minutter, til baconet ser sprøtt og godt stekt ut.
Serveres varme og nystekte!
♥ Padron varierer litt i størrelse, noen er store og noen er små. Det pleier å holde med 2 pk bacon (ca. 300 gram), men det kan være kjekt å kjøpe inn litt ekstra av både bacon og kremost, så er du sikker på at du har nok.
♥ Padrons med kremost og bacon smaker helt klart best når de er varme og nystekte. De du får til overs og sparer til dagen etter, bør helst varmes opp på nytt i ovnen før de serveres.
Skriv ny kommentar