Skolebrød med eggekrem


"Skolebrød med eggekrem" er typisk norsk og alltid populært!

Her har du en flott oppskrift der fyllet er basert på hjemmelaget eggekrem. Jeg bruker vanilje i eggekremen, så i praksis er dette det samme som hjemmelaget vaniljekrem. Nydelig smak! 

Oppskriften gir 20 stk. 

 

 

Ingredienser:

Hvetedeig:
5 dl helmelk
150 g smør
125 g melis
50 g gjær
0,5 ts kardemomme
750 g hvetemel

Eggekrem:
2,5 dl kremfløte
2,5 dl helmelk
1 vaniljestang
4 eggeplommer
35 g maisenna
100 g sukker

Pynt:
500 g melis
noen spiseskjeer vann
250 g kokos

 

Fremgangsmåte:

Start med å lage klar eggekremen:

Ha fløten og halvparten av melken i en liten kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut vaniljefrø. Ha både vaniljefrø og den splittede vaniljestangen i kjelen. Gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og vaniljemelken stå og trekke i 5 minutter. Fjern vaniljestangen.

I en annen bollen visper du resten av melken lett sammen med eggeplommer, maisenna og sukker. Hell den varme vaniljemelken i en tynn stråle i blandingen, litt og litt av gangen, og rør godt.

Når alt er blandet, has alt tilbake i kjelen. Varm opp under omrøring til du ser at eggekremen tykner.

Ta kjelen av platen og ha i en vid skål. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i et par timer (eller over natten), slik at eggekremen stivner.

Hvetedeig:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.

Forming og steking av bollene:

Trill ut bollene med en gang (ca 20 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom. Trykk bollene helt flate med hendene. La dem deretter heve lunt i 1 time. 

 

 

Når bollene er ferdighevet, trykk en stor fordypning i midten av hver bolle med fingrene.

Ha eggekremen i en sprøytepose og fyll opp fordypningen i bollene med masse eggekrem. 

 

 

Du kan også fylle eggekremen i bollene med to spiseskjeer, men bruker du sprøytepose får du et enda penere resultat.

 

 

Brettene er klare til å settes i ovnen.

 

 

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter. Avkjøles helt.

 

 

Pynting:

Lag melisglasur av melis og vann.

Ha kokosen i en dyp skål eller lignende.

Smør et tykt lag melisglasur rundt kanten av bollene. Press meliskanten deretter i bollen med kokos slik at kokosen fester seg til melisglasuren.

La glasuren stivne.

 

 

Fristelse kom til meg...  Smile chrome  

 

 

  Yum  

 

 

Tips:

Pass på å lage dypt nok hull i bollene før du har i eggekremen, ellers vil eggekremen renne utover bollene under stekingen.

"Skolebrød med eggekrem" er fine å fryse - spesielt uten melisglasur og kokos. Fryser du dem med glasur og kokos, vil dette lett kunne skalle av som følge av frysingen.

 

 

Populære skolebrød!

 


Vel bekomme!  

 

 

     
 

Skolebrød med eggekrem
Ingredienser

Hvetedeig:
5 dl helmelk
150 g smør
125 g melis
50 g gjær
0,5 ts kardemomme
750 g hvetemel

Eggekrem:
2,5 dl kremfløte
2,5 dl helmelk
1 vaniljestang
4 eggeplommer
35 g maisenna
100 g sukker

Pynt:
500 g melis
noen spiseskjeer vann
250 g kokos

Fremgangsmåte

Start med å lage klar eggekremen:

Ha fløten og halvparten av melken i en liten kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut vaniljefrø. Ha både vaniljefrø og den splittede vaniljestangen i kjelen. Gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og vaniljemelken stå og trekke i 5 minutter. Fjern vaniljestangen.

I en annen bollen visper du resten av melken lett sammen med eggeplommer, maisenna og sukker. Hell den varme vaniljemelken i en tynn stråle i blandingen, litt og litt av gangen, og rør godt. Når alt er blandet, has alt tilbake i kjelen. Varm opp under omrøring til du ser at eggekremen tykner. Ta kjelen av platen og ha i en vid skål. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i et par timer (eller over natten), slik at eggekremen stivner.

Hvetedeig:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.

Forming og steking av bollene:

Trill ut bollene med en gang (ca 20 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom. Trykk bollene helt flate med hendene. La dem deretter heve lunt i 1 time. Når bollene er ferdighevet, trykk en stor fordypning i midten av hver bolle med fingrene.

Ha eggekremen i en sprøytepose og fyll opp fordypningen i bollene med masse eggekrem. 

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter. Avkjøles helt.

Pynting:

Lag melisglasur av melis og vann. Ha kokosen i en dyp skål eller lignende. Smør et tykt lag melisglasur rundt kanten av bollene. Press meliskanten deretter i bollen med kokos slik at kokosen fester seg til melisglasuren. La glasuren stivne.

Tips

Pass på å lage dypt nok hull i bollene før du har i eggekremen, ellers vil eggekremen renne utover bollene under stekingen.

"Skolebrød med eggekrem" er fine å fryse - spesielt uten melisglasur og kokos. Fryser du dem med glasur og kokos, vil dette lett kunne skalle av som følge av frysingen.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift