Brukere online: 1654
Brukere i dag: 11163
Brukere siste 7 dager: 195598
Sukkerbrød:
5 egg
200 g sukker
180 g hvetemel
1 ts bakepulver
Dynking:
0,5 dl melk
Nugattikrem:
125 g Nugatti (se tips)
2 eggeplommer
2,5 dl kremfløte
2 plater gelatin
Jordbærfyll:
2,5 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
1 kurv friske jordbær
Pynt:
2,5 dl kremfløte
500 g marsipan eller 1 ferdigkjøpt marsipanlokk
sukkerblomster eller annen kakepynt
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend inn i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 170°C i 45 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og ta kaken ut av formen. Fjern bakepapiret.
Til nugattikremen piskes romtemperert Nugatti sammen med eggeplommene. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min. Klem ut vannet og smelt dem i en kopp i mikro (tar bare noen få sekunder) eller over vannbad. Avkjøl litt og rør dette inn i nugattiblandingen. Pisk kremfløten til krem og vend i.
Del sukkerbrødet i 3 kakebunner. Dynk kakebunnene med litt melk. Legg den nederste kakebunnen på et fat og fest den vaskede kakeringen rund kakebunnen. Hell over nugattikremen. Legg på den andre kakebunnen.
Pisk kremfløten til jordbærfyllet og smak til med vaniljesukker. Fordel kremen over den andre kakebunnen. Legg på masse jordbær oppdelt i skiver (press jordbærene litt ned i kremen). Legg på den siste kakebunnen. Sett kaken slik i kjøleskapet i et par timer (slik at nugattikremen stivner).
Løsne kakeringen fra kaken. Pisk kremfløten til pynten og bre den jevnt over hele kaken. Legg over marsipanlokk. Pynt kaken med sukkerblomster eller annen kakepynt.
Nugatti er et populært sjokolade- og nøttepålegg som fås kjøpt i bokser og på tuber. 125 g tilsvarer en halv, liten boks.
Skriv ny kommentar