Solbærkake med kokostosca

Hei!

Det er virkelig herlig å bake med bær som er i sesong nå i august! 

Dette er en fantastisk god langpannekake med deilige solbær og herlig, småseig, karamellisert kokosglasur på toppen.

Åh nam!  Yum  

 

 

Det går fint å bytte ut solbærene med andre typer bær, slik som blåbær, rips, bjørnebær eller bringebær. Se også Eplekake i langpanne med kokostosca

Oppskriften passer til stor langpanne. 

 

Ingredienser:

Solbærkake:
5 egg
5 dl sukker
250 g smør
2 dl melk
1 ss vaniljesukker
1 ss bakepulver
8 dl hvetemel
250 g solbær (se tips)

Kokostosca:
3 dl kremfløte
3 dl sukker
2 dl lys sirup
150 g smør
400 g kokos


Fremgangsmåte:

Solbærkake:

Pisk egg og sukker til lys og tykk eggedosis.

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett melken. 

Sikt vaniljesukker og bakepulver sammen med halvparten av hvetemelet. Vend dette i eggedosisen. Rør deretter inn smørmelken. 

Vend så forsiktig inn resten av hvetemelet med en slikkepott (ikke rør mer i deigen enn nødvendig, se tips).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm) og jevn til overflaten. 

 

 

Dryss over solbærene (se tips).

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter. 

 

 


Kokostosca:

Lag kokostosca mens kaken steker: Ha fløte, sukker, sirup og smør i en middels stor kjele.

 

 

 

Varm opp til smøret har smeltet. Vend så inn kokos.

 

 

Gi blandingen et raskt oppkok mens du rører hele tiden, slik at kokosen ikke setter seg i bunnen av kjelen og blir brent. La den deretter småkoke i 5 minutter mens du fortsetter å røre hele tiden, til glasuren får en gyllenbrun farge.

Ta kjelen av platen.

Når kaken har stekt 30 minutter, tas den ut av ovnen og avkjøles i noen minutter.

Fordel så kokosblandingen jevnt over kaken og stryk den forsiktig utover.

 

 

Sett kaken tilbake midt i ovnen og stek den videre ved 180°C i ca. 15 minutter til. 

 

 

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles helt før du skjærer den i firkanter. 

 

 

Fristende, saftige kakebiter med mye smak! 

 

 

Supergod kake! 

 

 

Tips:

Ikke rør mer i deigen enn nødvendig etter at du har tilsatt melet, så sikrer du at kaken blir lett og luftig. 

Jeg brukte her friske solbær. Det går som sagt veldig fint å lage denne kaken med rips, bringebær, blåbær eller bjørnebær (del store bær i mindre biter før du har dem utover deigen).

Det går fint å bruke frosne bær. De trenger i så fall ikke å tines før de fordeles over deigen. 

Kakebitene er kjempefine å fryse! 

Se også oppskrift på Brownies med kokostosca og Sjokoladeruter med kokostosca

 

 

Dette er en deilig kake som rekker til mange, fine kaffestunder! 

Nyt og kos deg!  Smile

 




     

Solbærkake med kokostosca
Ingredienser

Solbærkake:
5 egg
5 dl sukker
250 g smør
2 dl melk
1 ss vaniljesukker
1 ss bakepulver
8 dl hvetemel
250 g solbær (se tips)

Kokostosca:
3 dl kremfløte
3 dl sukker
2 dl lys sirup
150 g smør
400 g kokos

Fremgangsmåte

Solbærkake:
Pisk egg og sukker til lys og tykk eggedosis.

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett melken. 

Sikt vaniljesukker og bakepulver sammen med halvparten av hvetemelet. Vend dette i eggedosisen. Rør deretter inn smørmelken. 

Vend så forsiktig inn resten av hvetemelet med en slikkepott (ikke rør mer i deigen enn nødvendig, se tips).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm) og jevn til overflaten. 

Dryss over solbærene (se tips).

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter. 

Kokostosca:
Lag kokostosca mens kaken steker: Ha fløte, sukker, sirup og smør i en middels stor kjele. Varm opp til smøret har smeltet. Vend så inn kokos.

Gi blandingen et raskt oppkok mens du rører hele tiden, slik at kokosen ikke setter seg i bunnen av kjelen og blir brent. La den deretter småkoke i 5 minutter mens du fortsetter å røre hele tiden, til glasuren får en gyllenbrun farge. Ta kjelen av platen.

Når kaken har stekt 30 minutter, tas den ut av ovnen og avkjøles i noen minutter.

Fordel så kokosblandingen jevnt over kaken og stryk den forsiktig utover.

Sett kaken tilbake midt i ovnen og stek den videre ved 180°C i ca. 15 minutter til. 

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles helt før du skjærer den i firkanter. 

Tips

Ikke rør mer i deigen enn nødvendig etter at du har tilsatt melet, så sikrer du at kaken blir lett og luftig. 

Jeg brukte her friske solbær. Det går som sagt veldig fint å lage denne kaken med rips, bringebær, blåbær eller bjørnebær (del store bær i mindre biter før du har dem utover deigen).

Det går fint å bruke frosne bær. De trenger i så fall ikke å tines før de fordeles over deigen. 

Kakebitene er kjempefine å fryse! 

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift