Enkel rips- og solbærkake

Hei,

Dette er en liten kake som er kjempeenkel å røre sammen. En perfekt kake å lage hvis du plutselig får lyst på en liten kakebit til kaffekoppen!

Den søte og småseige kaken er nydelig med syrlige rips og solbær.  

Oppskriften er den samme som Enkel eplekake og Enkel ferskenkake.


Ingredienser: 

♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 50 g smør

Fyll og pynt:
♥ 0,5 dl rips (se tips)
♥ 0,5 dl solbær (se tips)
♥ 2 ss perlesukker
 

Fremgangsmåte: 

Visp egg og sukker lett sammen. Tilsett hvetemelet og smeltet smør.

 

 

Rør deigen jevn.

 

 

Ha deigen i en brødform som rommer 1,5 liter og som er kledd med bakepapir.

Dryss over bærene og perlesukker. 

 

 

Det er ikke så mye bær som skal til for å sette deilig smak på denne kaken. 

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter, til den gyllen på overflaten og gjennomstekt. 

 

 

Avkjøl kaken litt i formen før den løftes ut og flyttes over på et fat. 

 

 

Herlig med sånne enkle hverdagskaker... ♥ 

 

 

 

Skjær kaken i tykke skiver ved servering.

 

 

Server kaken gjerne sammen med litt pisket krem eller vaniljeis.

 


 


Tips:

♥ Det går like fint å bruke friske eller frosne bær. Bruker du frosne bær, trenger de ikke å tines før du strør dem over kakedeigen. 

 

 

♥ I stedet for en kombinasjon av rips og solbær, kan du bruke bare en av delene. Det går også fint å lage kaken med blåbær, bringebær eller andre bær.   

♥ Denne kaken blir nokså liten og lav. Konsistensen på kaken skal være litt seigere og mer kompakt enn vanlig formkake, og det er slik den skal være. 

♥ Kaken holder seg myk om den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.

 

Husk på denne oppskriften når du får lyst på noe godt - den er så enkel og kjekk, og gir en veldig god kake!  Smile 

 

 

Ha en fortsatt fin kveld!

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Enkel rips- og solbærkake
Ingredienser

♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 50 g smør

Fyll og pynt:
♥ 0,5 dl rips (se tips)
♥ 0,5 dl solbær (se tips)
♥ 2 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker lett sammen. Tilsett hvetemelet og smeltet smør. Rør deigen jevn.

Ha deigen i en brødform som rommer 1,5 liter og som er kledd med bakepapir.

Dryss over bærene og perlesukker. 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter, til den gyllen på overflaten og gjennomstekt. 

Avkjøl kaken litt i formen før den løftes ut og flyttes over på et fat. 

Skjær kaken i tykke skiver ved servering.

Tips

♥ Det går like fint å bruke friske eller frosne bær. Bruker du frosne bær, trenger de ikke å tines før du strør dem over kakedeigen. 

♥ I stedet for en kombinasjon av rips og solbær, kan du bruke bare en av delene. Det går også fint å lage kaken med blåbær, bringebær eller andre bær.   

♥ Denne kaken blir nokså liten og lav. Konsistensen på kaken skal være litt seigere og mer kompakt enn vanlig formkake, og det er slik den skal være. 

♥ Kaken holder seg myk om den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift