Stikkelsbærterte med kondensert melk

Dette er en deilig stikkelsbærterte, men verdens enkleste topping. Over bærene helles kun søtet, kondensert melk! 

Søtet, kondensert melk er jo skikkelig søtt og klissete, men blir deilig sammen med de syrlige stikkelsbærene. En spennende smakskombinasjon! 

Etter steking får fyllet et bløtt preg, som en kremete saus, og dette passer veldig godt til tertebunnen. 

 

 

Ingredienser:

Tertebunn:
♥ 150 g hvetemel
♥ 50 g sukker
♥ 75 g smør
♥ 1 eggeplommer
♥ (1 ss vann)

Fyll:
♥ 450 g stikkelsbær
♥ 400 g søtet, kondensert melk (1 boks, se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Tertebunn: 

Ha alle ingrediensene unntatt vann i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til du får en jevn deig. Tilsett 1 ss vann dersom deigen virker for tørr. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Tilsett sukker, egg og eventuelt litt vann og kna deigen sammen.)

Klem deigen utover i en liten, smurt terteform (24 cm i diameter). Prikk bunnen lett med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter.

Fest aluminiusfolie langsmed kanten av formen. Alternativt legg på et stykke bakepapir og fyll formen med keramiske bakekuler (se tips). Forstek tertebunnen midt i ovnen ved 200°C i 10-15 minutter. Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig folien / bakepapiret med de keramiske bakekulene.


Fyll: 

Legg rensede stikkelsbær i kaken.

Hell over søtet, kondensert melk rett fra boksen slik at mesteparten av bærene blir dekket. 

Sett kaken tilbake midt i ovnen og sted den videre ved 200°C i ca 20 minutter til.

La kaken avkjøles helt før servering.

 

 

Gøy å prøve en stikkelsbærterte litt utenom det vanlige.

 

 

Den søte, kondenserte melken gjør at stikkelsbærene nærmest blir liggende i en tykk, hvit, karamellisert saus. 

 

 

Søtt og surt i skjønn forening!  Smile  Heart  

 

 

Tips: 

♥ Å feste aluminiumsfolie langsmed kanten av formen forhindrer at deigen krymper nedover under forstekingen. Samme effekt oppnås ved å dekke formen med bakepapir og fylle formen med keramiske bakekuler (eller tørkede erter eller bønner). 

♥ Det er viktig at du bruker søtet, kondensert melk (og ikke usøtet). Søtet, kondensert melk er gulhvit i fargen, veldig søt og klissete og tyktflytende i konsistensen. Kjøpes på hermetikkboks, og du trenger 1 slik boks til denne kaken. 

♥ Kaken kan gjerne lages dagen i forveien og oppbevares i kjøleskapet. Fyllet kommer til å være litt flytende også etter en natt i kjøleskapet.

♥ Server gjerne pisket krem ved siden av kaken. 
 

Har du stikkelsbær, bør du teste ut denne kaken!   

Du finner også mange andre, deilige oppskrifter med stikkelsbær her på Det søte liv, se dem samlet HER

 

 

 Smile  God fornøyelse! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Stikkelsbærterte med kondensert melk
Ingredienser

Tertebunn:
♥ 150 g hvetemel
♥ 50 g sukker
♥ 75 g smør
♥ 1 eggeplommer
♥ (1 ss vann)

Fyll:
♥ 450 g stikkelsbær
♥ 400 g søtet, kondensert melk (1 boks, se tips)

Fremgangsmåte

Tertebunn: 
Ha alle ingrediensene unntatt vann i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til du får en jevn deig. Tilsett 1 ss vann dersom deigen virker for tørr. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Tilsett sukker, egg og eventuelt litt vann og kna deigen sammen.)

Klem deigen utover i en liten, smurt terteform (24 cm i diameter). Prikk bunnen lett med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter.

Fest aluminiusfolie langsmed kanten av formen. Alternativt legg på et stykke bakepapir og fyll formen med keramiske bakekuler (se tips). Forstek tertebunnen midt i ovnen ved 200°C i 10-15 minutter. Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig folien / bakepapiret med de keramiske bakekulene.

Fyll: 
Legg rensede stikkelsbær i kaken.

Hell over søtet, kondensert melk rett fra boksen slik at mesteparten av bærene blir dekket. 

Sett kaken tilbake midt i ovnen og sted den videre ved 200°C i ca 20 minutter til.

La kaken avkjøles helt før servering.

Tips

♥ Å feste aluminiumsfolie langsmed kanten av formen forhindrer at deigen krymper nedover under forstekingen. Samme effekt oppnås ved å dekke formen med bakepapir og fylle formen med keramiske bakekuler (eller tørkede erter eller bønner). 

♥ Det er viktig at du bruker søtet, kondensert melk (og ikke usøtet). Søtet, kondensert melk er gulhvit i fargen, veldig søt og klissete og tyktflytende i konsistensen. Kjøpes på hermetikkboks, og du trenger 1 slik boks til denne kaken. 

♥ Kaken kan gjerne lages dagen i forveien og oppbevares i kjøleskapet. Fyllet kommer til å være litt flytende også etter en natt i kjøleskapet.

♥ Server gjerne pisket krem ved siden av kaken. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift