Brukere online: 2315
Brukere i dag: 30862
Brukere siste 7 dager: 196676
Kakebunn:
100 g smør
100 g sukker
1 egg
2 eggeplommer
85 g hvetemel
25 g pistasjnøtter
Marengs:
2 eggehviter
100 g sukker
Pynt:
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
noen jordbær
10 g pistasjnøtter
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget og eggeplommene. Vend i hvetemel og hakkede nøtter. Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Pisk eggehvitene og sukker til stiv marengs. Fordel over deigen i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 40 min. Avkjøl helt. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Pisk krem av kremfløten og vaniljesukker. Fordel oppå kaken. Pynt kaken med jordbær og drysse over hakkede nøtter.
Kaken blir like god hvis du bytter ut pistasjnøttene med hasselnøtter eller mandler.
Skriv ny kommentar