Vafler fra Sjømannskirken i Alicante

 

Sjømannskirken er kjent for sine fantastisk gode vafler som stekes rundt omkring i verden.

Siden 2002 har det ca annet hvert år blitt kåret en vinneroppskrift blant Sjømannskirkens vafler, og vaflene fra Sjømannskirken i Alicante har gått av med seieren ikke mindre enn to ganger i denne konkurransen:

Både i 2004 og 2006 ble det overlegent flertall for at dette var VERDENS BESTE VAFLER!

Sjømannskirken har siden skiftet navn til Sjømannskirken i Albir-Villajoyosa, men jeg vil tro at de ikke har skiftet ut vaffeloppskriften sin  Smile

 

Oppskriften gir 12-15 deilige vaffelplater.

 

Ingredienser:

 5 egg
 2,25 dl sukker
 3 dl vann
 5 dl melk
 0,5 ts kardemomme
 1 ts bakepulver
 750 g hvetemel
 250 g smør

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggene sammen med sukkeret. Rør i vann, melk, kardemomme og bakepulver. Bland i melet til en jevn deig og rør i smeltet smør til slutt.

Stek gyldne vafler i smurt vaffeljern på middels varme.

Serveres nystekte med syltetøy!

 

Tips:

Se også oppskrift på "Vafler fra Sjømannskirken i København" som vant prisen for verdens beste vafler i samme konkurranse i 2008 og "Vafler fra Sjømannskirken i New York" som vant i 2010.

 

  

Vafler fra Sjømannskirken i Alicante
Ingredienser

5 egg
2,25 dl sukker
3 dl vann
5 dl melk
0,5 ts kardemomme
1 ts bakepulver
750 g hvetemel
250 g smør

Fremgangsmåte

Pisk eggene sammen med sukkeret. Rør i vann, melk, kardemomme og bakepulver. Bland i melet til en jevn deig og rør i smeltet smør til slutt.

Stek gyldne vafler i smurt vaffeljern på middels varme.

Serveres nystekte med syltetøy!

Tips

Oppskriften gir 12-15 deilige vaffelplater.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift