Brukere online: 82
Brukere i dag: 1494
Brukere siste 7 dager: 195573
Kåret til verdens beste vafler i 2008!!!
Det er mye omsorg i et vaffelhjerte!
Det vet også Sjømannskirken, som har delt ut hjertevarme til nordmenn i utlandet i nær 150 år.
På nettsiden www.sjomannskirken.no finner du alle oppskriftene på de populære vafler fra sjømannskirkene verden over - og det er også kåret enkelte vinnere blant dem.
Dette er de fantastiske vaflene som lages hos Sjømannskirken i København og som ble kåret til VERDENS BESTE VAFLER i 2008!
Og det sies at de i Sjømannskirken i København sliter ut 10-12 vaffeljern i året!!!
Oppskriften gir 8-10 nydelige vaffelplater.
Ingredienser:
♥ 2 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 2 dl kærnemelk (skummet kulturmelk)
♥ 1,5 dl søtmelk
♥ 1 dl vann
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 350 g hvetemel
♥ 125 g smeltet smør
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker sammen med skummet kulturmelk, vanlig melk (jeg brukte H-melk) og vann. Ha så i bakepulver, natron, vaniljesukker og kardemomme. Rør til slutt i mel og smeltet smør til en jevn deig.
Stek vafler i smurt vaffeljern på middels varme.
Serveres nystekte!
Tips:
Jeg fikk 8 vaffelplater av denne oppskriften, men brukte denne gangen et litt stort vaffeljern, så jeg tipper du får 10 plater med vanlig vaffeljern.
Spe deigen med litt ekstra melk om du synes den blir for tykk.
Vaflene er ikke så søte, så de smaker ekstra godt med syltetøy på!
♥ ♥ ♥ ♥
2 egg
1 dl sukker
2 dl kærnemelk (skummet kulturmelk)
1,5 dl søtmelk
1 dl vann
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 ts vaniljesukker
0,5 ts kardemomme
350 g hvetemel
125 g smeltet smør
Pisk egg og sukker sammen med skummet kulturmelk, vanlig melk (jeg brukte H-melk) og vann. Ha så i bakepulver, natron, vaniljesukker og kardemomme. Rør til slutt i mel og smeltet smør til en jevn deig.
Stek vafler i smurt vaffeljern på middels varme. Serveres nystekte!
Jeg fikk 8 vaffelplater av denne oppskriften, men brukte denne gangen et litt stort vaffeljern, så jeg tipper du får 10 plater med vanlig vaffeljern.
Spe deigen med litt ekstra melk om du synes den blir for tykk.
Vaflene er ikke så søte, så de smaker ekstra godt med syltetøy på!
Skriv ny kommentar