Brukere online: 2309
Brukere i dag: 36186
Brukere siste 7 dager: 196782
Sommeren min i år startet med en operasjon - ikke noe alvorlig - men hemmende nok til at jeg ikke har kunnet bake som jeg pleier. Å åpne og lukke et vaffeljern fikk jeg imidlertid til på tross av bandasjene (he-he), så dermed har det vel til gjengjeld blitt litt ekstra mye vaffelsteking;-D
Jeg startet som prosjekt å testbake Sjømannskirkens mange berømte vaffeloppskrifter, og her har du den som brukes av Sjømannskirken i San Francisco.
En super oppskrift som jeg absolutt kan anbefale!
Ingredienser:
♥ 3 store egg
♥ 2 dl sukker
♥ 5 dl melk
♥ 2,5 dl fløte
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 6 dl hvetemel
♥ 100 g smør
Fremgangsmåte:
Pisk sammen egg, sukker, melk og fløte. Bland i vaniljesukker, bakepulver og kardemomme. Ha så i mel og rør deigen klumpfri (jeg bruker alltid stålvisp/ballongvisp til dette). Bland til slutt smeltet smør.
Stek gyldne vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk litt ekstra smør eller formspray under stekingen.
Serveres nystekte!
Tips:
Oppskriftene på Sjømannskirkens berømte vaffeloppskrifter finner du på www.sjomannskirken.no. Se også flere som er testbaket av meg her på www.detsoteliv.no.
♥ ♥ ♥ ♥
3 store egg
2 dl sukker
5 dl melk
2,5 dl fløte
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
0,5 ts kardemomme
6 dl hvetemel
100 g smør
Pisk sammen egg, sukker, melk og fløte. Bland i vaniljesukker, bakepulver og kardemomme. Ha så i mel og rør deigen klumpfri (jeg bruker alltid stålvisp/ballongvisp til dette). Bland til slutt smeltet smør.
Stek gyldne vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk litt ekstra smør eller formspray under stekingen.
Serveres nystekte!
Oppskriftene på Sjømannskirkens berømte vaffeloppskrifter finner du på www.sjomannskirken.no. Se også flere som er testbaket av meg her på www.detsoteliv.no.
2 kommentarer
Hvor mange vafler utgjør
Hvor mange vafler utgjør denne oppskriften?
Husker dessverre ikke
Husker dessverre ikke dessverre når det gjelder akkurat denne oppskriften, Charlotte.
Skriv ny kommentar