Vafler fra Sjømannskirken i San Francisco

 

Sommeren min i år startet med en operasjon - ikke noe alvorlig - men hemmende nok til at jeg ikke har kunnet bake som jeg pleier. Å åpne og lukke et vaffeljern fikk jeg imidlertid til på tross av bandasjene (he-he), så dermed har det vel til gjengjeld blitt litt ekstra mye vaffelsteking;-D

Jeg startet som prosjekt å testbake Sjømannskirkens mange berømte vaffeloppskrifter, og her har du den som brukes av Sjømannskirken i San Francisco.

 

En super oppskrift som jeg absolutt kan anbefale!

 

Ingredienser:

♥ 3 store egg
♥ 2 dl sukker
♥ 5 dl melk
♥ 2,5 dl fløte
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 6 dl hvetemel
♥ 100 g smør

 

Fremgangsmåte:

Pisk sammen egg, sukker, melk og fløte. Bland i vaniljesukker, bakepulver og kardemomme. Ha så i mel og rør deigen klumpfri (jeg bruker alltid stålvisp/ballongvisp til dette). Bland til slutt smeltet smør.

Stek gyldne vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk litt ekstra smør eller formspray under stekingen.

Serveres nystekte!

 

Tips:

Oppskriftene på Sjømannskirkens berømte vaffeloppskrifter finner du på www.sjomannskirken.no. Se også flere som er testbaket av meg her på www.detsoteliv.no.

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Vafler fra Sjømannskirken i San Francisco
Ingredienser

3 store egg
2 dl sukker
5 dl melk
2,5 dl fløte
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
0,5 ts kardemomme
6 dl hvetemel
100 g smør

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, sukker, melk og fløte. Bland i vaniljesukker, bakepulver og kardemomme. Ha så i mel og rør deigen klumpfri (jeg bruker alltid stålvisp/ballongvisp til dette). Bland til slutt smeltet smør.

Stek gyldne vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk litt ekstra smør eller formspray under stekingen.

Serveres nystekte!

Tips

Oppskriftene på Sjømannskirkens berømte vaffeloppskrifter finner du på www.sjomannskirken.no. Se også flere som er testbaket av meg her på www.detsoteliv.no.

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift