Verdens Beste (rund)

Verdens Beste er en kakeklassiker som virkelig lever opp til sitt navn! Visste du at til og med mesterkokken Jamie Oliver faktisk sa det samme da han var på Norgesbesøk for et par år siden? 😃 Kaken bakes tradisjonelt i langpanne slik at kaken får en firkantet fasong (se oppskrift på Verdens Beste i flere varianter og Kvæfjordkake med romkrem).

Her har du Verdens Beste i litt ny vri i det den er laget som en rund kake i stedet.

VIDUNDERLIG GOD - som alltid! 😍

 

 

Ingredienser: 

Kakebunner:
75 g smør
75 g sukker
3 eggeplommer
75 g hvetemel
0,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 ss melk

Marengs:
3 eggehviter
130 g sukker
50 g mandelflak

Vaniljekrem: 
4 dl kremfløte
 1 ts vaniljepasta
 20 g maisenna
 100 g sukker
3 eggeplommer

Kremfyll:
3 dl kremfløte

 

Fremgangsmåte: 

Vaniljekrem: 

Hvis du vil bruke hjemmelaget vaniljekrem, lønner det seg å gjøre den klar kvelden i forveien (du kan også bruke ferdigkjøpt vaniljekrem, se tips).

Kok opp kremfløte og vanilje.

I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen.

Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.

Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.

Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm så det ikke danner seg snerk på overflaten).

 

 


Kakebunner: 

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene.

Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og melken i smørkremen så du får en jevn deig. 

 

 

Ha bakepapir i bunnen på 2 runde kakeformer som er 24 cm i diameter (se tips). Smør deigen tynt utover i bunnen på formene.

 

 

Det er riktig at det skal bli et veldig tynt lag deig i bunnen av formen. 
 

 

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel marengsen jevnt over deigen i de to formene.

 

 

Strø mandelflak over den ene av bunnene.

 

 

Stek kakebunnene enten hver for seg midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter eller samtidig hvis du har varmluftsovn (se tips). Avkjøl kakene helt i formen.

 

 

Løsne kakebunnene fra formen med en skarp kniv. Ta kakene forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.

 

Kremfyll: 

Ta vaniljekremen ut av kjøleskapet og pisk den raskt opp med en håndmikser. 

 

 

Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem. 

Bland kremen forsiktig sammen med den kalde vaniljekremen (se tips).

 

 

 

Legg den ene kakebunnen på et passende fat (jeg foretrekker at marengsen vender oppover).

 

 

Fordel over vaniljefyllet i et tykt lag og legg forsiktig på den andre kakebunnen. La kaken stå kjølig frem til servering. 

 

 

Veldig kjekt å servere Verdens Beste som rund kake! 

 

 

Denne varianten av Verdens Beste blir litt mindre og hendigere, men absolutt like god!  😊

 

 

Tips: 

Merk at det kommer til å bli kun et veldig tynt lag med kakedeig i hver av formene. Bruk en smørekniv og gjør deg litt flid med å prøve å få deigen utover i et tynt og jevnt lag. Det er meningen at deiglaget skal være tynt, og kaken kommer til å bli høy nok med to lag, marengs og fyll. 😊

Har du ikke to kakeformer med samme størrelse, kan du steke en kakebunn av gangen.

Hvis du har varmluftsovn, går det fint å steke begge kakebunnene samtidig. Men bytt gjerne plassering på kakebunnene etter halve steketiden, slik at bunnene blir like godt stekt.

Jeg foretrekker å bruke hjemmelaget vaniljekrem, men det går også helt greit å bruke 3 dl ferdigkjøpt vaniljekrem.

Når du lager fyllet må du blande kremen og vaniljekremen helt forsiktig. Jeg anbefaler å bruke en slikkepott og bare så vidt røre fyllet sammen. Det gjør ikke noe hvis fyllet er litt marmorert. Det er min erfaring at fyllet blir altfor tyntflytende hvis du rører for mye.

Et annet alternativ er å la være å blande sammen vaniljekrem og pisket krem. Legg bare først på vaniljekremen og deretter pisket krem oppå. Da er du garantert vellykket resultat - og kaken er like god!

 

 

Verdens Beste slår alltid godt an! 😊

 

 

God fornøyelse! 

 

 

      

Verdens Beste (rund)
Ingredienser

Kakebunner:
75 g smør
75 g sukker
3 eggeplommer
75 g hvetemel
0,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 ss melk

Marengs:
3 eggehviter
130 g sukker
50 g mandelflak

Vaniljekrem: 
4 dl kremfløte
 1 ts vaniljepasta
 20 g maisenna
 100 g sukker
3 eggeplommer

Kremfyll:
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Vaniljekrem: 
Hvis du vil bruke hjemmelaget vaniljekrem, lønner det seg å gjøre den klar kvelden i forveien (du kan også bruke ferdigkjøpt vaniljekrem, se tips).

Kok opp kremfløte og vanilje.

I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen.

Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm. Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.

Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm så det ikke danner seg snerk på overflaten).

Kakebunner: 
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og melken i smørkremen så du får en jevn deig. 

Ha bakepapir i bunnen på 2 runde kakeformer som er 24 cm i diameter (se tips). Smør deigen tynt utover i bunnen på formene.

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel marengsen jevnt over deigen i de to formene. Strø mandelflak over den ene av bunnene.

Stek kakebunnene enten hver for seg midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter eller samtidig hvis du har varmluftsovn (se tips). Avkjøl kakene helt i formen.

Løsne kakebunnene fra formen med en skarp kniv. Ta kakene forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.

Kremfyll: 
Ta vaniljekremen ut av kjøleskapet og pisk den raskt opp med en håndmikser. Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem. Bland kremen forsiktig sammen med den kalde vaniljekremen (se tips).

Legg den ene kakebunnen på et passende fat (jeg foretrekker at marengsen vender oppover).

Fordel over vaniljefyllet i et tykt lag og legg forsiktig på den andre kakebunnen. La kaken stå kjølig frem til servering. 

Tips

Merk at det kommer til å bli kun et veldig tynt lag med kakedeig i hver av formene. Bruk en smørekniv og gjør deg litt flid med å prøve å få deigen utover i et tynt og jevnt lag. Det er meningen at deiglaget skal være tynt, og kaken kommer til å bli høy nok med to lag, marengs og fyll. 😊

Har du ikke to kakeformer med samme størrelse, kan du steke en kakebunn av gangen.

Hvis du har varmluftsovn, går det fint å steke begge kakebunnene samtidig. Men bytt gjerne plassering på kakebunnene etter halve steketiden, slik at bunnene blir like godt stekt.

Jeg foretrekker å bruke hjemmelaget vaniljekrem, men det går også helt greit å bruke 3 dl ferdigkjøpt vaniljekrem.

Når du lager fyllet må du blande kremen og vaniljekremen helt forsiktig. Jeg anbefaler å bruke en slikkepott og bare så vidt røre fyllet sammen. Det gjør ikke noe hvis fyllet er litt marmorert. Det er min erfaring at fyllet blir altfor tyntflytende hvis du rører for mye.

Et annet alternativ er å la være å blande sammen vaniljekrem og pisket krem. Legg bare først på vaniljekremen og deretter pisket krem oppå. Da er du garantert vellykket resultat - og kaken er like god!

8 kommentarer

Hei :))
Lurte på om man skal steke bunnen i samme kakeform, om den som skal stekes sist vil bli ødelagt, grunnen venting til den første blir stekt og nedkjølt?

Som svar på av Leyla (ikke bekreftet)

Neida, går greit å bruke samme kakeform til begge kakeformene. Marengsen kan bli litt mykere, men ikke verre enn at resultatet likevel blir bra!

Kan jeg lage kaken 2 dager før med ferdigfylt krem på kaken og la stå i kjøleskapet 2-3 dager før servering? :)

Sent svar, så det kan hende du har testet dette allerede, men to dager er i meste laget, da blir den gjerne litt soggy inni. Jeg fyller og monterer verdens beste samme dag om jeg kan, eller tidligst kvelden før. Den er jo spiselig etter to dager (forutsatt riktig oppbevaring), men kvaliteten er ikke lenger på topp. Etter min mening.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift