Jordbærpavlova

 

Verdens lekreste sommerkake!

 

 

Ingredienser:

♥ 4 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 ts vineddik
♥ 1,5 ss maizena

Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ 1 kurv jordbær
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking.  Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena (se tips).

Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag gjerne en ørliten grop på toppen av kaken.

Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen.  Stek kaken i ca 1 time. Skru av varmen og sett ovnsdøren på gløtt ved hjelp av en tresleiv eller liknende.  La kaken stå i ovnen i ettervarmen i 1 time, til ovnen er helt kald.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med masse jordbær og gi kaken et melisdryss rett før servering. 

 

 

Jordbær, krem og marengs i skjønn forening! 

 

 

Tips:

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen?  Ikke fall for fristelsen å droppe den.  Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen i midten.

♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking. Jeg pisker alltid i 20 min. Deretter er det viktig at du bare vender eddik og maizena helt forsiktig inn i marengsen med en slikkepott, så marengsen beholder fastheten.

♥ Tegn på baksiden av bakepapiret for å unngå blyant- eller pennmerker på marengsbunnen.

♥ Marengsbunnen kan oppbevares tørt i flere dager, og den kan også fryses.

♥ Kaken bør spises samme dag den er pyntet for å unngå at den blir bløt. 

 

 


Se også oppskrift mange andre varianter av Pavlova her på Det søte liv.

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Jordbærpavlova
Ingredienser

4 eggehviter
200 g sukker
0,5 ts vineddik
1,5 ss maizena

Fyll:
3 dl kremfløte
3 ts vaniljesukker

Pynt:
1 kurv jordbær
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena.

Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag gjerne en ørliten grop på toppen av kaken.

Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca 1 time. Skru av varmen og sett ovnsdøren på gløtt ved hjelp av en tresleiv eller liknende. La kaken stå i ovnen i ettervarmen i 1 time, til ovnen er helt kald.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med masse jordbær og gi kaken et melisdryss rett før servering.

Tips

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen i midten.

♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking. Deretter er det viktig at du bare vender eddik og maizena helt forsiktig inn i marengsen med en slikkepott, så marengsen beholder fastheten.

♥ Tegn på baksiden av bakepapiret for å unngå blyant- eller pennmerker på marengsbunnen.

♥ Marengsbunnen kan oppbevares tørt i flere dager, og den kan også fryses.

♥ Kaken bør spises samme dag den er pyntet for å unngå at den blir bløt.

2 kommentarer

Kan man bruke vaniljekrem blandet sammen med vanlig krem?
Isåfall hvor mye av hvert slag?

Jeg har laget pavlova basert på denne oppskriften hvert år til 17. mai i flere år nå (kan altså anbefales!), og synes den fungerer absolutt best med både vaniljekrem og vanlig krem.
Når jeg bruker begge deler bruker jeg nærmest en hel boks vaniljekrem, og så like mye vanlig krem som beskrevet i oppskriften her. Jeg drar forsiktig vaniljekremen utover bunnen først, og så dekker jeg dette igjen med den vanlige kremen - det er slik kaken blir penest.

Anbefaler for øvrig å pynte denne med blåbær og bringebær i tillegg til jordbær.
Bunnen blir også best om man sørger for at bakebollen man bruker er helt fettfri (bruk altså helst en godt vasket metallbolle og vær nøye med å ikke få noe eggeplomme med i blandingen). Husk også å piske bunnen i minst 20 minutter - ikke gi opp noe tidligere selv om det er fristende :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift