Denne langpannekaken blir saftig og god, ikke minst på grunn av at den toppes med både vaniljekrem og pisket krem.
Kaken er veldig enkel å lage, særlig om du bruker ferdigkjøpt vaniljekrem. Men husk at smaken alltid blir best med hjemmelaget vaniljekrem, som du også skal få oppskriften på her.
Om noen dager er vi i desember dere, og mange har startet på julebaksten.
Blant de mest populære oppskriftene på Det søte liv før jul er Vepsebol, som er luftige marengskaker med hakkede mandler og sjokolade. Jeg fikk tips om å blande inn lakris i marengsrøren før steking, og det var jammen meg et godt tips!
Man kan bruke både lakrissirup og lakrispulver, men aller helst bruker jeg rålakrispulver fra Mill & Mortar, som er søt og ekte lakris av ekstra god kvalitet.
Jeg merker på trafikken på bloggen at det er mange som har startet juleforberedelsene, og det er jo smart, for det er masse av både kaker og konfekt som fint kan lages nå og oppbevares frem til jul. Karamellfudge er digg hele året, og er også herlige å ha fremme til julen. De kan oppbevares lenge i kjøleskapet.
Karamellfudge er noe av det beste jeg vet om, og det er alltid populært hvis jeg tar med meg en boks med disse i gave.
Det er slett ikke vanskelig å lage karamellfudge selv, og de smaker så mye bedre når de er hjemmelagde!
Snickerspavlova er marengkake med bløt kjerne, som dekkes med luftig vaniljekrem, salte peanøtter, karamell og sjokoladesaus. Need I say more...
Kaken er servert på et superlekkert kakefat som er av serien Bossa Nova fra det tyske merket Nachtmann. Dette unike fatet kan brukes som et kakefat, men det kan også snus og brukes som et fat for dipping av chips, grønnsaksstenger osv. Eller hva med å ha syltetøy i skålen og legge vafler rundt? Eller ha smeltet sjokolade og legge jordbær rundt... Perfekt for helgekosen det også!
En ny uke står for tur og her skal dere få oppskriften på noen sunne og supergode frøknekkebrød!
I tillegg til masse næringsrike frø, inneholder disse frøknekkebrødene god olje og maismel (polenta). Polentamelet gjør at knekkebrødene blir temmelig porøse, men fantastisk gode!
Oppskriften er spennende og spesiell, og er hentet fra nettsiden vasterbottensost.com. Frøknekkebrødene drysses nemlig med revet Västerbottensost på slutten av steketiden. Med en så god og smakfull ost som Västerbottensost, gir dette virkelig knekkebrødene et stort løft!
Her hjemme har vi fått dilla på disse frøknekkebrødene, og det står nå en stor boks på kjøkkenbenken som stadig åpnes. Frøknekkebrødene er veldig gode med ost på. Min favoritt er å dekke frøknekkebrødene med noen skiver ekstra Västerbottensost.
I dag blir det en skikkelig dansk klassiker her på Det søte liv!
Hindbærsnitter er en dansk kake som består av to mørdeigsbunner som legges sammen med bringebærsyltetøy imellom. På toppen glaseres kaken med melisglasur og strøs med strøssel. Jeg synes denne kaken er veldig god, særlig når man bruker tykt, godt bringebærsyltetøy. Jeg knuser dessuten noen friske bringebær med syltetøyet, både for å gjøre syltetøyet tykkere og for å få frem den ekte bringebærsmaken.
I stedet for vanlig kakestrøssel, har jeg her drysset kaken med frysetørket bringebærstrøssel. Dette produktet er laget kun av frysetørkede bringebær og er ikke tilsatt noe sukker. Det gir både en litt frisk og veldig god bringebærsmak som passer perfekt til den søte melisglasuren. Produktet produseres av danske Mill & Mortar og heter Hindbær Crumle, og produktet fås også kjøpt i Norge.
Takk for alle tilbakemeldinger på gårsdagens innlegg og håper dere fortsetter å sende meg innspill. Jeg leser alle med stor interesse og fredag kveld velger jeg ut 10 av dere som får et signert eksemplar av min nyeste bok Det søte liv -Kaker for enhver smak.
Så - har du begynt å tenke på julebaksten?
Det er faktisk mindre enn 3 uker til 1. advent! Sprøtt at julen alltid skal komme så overraskende raskt på meg...
Gule bomber er populære til jul, men kan like godt lages hele året. Dette er myke mandelkaker som legges sammen med gul krem og pyntes med mørk sjokolade. Enda en avart av den populære suksesskaken, med andre ord, og derfor kalles disse kakene også av og til for Suksesskjeks, Suksesskaker eller Suksessbomber.
Min har i hvert fall vært veldig god! Det har nystekte Parmesan Twists laget av sprø butterdeig, masse revet fersk parmesan, litt hvitløk og urter sørget for!
Parmesan Twists er en av etter hvert flere oppskrifter i ostekategorien her på Det søte liv som ikke er søt bakst. Men jeg synes bakst med ost er så godt at jeg vil ha det med på bloggen likevel.
Parmesan Twists serveres varme og smaker himmelsk!
Velkommen til Det søte liv! Her håper jeg å kunne inspirere deg til å nyte livet med hjemmebakte kaker og deilige matopplevelser! 😊 Jeg deler oppskrifter på norske og utenlandske matretter, bakst og kaker i alle varianter, lekker konfekt, drikke og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 5262 oppskrifter! Alle er testet ut av meg, og jeg kan love at de er gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Det søte liv har 315.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Previous Slide
Next Slide
FacebookTwitterGoogle PlusLinkedinLinkedinEmail
Add this ID to the plugin's Hide Photos setting: