I morgen reiser jeg til Sardinia og gleder meg til en uke i Italia. Jeg virkelig elsker å være i Italia!!
Tiramisù er vel den kjenteste italienske desserten av dem alle, og du finner såklart en super oppskrift på den klassiske varianten HER på Det søte liv, i tillegg til noen ulike kakevarianter, se HER.
I dag har jeg prøvd meg på en litt annerledes og friskere variant av Tiramisù med jordbær. Karakteristiske fingerkjeks (savoiardi) og mascarponekrem er med her også, men jeg har byttet ut kaffe og sjokolade med vaniljesirup. Dette gjør at denne desserten smaker nokså annerledes enn vanlig Tiramisù, men den ble veldig god!
Det som er så deilig med sommer, er at butikkene bugner av friske, søte bær av alle slag. Det gir en god anledning til å lage seg en lekker, hjemmelaget bærterte!
Denne terten består av en anvendelig mørdeigsbunn, som jeg denne gangen har fylt med en lekker, fromasjaktig ostekrem. Sitronsaft gjør at ostefyllet får lett og deilig smak.
Pynt terten med sommerens bær, og sett kaken kjølig frem til servering.
Jeg er tilbake i Oslo etter 10 flotte dager i Beijing, og det er jammen meg ikke noe å si på sommervarmen her heller!
Når det er så varmt, gjelder det å kjøle seg ned med noe kaldt og fruktig, og da er det ikke noe som er bedre enn hjemmelaget, forfriskende jordbærslush!
Det eneste du trenger er en god blender, noen isbiter, litt sitronsaft, litt søtning (hvis du vil) – og masse jordbær såklart. Aller helst norske jordbær, som jo er verdens beste!
Dette er en fantastisk deilig sommerdrikk for både barn og voksne!
Det er så varme, fine dager i vakre Norge at det nesten er synd å reise bort nå.
Noe jeg virkelig forbinder med norsk sommer er å plukke solbær og rips. Min bestemor hadde nemlig bærbusker i hagen sin, så dette er noe jeg gjorde hver sommer da jeg var liten. Jeg elsker solbær! Rips er litt surt, men godt det også, særlig sammen med vaniljesaus.
Jeg har ikke lenger tilgang på bærbusker, men nå som jeg har oppdaget Bærgården i Lier, er ikke det noe problem! Jeg fikk teste noen kasser med økologiske bær fra Bærgården, og for noen FANTASTISKE BÆR! Utrolig bra kvalitet og ingen dårlige bær i noen av kassene! Og så flott at bærene er økologiske! Heretter kommer jeg til å bestille kasser med bær fra Bærgården hver eneste sommer! Du kan gjøre det, du også, ved å gå inn på www.enger.no eller aller helst ringe 917 96 096.
Hos Bærgården produseres både økologiske bringebær, solbær, stikkelsbær og hvit og rød rips. Jeg fikk teste alle varianter, og alle sorter var av suveren kvalitet! I tillegg produserer Bærgården økologiske safter, blant annet av solbær, bringebær, blåbær og hyllblomst.
Jeg reiser til Kina i morgen, så det meste av bærene har havnet i fryseren så jeg kan lage noe godt med det når jeg kommer hjem. Tenker det blir både safting og sylting. Men noen av bærene gikk med til en skikkelig deilig bløtkake som jeg koste meg med i helgen. Jeg fylte kaken med hjemmelaget vaniljekrem, pisket fløtekrem og friske solbær. På toppen pyntet jeg med både solbær og rips. Jeg dynket bunnene med hyllblomstsaft - som er den beste saften jeg vet om.
Og DER hadde jeg siste arbeidsdag og nå er det endelig tid for sommerferie for meg også!
Det første jeg gjorde da jeg logget av på jobb var å sette igang med å koke hjemmelaget jordbær- og bringebærsaft Dette er virkelig smaken av sommer! Nå fra midten av juli bugner det av solmodne bær og noe av det beste du kan bruke dem til er å lage hjemmelaget saft som kan nytes utover høsten og vinteren.
Å lage hjemmelaget saft er kanskje noe du forbinder med oldemor og generasjoner før henne, men dette er en hyggelig aktivitet som bør være vel så aktuell i dag. Først og fremst på grunn av smaken! Jeg har aldri smakt kjøpesaft som har den samme gode og "ekte" smaken som man får med hjemmelaget saft. Man bestemmer selv hvor mye sukker man vil ha i saften, og dessuten kan man kombinere bær og smaker slik man selv ønsker.
Det er kjempelett å lage hjemmelaget saft, i hvert fall hvis du har en saftkoker og følger noen grunnleggende tips som jeg skal gi deg i dette innlegget. Saftkoker får du for tiden kjøpt med veldig god rabatt i nettbutikken til Bakeren og kokken (se direkte link HER), hvor det pågår et stort sommersalg!
I dette fantastiske sommerværet er det iskrem som gjelder, og hjemmelaget iskrem er det beste som finnes! Du finner mange oppskrifter både på iskrem og på iskaker her på Det søte liv.
Dette er en ny variant! En deilig, hjemmelaget vaniljeis som er lagt lagvis med rørte jordbær, slik at du får en lekker, rød «swirl» når du lager iskremkuler. I tillegg har jeg blandet i noen hvite marengs, som gjør iskremen enda stiligere og bedre.
En mer sommerlig dessert skal du lete lenge etter!
Det er jo fortsatt bare mandag, så dagens utskeielse er av det sunnere slaget. Men kjempegod likevel! Dette er nemlig sjokoladepudding, laget med kun sunne ingredienser!
Dette kan du spise med god samvittighet, enten det er til frokost, lunsj, dessert eller kvelds!
Så er det snart mandag igjen, og jeg har en uke til på jobb før jeg tar ferie. Ja, det blir en litt sen start på sommerferien i år, men det er helt ok!
Enten du har rolige sommerferiedager eller fortsatt er på jobb, er det kjempegodt med hjemmebakt brød! Så her kommer en ny oppskrift jeg anbefaler deg å teste ut.
Kneippbrød er oppkalt etter den tyske presten og legen Sebastian Kneipp (1821-1897), og kjennetegnes av at det lages med sammalt hvetemel. Kneippbrødet er nok det mest tradisjonelle frokost- og matpakkebrødet vi har i Norge, og opprinnelig skulle det være nokså grovt. Doktor Kneipp var jo også kjent for sin effektive, men strenge "vannkur", så jeg tipper at hans anbefaling var å spise skikkelig grovt brød.
Se oppskrift på Grovt kneippbrød. Her har jeg laget en snillere variant (det er jo tross alt ferietid ) som kun inneholder fint sammalt hvetemel, og jeg har byttet noe av vannet med helmelk og tilsatt litt olje. Resultatet blir et mykt, mellomgrovt og kjempegodt kneippbrød!
Her kommer en aldeles herlig kake med bløt sjokoladebrownie i bunnen og luftig jordbærmousse på toppen. Jeg har laget lignende kake før (se Jordbærmoussekake på browniebunn og Jordbærmoussekake på sjokoladebunn). Det spesielle jeg har gjort denne gangen er at jeg ikke har varmet opp jordbærene. Jordbærmoussen er laget med friske, kaldmoste jordbær som gir ekstra god og ekte jordbærsmak på kaken.
Bedre sommerkake finnes ikke!
Til serveringen har jeg brukt en kjempefint stettfat og asjetter i serien "Emma" fra det populære, danske designmerket Stelton. Dette er produkter som inngår i det store sommersalget som pågår i nettbutikken til Bakeren og kokken for tiden, og er nedsatt med henholdsvis 57% og 54%. Til å kaldmose jordbærene har jeg brukt en superkraftig Bamix Stavmikser, som også er nedsatt med nesten 40%. Kjempegode kjøp!
Velkommen til Det søte liv! Her håper jeg å kunne inspirere deg til å nyte livet med hjemmebakte kaker og deilige matopplevelser! 😊 Jeg deler oppskrifter på norske og utenlandske matretter, bakst og kaker i alle varianter, lekker konfekt, drikke og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 5262 oppskrifter! Alle er testet ut av meg, og jeg kan love at de er gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Det søte liv har 315.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Previous Slide
Next Slide
FacebookTwitterGoogle PlusLinkedinLinkedinEmail
Add this ID to the plugin's Hide Photos setting: