Brukere online: 2323
Brukere i dag: 30300
Brukere siste 7 dager: 196632
Bland kakao og sjokoladebiter i deigen til Verdens beste boller og få VERDENS BESTE SJOKOLADEBOLLER!
Oppskriften gir ca. 40 megaluftige boller.
Ingredienser:
♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 2 dl kakaopulver
♥ 3 ss vaniljesukker
♥ 100 g gjær
♥ 1,4 kg hvetemel
Fyll:
♥ 300 g chocolate chips (eller hakket kokesjokolade)
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør, melis, kakao og vaniljesukker. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Kna chocolate chips (eller grovt hakket kokesjokolade) inn i deigen så de blir jevnt fordelt.
Trill ut runde boller og sett dem på bakepapirdekkede stekeplater.
La bollene heve lunt i 1 time (se tips).
Stek sjokoladebollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter til de er gjennomstekte (se tips).
Avkjøl bollene og sikt over melis til pynt.
Superlekkert med hvitt melisdryss på de brune sjokoladebollene!
Tips:
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.
♥ Jeg har brukte amerikanske chocolate chips i disse bollene (fås kjøpt blant annet på ICA, Meny og Ultra), men det går også helt fint å hakke vanlig kokesjokolade i biter.
♥ Det er ikke absolutt nødvendig å heve denne deigen før du baker ut bollene, men etterhevingen er viktig. Jeg lar sjokoladebollene etterheve i 1 time minutter så de blir skikkelig luftige.
♥ Merk at disse bollene skal stekes på nokså høy steketemperatur på 230°C. Det er nokså varmt, så følg med så bollene ikke blir for brune utenpå. Siden bollene er så brune av sjokoladen, er det ikke like lett å se når bollene er gylne og gjennonstekte.
♥ Se Sjokoladeboller med vaniljekrem for en deilig vri, og også Sjokoladeboller med sjokoladefyll, som er basert på samme deig, men laget som snurrer med sjokoladefyll i stedet for runde boller med sjokoladebiter.
Synes du disse sjokoladebollene ser gode ut...??
Ja, det er de også!
Herlig konsistens og masse god sjokoladesmak!
For oss som er glade i sjokolade!
♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 2 dl kakaopulver
♥ 3 ss vaniljesukker
♥ 100 g gjær
♥ 1,4 kg hvetemel
Fyll:
♥ 300 g chocolate chips (eller hakket kokesjokolade)
Pynt:
♥ melisdryss
Kok opp melk, smør, melis, kakao og vaniljesukker. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Kna chocolate chips (eller grovt hakket kokesjokolade) inn i deigen så de blir jevnt fordelt.
Trill ut runde boller og sett dem på bakepapirdekkede stekeplater.
La bollene heve lunt i 1 time (se tips).
Stek sjokoladebollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter til de er gjennomstekte (se tips).
Avkjøl bollene og sikt over melis til pynt.
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.
♥ Jeg har brukte amerikanske chocolate chips i disse bollene (fås kjøpt blant annet på ICA, Meny og Ultra), men det går også helt fint å hakke vanlig kokesjokolade i biter.
♥ Det er ikke absolutt nødvendig å heve denne deigen før du baker ut bollene, men etterhevingen er viktig. Jeg lar sjokoladebollene etterheve i 1 time minutter så de blir skikkelig luftige.
♥ Merk at disse bollene skal stekes på nokså høy steketemperatur på 230°C. Det er nokså varmt, så følg med så bollene ikke blir for brune utenpå. Siden bollene er så brune av sjokoladen, er det ikke like lett å se når bollene er gylne og gjennonstekte.
♥ Se også Sjokoladeboller med sjokoladefyll, som er basert på samme deig, men laget som snurrer med sjokoladefyll i stedet for runde boller med sjokoladebiter.
5 kommentarer
Hei! Disse skal prøves :-)
Hei! Disse skal prøves :-) Elter du deigen for hånd eller i kjøkkenmaskin?
Disse skal nok prøves ja! :)
Disse skal nok prøves ja! :) ser megagode ut! :) men hva slags kakaopulver bruker du? :)
Prøver ut disse akkurat nå!
Prøver ut disse akkurat nå! Gleder meg til å smake :) Lukter GODT!
Disse skal prøves :)
Disse skal prøves :)
Når er holdbarheten? Trenger
Når er holdbarheten? Trenger å vite det senest så mulig!!!!!!!!!!!!
Skriv ny kommentar