Verdens beste sjokoladeboller


Bland kakao og sjokoladebiter i deigen til Verdens beste boller og få VERDENS BESTE SJOKOLADEBOLLER!

 

 

Oppskriften gir ca. 40 megaluftige boller.

 

Ingredienser:

♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 2 dl kakaopulver
♥ 3 ss vaniljesukker
♥ 100 g gjær
♥ 1,4 kg hvetemel

Fyll:
♥ 300 g chocolate chips (eller hakket kokesjokolade)

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør, melis, kakao og vaniljesukker. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Kna chocolate chips (eller grovt hakket kokesjokolade) inn i deigen så de blir jevnt fordelt.

Trill ut runde boller og sett dem på bakepapirdekkede stekeplater.

La bollene heve lunt i 1 time (se tips). 

Stek sjokoladebollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter til de er gjennomstekte (se tips).

Avkjøl bollene og sikt over melis til pynt.

 

 

Superlekkert med hvitt melisdryss på de brune sjokoladebollene!

 

 

Tips:

♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

♥ Jeg har brukte amerikanske chocolate chips i disse bollene (fås kjøpt blant annet på ICA, Meny og Ultra), men det går også helt fint å hakke vanlig kokesjokolade i biter.

 

 

♥ Det er ikke absolutt nødvendig å heve denne deigen før du baker ut bollene, men etterhevingen er viktig. Jeg lar sjokoladebollene etterheve i 1 time minutter så de blir skikkelig luftige.

♥ Merk at disse bollene skal stekes på nokså høy steketemperatur på 230°C. Det er nokså varmt, så følg med så bollene ikke blir for brune utenpå. Siden bollene er så brune av sjokoladen, er det ikke like lett å se når bollene er gylne og gjennonstekte. 

♥ Se Sjokoladeboller med vaniljekrem for en deilig vri, og også Sjokoladeboller med sjokoladefyll, som er basert på samme deig, men laget som snurrer med sjokoladefyll i stedet for runde boller med sjokoladebiter.

 

 

Synes du disse sjokoladebollene ser gode ut...??

 

 

Ja, det er de også!   Grin 
 

 

 

Herlig konsistens og masse god sjokoladesmak!

 


For oss som er glade i sjokolade!

 

Yum   Yum   Yum   Yum   Yum  

 

Verdens beste sjokoladeboller
Ingredienser

♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 2 dl kakaopulver
♥ 3 ss vaniljesukker
♥ 100 g gjær
♥ 1,4 kg hvetemel

Fyll:
♥ 300 g chocolate chips (eller hakket kokesjokolade)

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør, melis, kakao og vaniljesukker. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Kna chocolate chips (eller grovt hakket kokesjokolade) inn i deigen så de blir jevnt fordelt.

Trill ut runde boller og sett dem på bakepapirdekkede stekeplater.

La bollene heve lunt i 1 time (se tips). 

Stek sjokoladebollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter til de er gjennomstekte (se tips).

Avkjøl bollene og sikt over melis til pynt.

Tips

♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

♥ Jeg har brukte amerikanske chocolate chips i disse bollene (fås kjøpt blant annet på ICA, Meny og Ultra), men det går også helt fint å hakke vanlig kokesjokolade i biter.

♥ Det er ikke absolutt nødvendig å heve denne deigen før du baker ut bollene, men etterhevingen er viktig. Jeg lar sjokoladebollene etterheve i 1 time minutter så de blir skikkelig luftige.

♥ Merk at disse bollene skal stekes på nokså høy steketemperatur på 230°C. Det er nokså varmt, så følg med så bollene ikke blir for brune utenpå. Siden bollene er så brune av sjokoladen, er det ikke like lett å se når bollene er gylne og gjennonstekte. 

♥ Se også Sjokoladeboller med sjokoladefyll, som er basert på samme deig, men laget som snurrer med sjokoladefyll i stedet for runde boller med sjokoladebiter.

Kakekategori
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift