Jordbærmarsipankonfekt

Enklere kan det ikke bli!

Her har jeg laget deilig konfekt av ferdigkjøpt jordbærmarsipan, rullet marsipanen til kuler og dyppet i mørk sjokolade. Litt strøssel på toppen.

Svisj.... fiks ferdig! Laugh

Cluet for å kunne lage denne konfekten er selvsagt å få tak i jordbærmarsipan fra Odense. Den kan jo være litt dyr synes noen, men marsipanen er av god kvalitet og smaker nydelig. Alt fra Odense smaker nydelig, synes jeg. Yum

Apropos dyr mat....  jeg har blitt tipset om en helt ny og genial app til Iphone, Ipad og Android som heter Mattilbud, som er gratis og som visst nok skal gi deg informasjon om tilbud som kjøres i alle norske matbutikker til enhver tid! Se www.mattilbud.com.

Men så altså over til denne oppskriften - som er så enkel at den vel nesten ikke kan kalles en oppskrift en gang... Sarcastic

 

Ingredienser:

♥ 1-2 pk rosa jordbærmarsipan fra Odense
♥ mørk overtrekkssjokolade (se tips)
♥ rosa kakestrøssel

 

 

Fremgangsmåte:

Rull jordbærmarsipanen til kuler.

Smelt mørk sjokolade (se tips) og dypp marsipankulene i sjokoladen. Legg kulene på brett som er dekket med bakepapir.

Dryss over kakestrøssel før sjokoladen stivner.

Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt.

Løsne konfekten fra bakepapiret og legg den i en boks med matpapir mellom lagene.

Oppbevares i kjøleskapet.

 

Tips:

♥ Jordbærsjokolade fra Odense har så god jordbærsmak at du ikke trenger å blande noe annet i marsipanen. Marsipanen fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. 1 rull er på 200 g.

♥ Du kan lage marsipankonfekt av vanlig marsipan også. Se mange forskjellige varianter her på Det søte liv i kategorien Hjemmelaget konfekt som ligger under Populært i menylinjen. Noen eksempler er Sjokoladeperler, Sukkerperler, Marsipankonfekt og Konfektperler.

♥ Jeg foretrekker å bruke mørk overtrekkssjokolade, som blant annet fås kjøpt hos www.cacas.no, se her. Da blir sjokoladen litt mer flytende enn når du bare smelter kokesjokolade, og det blir lettere å få jevn og glatt overflate på konfekten. Du kan alternativt smelte kokesjokolade med 1 ss delfiafett eller bruke Smelt mørke sjokoladeknapper fra Freia, som også egner seg godt til smelting.

♥  Den ferdige konfekten må oppbevares kaldt, ellers blir sjokoladetrekket klissete.

 

Deilig konfekt i en fei..... smartThumbs up Yuck

 

♥ ♥ ♥ ♥

Jordbærmarsipankonfekt
Ingredienser

♥ 1-2 pk rosa jordbærmarsipan fra Odense (se tips)
♥ mørk overtrekkssjokolade (se tips)
♥ rosa kakestrøssel

Fremgangsmåte

Rull jordbærmarsipanen til kuler.

Smelt mørk sjokolade (se tips) og dypp marsipankulene i sjokoladen. Legg kulene på brett som er dekket med bakepapir.

Dryss over kakestrøssel før sjokoladen stivner.

Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt.

Løsne konfekten fra bakepapiret og legg den i en boks med matpapir mellom lagene.

Oppbevares i kjøleskapet.

Tips

♥ Jordbærsjokolade fra Odense har så god jordbærsmak at du ikke trenger å blande noe annet i marsipanen. Marsipanen fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. 1 rull er på 200 g.

♥ Du kan lage marsipankonfekt av vanlig marsipan også. Se mange forskjellige varianter her på Det søte liv i kategorien Hjemmelaget konfekt som ligger under Populært i menylinjen. Noen eksempler er Sjokoladeperler, Sukkerperler, Marsipankonfekt og Konfektperler.

♥ Jeg foretrekker å bruke mørk overtrekkssjokolade, som du blant annet fås kjøpt hos www.cacas.no, se her. Da blir sjokoladen litt mer flytende enn når du bare smelter kokesjokolade, og det blir lettere å få jevn og glatt overflate på konfekten. Du kan alternativt smelte kokesjokolade med 1 ss delfiafett eller bruke Smelt mørke sjokoladeknapper fra Freia, som også egner seg godt til smelting.

♥  Den ferdige konfekten må oppbevares kaldt, ellers blir sjokoladetrekket klissete.

Kakekategori
Desserter
Allergier og preferanser

7 kommentarer

"Marsipanen fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene" - som for eksempel? Jeg har nå vært på ULTRA, ICA maxi og Meny i Oslo, men ingen av disse velassorterte matbutikkene har marsipanen :)

Jeg har kjøpt hos Coop Mega, men har ikke sett det der i det siste. Man bør kanskje skrive til Odense og høre om hvorvidt dette fortsatt finnes i Norge eller om de har trukket produktet tilbake...

Jeg har kjøpt jordbærmarsipan på Coop Mega. Men det er en god stund siden nå, og er enig med deg i at jeg ikke har sett dette produktet i butikkene på lenge. Kanskje Odense ikke selger dette i Norge lenger... synd i så fall..

Kan det være så vanskelig da? Det finnes jo essenser med mange forskjellige smaker, og cakas farge å kna det sammen med, blir det litt mykt, tilsett mer melis. Så får man konfekter i alle farger, og mange smaker.

Da kan du jo ta deg en tur innom en konditor hvor som helst i landet og spørre hvor de kjøper sin jordbærmarsipan å du vill få svar:)

Hei, Kristine! Takk for de mange gode oppskriftene du har her!
Ang denne jordbærmarsipankonfekten, jeg har heller ikke funnet den rosa marsipanen, men jeg har nå kjøpt vanlig fra Odense og lurer på hva jeg kan bruke for å få jordbærsmak -og farge på denne?:) Jeg vil gjerne prøve for disse så veldig fine og gode ut!
Takk!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift