Havrevafler med rømme


Hurra for vaffeldagen!

Håper du også har kost deg med varme, nystekte vafler i dag...  Yum

Hvis ikke, er det jo kjekt å tenke på at hver dag er en god dag for å spise vafler! Wink 

 

 

Det er ikke så vanskelig å lage vaflene littegrann sunnere uten at det går på bekostning av smak og konsistens. I denne oppskriften er noe av melet byttet ut med havregryn, og det gjør vaflene bare enda bedre. Rømme i vaffelrøren gir veldig myke og gode vafler.

 

 

Jeg serverte disse vaflene med nyrørte bringebær og blåbær.

 

 

Denne oppskriften anbefales varmt!

Oppskriften gir 15-18 vaffelplater.

 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 5 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 3 dl lettrømme
♥ 5 dl melk
♥ 1,5 ts kardemomme
♥ 1 ts bakepulver
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 1,5 dl havregryn

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Pisk sammen eggene med en stålvisp. Tilsett smør, sukker og lettrømme. Pisk til blandingen blir klumpfri. Ha i melken. Tilsett så kardemomme, bakepulver og hvetemelet. Bland til klumpfri røre. Til slutt røres i havregrynene. Vaffelrøren skal bli nokså tynn i konsistensen.

La vaffelrøren stå og svelle i 30 min. Stek så vaflene i vaffeljern på middels varme. Bruk litt smør til stekingen.

 


Annonse:
Jeg har her brukt vaffeljernet "Hjerte Stor Piip" som er sponset fra Wilfa. I forbindelse med vaffeldagen gir Wilfa bort 2 slike vaffeljern til mine lesere. Skriv en kommentar til dette innlegget før fredag kveld for å være med i trekningen.
 

Avkjøl vaffelplatene på rist. Serveres nystekte.

 

 

Tips:

♥ Bruk små, lettkokte havregryn til denne oppskriften.

♥ Det er ikke særlig utpreget havresmak på disse vaflene, men havregrynene gir litt ekstra tyggemotstand og god smak. For andre vaffeloppskrifter med tydeligere havresmak, se oppskrift på "Havregrynsvafler" og "Havrevafler".

♥ Vaflene smaker nydelig med syltetøy og rømme, men her kan du selvsagt velge det du liker best. Bringebær som er rørt sammen med litt melis og ferske blåbær er sunt og friskt tilbehør.

 

 

Supergodt!   Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Havrevafler med rømme
Ingredienser

100 g smør
5 egg
1,5 dl sukker
3 dl lettrømme
5 dl melk
1,5 ts kardemomme
1 ts bakepulver
4,5 dl hvetemel
1,5 dl havregryn

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Pisk sammen eggene med en stålvisp. Tilsett smør, sukker og lettrømme. Pisk til blandingen blir klumpfri. Ha i melken. Tilsett så kardemomme, bakepulver og hvetemelet. Bland til klumpfri røre. Til slutt røres i havregrynene. Vaffelrøren skal bli nokså tynn i konsistensen.

La vaffelrøren stå og svelle i 30 min. Stek så vaflene i vaffeljern på middels varme. Bruk litt smør til stekingen.

Avkjøl vaffelplatene på rist. Serveres nystekte.

Tips

♥ Bruk små, lettkokte havregryn til denne oppskriften.

♥ Det er ikke særlig utpreget havresmak på disse vaflene, men havregrynene gir litt ekstra tyggemotstand og god smak. For andre vaffeloppskrifter med tydeligere havresmak, se oppskrift på "Havregrynsvafler" og "Havrevafler".

♥ Vaflene smaker nydelig med syltetøy og rømme, men her kan du selvsagt velge det du liker best. Bringebær som er rørt sammen med litt melis og ferske blåbær er sunt og friskt tilbehør.

Kakekategori
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Lagde disse i går, anbefales videre, smakte deilig :-) Bruker selv en del havremel/gryn i bakverk for å sunnifisere :-) Ble inspirert av å se deg lage påskekaken i God morgen Norge; den står på planen til påske! Ser nydelig ut :-) Fikk boka di i gave; får vann i munnen bare av de fristende bildene! ;-) Takk for all inspirasjon!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift